Gaminame apgalvotai - 39 taupios vakarienės idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-01-09
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Taupios vakarienės
@Shutterstock

Norint sočiai ir skaniai pavalgyti, tikrai nebūtina išlaidauti nuostabiems pietums ar vakarienei.  Apkepai, kepsneliai, blynai ir dar daugybė skanėstų, kuriems nereikės įmantrių ingredientų, o pavyks taip gardžiai, kad jūs ir visa šeimyna tikrai pasimėgaus.

Pristatome net 39 puikius, nesudėtingus ir taupius receptus!

 

Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti mes dažniausiai renkamės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet drasiai galite naudoti ir kitas savo mėgiamas daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis iš Filipinų virtuvės kilęs vištienos receptas, dar vadinimas Adobo vištiena, yra tobulas - paprasti ingredientai, o mėsytė pavyksta labai sultinga ir puikaus skonio. Ją labai tinka patiekti su virtais ryžiais ar orkaitėje keptomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši klasikinė itališka sriuba maloniai nustebins savo sodriu skoniu ir tiršta konsistencija. Mes šįkart gaminome veganišką variantą, bet jei norisi sočiau, patiekiant galima pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ar ruošti su maltos mėsos kukuliais. Papildomai galite įdėti ir kitų mėgstamų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sotiems ir gardiems pietums be mėsos labai tiks šie kepsneliai, gaminami iš neįmantrių, taupių ingredientų. O ir kepa orkaitėje, tad ilgai virtuvėje sukiotis nereikės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti nebūtina! Čiumpame tuos kelis ingredientus, vieną keptuvę ir gaminame. Pietūs ar vakarienė greitai garuos ant stalo ir džiugins šeimyną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kugelį kepti su vištiena yra gana įprasta – lietuvių virtuvėje sotus bulvių ir mėsos derinys yra mėgstamas nuo seno. Bulvių tarkiais kepimo inde yra užpilamos vištos šlaunelės, maltos mėsos kukuliukai, taip pat – sparneliai. Dažniausiai vištos dalys iš pradžių yra apkepamos atskirai (orkaitėje ar keptuvėje), bet pamėginkite kitaip – prieskonių įsigėrusius sparnelius išdėliokite kepimo inde ir užpilkite tarkiais neapkeptus. Jie išsitroškins kugelio kepimo metu, nuo išskirtų riebalų kugelis bus dar minkštesnis ir puresnis, o mėsa nuo kauliukų nirs be menkiausių pastangų. 

Receptą rasite čia.

Ruošiant patiekalus šie makaronai kiek primena apvaliagrūdžius ryžius, skirtus paruošti risotto, tik išverda dar greičiau. Receptų su šiais makaroniukais yra be galo daug, tačiau šis be konkurencijos tapo vienu iš mūsų mėgiamiausių. Patiekalas pavyksta tobulai kreminis, sodraus ir puikiai subalansuoto skonio, tiesiog viskuo puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Karšti tortilijų suktinukai niekada nenuvilia, o šie - pažadu, sužavės kiekvieną šeimos narį ar draugus savo puikiai subalansuotu skoniu bei tekstūra! Labai skanūs, pikantiški, sotūs ir sunkiai atsivalgomi, tad ruošti norėsis vis dažniau. Žinoma, jei norisi, galima gaminti ir su mėsos įdaru ar kitais mėgstamais priedais, tačiau varškės ir špinatų bei sūrio įdaras yra skoniu sunkiai nurungiamas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sušildantis patiekalas visai šeimai. Itin sotus, gardus ir kupinas švelnaus skonio. Gaminamas su vištiena, tačiau galite ją pakeisti kita mėgstama mėsa ar dėti kitų mėgstamų daržovių. Pvz. vietoje brokolio labai tinka šparaginės pupelės. Vištieną galite naudoti tiek šviežią, tiek panaudoti virtos ar keptos likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiama ir be jokių didelių pastangų, o pavyksta labai skaniai. Tai gali būti puikus garnyras prie mėgiamų patiekalų ar pietų, vakarienės idėja, kai nesinori nieko sudėtingo, o tiesiog skaniai užkąsti. Tikrai puikiai tiks su riekele mėgiamos duonos ar šalia patiekti salotų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Makaronų rageliai skęstantys super kremiškame sūrio padaže - taip, tai garsusis sotusis Mac n Cheese, JAV tapęs kone nacionaliniu patiekalu ir beveik kiekvieno amerikiečio vaikystės nostalgija panašia kaip mums kugelis. Sūrį galima naudoti bet kokį savo mėgstamą, o vietoje grietinėlės tiks ir tiesiog pienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šie kepsniai pavyksta beprotiškai skanūs! Super traškūs, o agurkėlių ir sūrio viršus duoda kremiškumo bei lengvo pikantiškumo. Kepsnelius skanu valgyti ne tik šiltus, bet ir jau atvėsusius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Plikytai koldūnų tešlai nėra lygių, jeigu dar nebandėte jos gamintį pagal šį receptą, labai rekomenduojame išbandyti! Tešlą paruošti labai paprasta, o rezultatas labai gardus. Įdarui galite sumaišyti varškę su šiek tiek pasmulkintų špinatų bei trupučiu druskos ir pipirų arba apkepti pievagrybius su morkomis ar tiesiog įdaryti sūriu su žalumynais - visais atvejais bus labai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Jei norite dar greičiau, masę kepsneliams galima paruošti iš vakaro, o prieš kepant ją tiesiog išdėlioti skardoje ir pašauti į orkaitę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie bulvių lizdai yra labai skanus, taupus, šventiškai atrodantis ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Įdaru drąsiai improvizuokite - vietoje vištienos tinka ir kiauliena ar mėgiama malta mėsa. Arba galima įdarui naudoti vien daržoves ar jas maišyti su konservuotais avinžirniais ar kietai virtais ir sutarkuotais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puiki idėja, kai norisi jaukaus, šilto ir sotaus patiekalo. O jei dar nesinori ir ilgai sukiotis virtuvėje, tai šis patiekalas idealus pietums ar vakarienei. Sodraus skonio, sotus, sušildantis ir iš paprastų ingredientų. Šis receptas puikus ir tuo, kad jei norite, galite įpilti daugiau sultinio ir mėgautis puikia sriuba arba tiesiog kitą dieną šildant troškinį, įpilti papildomai sultinio ir taip turėsite tą patį patiekalą visiškai kitaip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardi, kvapni ir sušildanti perlinių kruopų sriuba tiesiai iš vaikystės! Sriubą papildomai galima pagardinti raugintais agurkėliais bei maltos mėsos kukulaičiais, o valgyti gardu su žalumynais ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir bulves sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys net nepajaus, kad varškėčiuose yra bulvių, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti virtų bulvių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus patiekalas, kuris tiks gardiems pietums ar vakarienei su artimaisiais. Karis pavyksta sotus, gardus ir spalvingas. Labai skanu valgyti tiek vieną, tiek patiekti su virtais ryžiais ar ryžiniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši Prancūzijos virtuvės skonių įkvėpta vištiena yra TOBULA. Lengvas karamelizuotų svogūnų salstelėjimas, sultinga mėsytė ir tįstantis sūris - atrodo, tarsi ingredientai paprastučiai, bet jie susilieja į be krašto gerą skonio harmoniją.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tokios sriubos yra tiesiog fantastiškas šalto sezono maistas. Ši sriuba pavyksta labai skani, švelni, soti, aromatinga, o geriausia, kad ir nesudėtingai paruošiama, ypač jei šaldiklyje turite šaldytų daržovių. Jas, beje, galima rinktis ir kitas mėgiamas ar keisti šviežiomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kai už lango vėsu, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu troškiniu! Mėsą rinkitės, kokią mėgstate, o su bulvėmis ir perlinėmis kruopomis patiekalas bus ypatingai sotus. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Jei labai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norisi kažko ypatingo - šis patiekalas tiesiog puikus! Gardi ir kiek pikantiška koldūnų užtepėlė pasotins visai dienai. Gardžiausia, žinoma, iš naminių koldūnų, bet galima ruošti ir su kokybiškais pirktiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ar galite patikėti, kokį puikų skanėstą galima paruošti vos iš kelių ingredientų? Kvapnūs, traškūs išorėje ir minkštučiai viduje, švilpikai tiesiai iš vaikystės... Recepte taip pat siūlomas puikus padažo variantas, o jei norite, galite ragauti su trinta varške, tiesiog grietine ar net pievagrybių padažu. Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Vėsūs orai diktuoja pasirinkimus virtuvėje – norisi kažko sušildančio ir jaukaus. Minkštučiai makaronai ir Bešamelio padažas su gausybe špinatų šį tikslą išpildo!

Receptą rasite čia.

Kiek kitoks, paįvairintas baltos mišrainės variantas - su kukurūzais ir porais! Jeigu porų nemėgstate, vietoje jų galima dėti tiesiog svogūno, patariame naudoti rausvuosius - jie švelnesnio skonio. O jeigu neturite konservuotų kukurūzų, galima pakeisti žirneliais. Vietoje majonezo galima ruošti su graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Nuo stalo šios salotos išgaruoja tiesiog akimirksniu. Jei norisi, galima papildomai dėti rūkyto kumpio ar tuno savo sultyse.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skani ir maistinga vakarienė, kuriai reikės tik 10 minučių darbo ir 30 minučių orkaitėje! Šį patiekalą gaminu, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Klasikinė ispaniška bulvių tortilija, pagaminama su labai paprastais ingredientas, tereikia turėti bulvių, kiaušinių ir svogūno, na, ir aliejaus kepimui bei druskos. Tortiliją galite patiekti tiek su batonu, alyvuogėmis, pomidoriukais, ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai labai soti bulvių ir žirnelių sriuba, mums šis derinys šiek tiek kvepia vaikyste, o Jums? Dar praturtina gabalėliais vištienos ir tiesiog neįmanoma atsispirti neparagavus. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Tai nėra klasikiniai Žemaičiai, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi - paprasti, greiti ir labai skanūs! Minkšti, su gardžiu varškės įdaru. Labai skanu valgyti vienus, su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.

Gaivios ir labai gardžios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Kremiškas bulvių apkepas yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį. Sūris tinka bet koks mėgstamas, o mėlynas pelėsinis - nebūtinas, vietoje jo skoniui galima įpjaustyti, pvz., kumpelio ar tiesiog įdėti šiek tiek daugiau prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami ir labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina, beje, ją galima pakeisti ir kalakutiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! O pagal šį receptą pagaminsite juos tikrai gardžius. Ypač skanus šiame recepte siūlomas patiekimo būdas - padažas ir paslaptingas prieskonis... Beje, padažui vietoje grietinėlės puikia tinka ir grietinė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Paprasti, neįmantrūs produktai ir nesudėtingas paruošimas - puikus troškinys tiems, kas mėgsta kepenėles. Tiekiame su mėgstamu garnyru, pvz., bulvių koše ar makaronais, taip pat labai tinka su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kiek netikėtas, bet nuostabus derinys! Jei turite virtų kiaušinių ar tiesiog norite sočios vakarienės be mėsos, šis receptas tikrai labai pravers. Kad kotletukai lengviau formuotųsi, masę galite palikti truputį pabrinkti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Skanutėliai pyragėliai iš nebrangiai paruošiamos kefyro tešlos. Pyragėliai kepami keptuvėje, todėl orkaitėje galės tuo pačiu metu kepti kitos vaišės! O įdarą šiem pyragėliams galima rinktis nebūtinai mėsos - puikiai tiks ir troškinti rauginti, ar švieži kopūstai, kepinti pievagrybiai, ar net virti ryžiai, sumaišyti su smulkintais virtais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys žvarbiomis žiemos dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai gardūs blynukai, kuriuos tikrai verta išbandyti. Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Skanutėlės, greitai pagaminamos ir sočios silkės salotos, kurios puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip lengva vakarieneė. Jeigu mėgstate pikantiškiau, papildomai galite dėti smulkinto svogūno ar svogūno laiškų, o jeigu norisi dar sočiau ir maistigiau - įdėkite saujelę saulėgrąžų ar smulkintų graikinių riešutų. Burokėlius kepinti galima tiesiog su mėgstamais prieskoniais, trupučiu druskos ir pipirų, citrinų sulčių, obuolių acto ar kitokiu mėgstamu, rūgštelės suteikiančiu ingredientu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Varškėtukai su mažiau riebalų - kepami orkatėje. Putlučiai, skanučiai, valgome su įprastais priedais - grietine, jogurtu ar uogiene. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Dalį ar visą sūrį galima keisti riebesne varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau druskos. Minkšti ir labai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital