Greita koldūnų užkepėlė su padažu

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 102)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 102)
Koldūnų apkepas užkepėlė
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Koldūnų apkepas užkepėlė
Koldūnų apkepas užkepėlė
Koldūnų apkepas užkepėlė
Autorius apie receptą: Labai skani ir itin paprastai pagaminama koldūnų užkepėlė. Puikus būdas skaniai paįvairinti tradicinius koldūnus Labai skani ir itin paprastai pagaminama koldūnų užkepėlė. Puikus būdas skaniai paįvairinti tradicinius koldūnus Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų koldūnų (naudojau šaldytus nedidelius su kiaulienos įdaru)
200 mililitrų grietinėlės (skaniau riebi, bet tinka ir liesesnė)
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
100 gramų šaltai rūkyto kumpio (arba šoninės ar kitokios rūkytos mėsos)
2 šaukštai pomidorų padažo
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis itališkų žolelių (ar provanso žolelių ar džiovinto čiobrelio)
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 1-2 skiltelės česnako)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 190C (kaitinimo režimas viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Koldūnus sudėti į verdantį šiek tiek pasūdytą vandenį ir virti 1-2 min trumpiau negu instrukcijoje ant pakuotės (mano naudojami buvo smulkūs, tad viriau 4 min nuo iškilimo į vandens paviršių).
3.
Kol verda koldūnai, mažais gabalėliais supjaustyti kumpį. Sutarkuoti sūrį.
4.
Koldūnus išimti kiaurasamčiu, gerai nuvarvinant, ir iš karto dėti į kepimo indą. Ant pusės koldūnų užbarstyti pusę kumpio ir sūrio. Sudėti likusius koldūnus ir užbarstyti likusį kumpį.
5.
Dubenyje kiaušinį išplakti su grietinėle ir prieskoniais. Užpilti ant užkepėlės viršaus, tolygiai paskirstant ant visų koldūnų.
6.
Užkepėlės viršų aptepti pomidorų padažu. Užbarstyti likusį sūrį.
7.
Kepti iki 190C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-25 min - iki sūris gražiai išsilydys ir truputį paskrus (kas paskrustų smarkiau, paskutines 5 min galite padidinti orkaitės temperatūrą iki 220C).
8.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais - čiobreliais, petražolėmis, svogūnų laiškais ar kitais mėgiamais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Neringa
2021-12-22 14:30
Labai patiko ir man, ir vaikams, o ir pagaminti greita ATSAKYTI
Ugnė
2021-02-25 18:31
Labai lengvai galima pagaminti ir labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital