Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Šis receptas kilęs iš Japonijos, tik japoniškame variante dažniausiai nenaudojamas sūris, bet man šiek tiek sūrio čia labai tinka. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
500 gramų bulvių
500 mililitrų vištienos sultinio (arba daržovių)
0.5 vieneto brokolių (vidutinio dydžio arba 1 mažo)
250 gramų pievagrybių
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
250 mililitrų pieno (galima keisti sultiniu ar vandeniu)
70 gramų kvietinių miltų
60 gramų sviesto
50 gramų sūrio (galima nedėti)
1 vienetas svogūnų
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
Kremui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.
2.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.
3.
Tuo metu į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, berti miltus ir maišant pakepti apie 1 - 2 minutes, tuomet nukelti nuo kaitros ir nuolat maišant konditerine šluotele po truputį pilti pieną, labai gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Vėl dėti ant kaitros ir kaitinti nuolat maišant apie 6 - 10 minučių iki kol padažas pradės tirštėti ir darytis kremiškas.
4.
Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.
5.
Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Žydrūnas neSavickas
2022-11-15 21:33
Kas yra per daiktas "samytis" (4p. recepte) , galima numanyti, kad samtis, gal autoriai pasižiūrėtų ką parašė ? Gal jau ne Lietuvoj gyvenam? Visi klysta, bet galimybė ištaisyti išlieka. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2022-11-16 10:52
Dėkojame už pastebėjimą. :) ATSAKYTI
Mindaugas
2022-10-12 13:45
O paprastas aliejus netinka tik alyvuogių? ATSAKYTI
Laurinta
2022-10-13 12:44
Tai žinoma, kokį mėgstate, tokį ir naudokite. ATSAKYTI
Vida
2022-10-11 21:11
Labai skanus troskinukas, tik as vietoje brokolio dejau saldytu sparaginiu pupeliu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital