Tobulas makaronų ir tuno apkepas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Makaronų ir tuno apkepas
Makaronų ir tuno apkepas
Makaronų ir tuno apkepas
Autorius apie receptą: Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai tokie, kurių dažnai rasime spintelėje. Apkepui pagardinti mes Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai tokie, kurių dažnai rasime spintelėje. Apkepui pagardinti mes rinkomės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet vietoje jų drasiai galite rinktis ir kitas savo mėgiamas daržoves, pvz. šaldytus žaliuosius žirnelius, smulkiai pjaustytas morkas, pastarnokus, saldžias bulves ar kt. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
400 gramų makaronų
240 gramų zigmo tuno gabaliukai saulėgrąžų aliejuje
600 mililitrų pieno
340 gramų konservuotų kukurūzų
200 gramų čederio sūrio (arba fermentinio sūrio)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
40 gramų sviesto
40 gramų miltų
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai raudonėlio
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba paprastos paprikos)
1 saujelė petražolių (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Makaronus suberiame į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame 10 minučių (arba pagal instrukcijas ant pakelio).
2.
Kol verda makaronai, keptuvėje įkaitiname 10 g sviesto ir pakepiname smulkiai sukapotą česnaką. Beriame smulkintus svogūnus ir pakepiname iki suminkštėja. Beriame kubeliais pjaustytą papriką ir dar pakepiname kelias minutes. Atidedame į šalį.
3.
Nedideliame puode arba prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Beriame miltus ir maišydami pakepiname 1-2 min.
4.
Nuimame puodą nuo ugnies ir supilame daugmaž penktadalį pieno. Šluotele išmaišome, kol nelieka gumuliukų. Per kelis kartus vis išmaišydami supilame likusį pieną. Grąžiname puodą ant ugnies ir kaitiname maišydami iki masė ims tirštėti.
5.
Tada suberiame papriką, raudonėlį, druską, pipirus, išmaišome. Suberiame nuo aliejaus nusunktą tuną, pakepintas daržoves, smulkintas petražoles, kukurūzus ir išmaišome. Suberiame apie pusę sūrio ir vėl išmaišome. Paragaujame, ar patinka skonis. Jeigu norisi sūriau, įberiame druskos, o jeigu norisi aštriau - šiek tiek aitriosios paprikos.
6.
Masę sukrečiame į kepimo formą (naudojome apvalią 26 cm skrsmens) ir pabarstome likusiu sūriu.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
8.
Patiekiant apkepą galima pabarstyti smulkintais žalumynais (pvz. petražolėmis, svogūnų laiškais).
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aldona
2024-02-23 16:53
O kur makaronai? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital