Kreminė lazanija su špinatais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kreminė lazanija su špinatais
Kreminė lazanija su špinatais
Kreminė lazanija su špinatais
Kreminė lazanija su špinatais
Autorius apie receptą: Vėstantys orai diktuoja pasirinkimus virtuvėje – norisi kažko sušildančio ir jaukaus. Minkštučiai makaronai ir Bešamelio padažas su gausybe špinatų šį tikslą Vėstantys orai diktuoja pasirinkimus virtuvėje – norisi kažko sušildančio ir jaukaus. Minkštučiai makaronai ir Bešamelio padažas su gausybe špinatų šį tikslą išpildo! (...daugiau) Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
14 vienetų lazanijos lakštų (apytikriai)
400 gramų špinatų
400 mililitrų pieno (apytikriai)
150 gramų fermentinio sūrio
80 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Padažui nedideliame puode ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Apkepinti smulkiai sukapotą svogūną, kol truputį suminkštės.
2.
Suberti miltus ir, vis maišant, kepinti, kol susiformuos “košelė”.
3.
Dalimis pilti pieną, po kiekvienos dalies gerai išmaišant šluotele, kad nebūtų gumuliukų.
4.
Kai visas pienas bus supiltas, o padažas sutirštėjęs, sudėti špinatus. Galima dėti šaldytus ir, nuolat maišant, kaitinti padažą, kol špinatai atitirps jame. Pagardinti prieskoniais. Nuolat maišykite, kad padažas neprisviltų!
5.
Į formos dugną dėti lazanijos makaronus. Aptepti padažu, vėl dėti makaronus ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo. Makaronus aptepkite gausiai, kad visi krašteliai ir kampučiai būtų padengti padažu, kitaip makaronai tose vietose bus sausi.
6.
Gausiai pabarstyti tarkuotu sūriu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje (viršus+apačia+vėjelis) apie 35 minutes.
8.
Iškepusią lazaniją išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių susistovėti prieš pjaustant.
Patarimai:
Naudojau ~20*20 stiklinę kepimo formą, kuri nežymiai platėja į viršų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Raimonda
2021-09-19 18:49
Nesitikėjau, kad taip skanu ATSAKYTI
Valerija
2021-09-20 10:14
Dėkoju už gražius žodžius, smagu, kad patiko! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital