Filipinietiška vištiena orkaitėje su sojos padažu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Filipinietiška vištiena orkaitėje su sojos padažu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Šis iš Filipinų virtuvės kilęs vištienos receptas, dar vadinimas Adobo vištiena, yra tobulas - paprasti ingredientai, o mėsytė pavyksta labai sultinga ir puikaus skonio. Ją Šis iš Filipinų virtuvės kilęs vištienos receptas, dar vadinimas Adobo vištiena, yra tobulas - paprasti ingredientai, o mėsytė pavyksta labai sultinga ir puikaus skonio. Ją labai tinka patiekti su virtais ryžiais ar orkaitėje keptomis daržovėmis. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai vištų šlaunelių (su oda ir kaulais)
120 mililitrų sojos padažo (naudojau su mažiau druskos, žr. patarimus)
100 mililitrų baltojo vyno acto (arba ryžių acto)
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštas juodųjų pipirų (žirnelių)
4 lapai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenėlį pilti sojos padažą, actą, įspausti česnaką, dėti pipirus, lauro lapus, išmaišyti.
2.
Paruoštą marinatą supilti į dubenį su vištiena, gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą ir marinuoti bent 4 valandas (arba per naktį).
3.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
4.
Vištieną odele žemyn sudėti į kepimo indą arba į puodą, kurį galima kišti į orkaitę. Ant viršaus ssupilti marinatą. Kepti orkaitėje uždengus 30 minučių.
5.
Tuomet atidengti, apversti vištieną, aptepti marinatu ir kepti neuždengus dar apie 30 minučių arba iki vištiena apskrus ir iškeps (paskutines keletą kepimo minučių galima įjungti grilį, kad gražiau apskrustų).
6.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais, pvz. česnakų ar svogūnų laiškais, ar petražolėmis.
Patarimai:
Sojos padažą galima naudoti ir klasikinį, bet man su juo kiek per sūru, tad aš dažniausiai renkuosi sumažinto druskos kiekio sojos padažą.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital