Super skanios troškintos kepenėlės

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Troškintos jautienos kepenėlės
Autorius apie receptą: Super skanios kepenėlės pavyko. Lengvai ir greitai pagaminamos. Super skanios kepenėlės pavyko. Lengvai ir greitai pagaminamos. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
600 gramų jautienos kepenėlių
0.5 šaukšto miltų
šiek tiek pieno (užmerkti kepenėlėms)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės, liesos (naudojau 15% riebumo)
1 vienetas morkų (didesnių)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas miltų
šiek tiek vandens (arba sultinio)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepenėles nuplauti, supjaustyti plonomis, nedidelėmis juostelėmis, užpilti pienu ir palikti porai valandų pastovėti.
2.
Padažui nuskusti morką, ją sutarkuoti stambia tarka ir trumpai pakepinti keptuvėje. Sudėti supjaustytą svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės.
3.
Suberti miltus, išmaišyti, supilti grietinėlę, įdėti pomidorų padažą, šiek tiek vandens arba sultinio. Vandens kiekį reguliuokite pagal padažo tirštumą. Suberti prieskonius ir ant mažos ugnies nuolat maišant kelias minutes patroškinti.
4.
Nuo kepenėlių nupilti pieną, įberti 0,5 šaukšto miltų, išmaišyti ir pakepinti keptuvėje su aliejumi ant stiprios ugnies apie 2 minutes.
5.
Sudėti kepenėles į keptuvę su padažu ir ant mažos ugnies patroškinti 3 - 5 minutes. Pabaigoje suberti smulkintas petražoles.
6.
Patiekti su padažu ir mėgstamu garnyru. Mes valgėme su bulvių - špinatų koše ir raugintais kopūstais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Martyna
2022-12-03 05:35
Gal galite aprašyti kaip padaryti bulvių - špinatų košė jūsų? ačiū ATSAKYTI
Indrė
2022-12-05 16:52
Kažkada esu gaminusi pagal šios autorės receptą košę, tai reikėtų bulvių, šaldytų arba šviežių špinatų, pieno, druskos ir sviesto. Bulves išvirti, tuomet nupilti vandenį, sugrūsti, įpilti karštą pieną, dėti sviesto ir įmaišyti smulkintus špinatus. :) ATSAKYTI
Ruta
2022-07-03 16:17
Ar kepeneles reikia truputi pamusti ATSAKYTI
Erika
2020-05-08 12:28
Pirmą kart gaminau su kepenėlėmis, nu vau ATSAKYTI
Rita
2019-12-05 16:03
Ačiū už receptą- tikrai labai skanu buvo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital