Šilkiniai bulvių virtinukai su mėtomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šilkiniai bulvių virtinukai su mėtomis
Šilkiniai bulvių virtinukai su mėtomis
Šilkiniai bulvių virtinukai su mėtomis
Šilkiniai bulvių virtinukai su mėtomis
Šilkiniai bulvių virtinukai su mėtomis
Autorius apie receptą: Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų! Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų! Simona, Balta lėkštė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai bulvių (virtų su lupena)
pagal poreikį krakmolo (1/4 nuo bulvių kiekio)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 žiupsnelis džiovintų mėtų
pagal skonį druskos
1 šlakelis pieno (nebūtina)
Padažui:
4 šaukštai sviesto (apie 60g)
3 šaukštai grietinės
šiek tiek džiovintų mėtų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Su lupena virtas bulves nulupti.
2.
Bulves sumalti arba gerai sutrinti grūstuve, kad būtų tolygios tekstūros. Jeigu trintųsi sunkiai (gali nutikti, jeigu bulvės per daug atvėsusio), įpilkite šiek tiek pieno.
3.
Kitame dubenyje pasimatuoti krakmolą - reikės ketvirtadalio nuo viso bulvių tūrio (pvz. jeigu sutrintų bulvių 1 litras, krakmolo reikės 250 ml)
4.
Į maltas bulves, įmaišyti kiaušinio trynį, ciberžolę, mėtas, suberti krakmolą ir pagal skonį pagardinti druska. Viską išminkyti.
5.
Iš masės rankomis formuoti mažus kamuoliukus, juos suploti ir pirštu viduryje suformuoti duobutę.
6.
Puode užvirinti vandenį (pagal skonį šiek tiek pasūdyti) ir į jį dėti virtinukus. Virti, kol jie iškils į paviršių. Išgriebti kiaurasamčiu ir dėti į lėkštes.
7.
Padažui prikaistuvyje arba keptuvėje ištirpinti sviestą. Berti džiovintų mėtų, sudėti grietinę. Pakaitinti, kol grietinė suskystės. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
8.
Padažą pilti ant bulvių kukuliuku.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital