Bulvių ir daržovių kepsneliai orkaitėje

AUTORIUS:
Vaidotas Puidokas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Bulvių ir daržovių kepsneliai orkaitėje
Bulvių ir daržovių kepsneliai orkaitėje
Bulvių ir daržovių kepsneliai orkaitėje
Autorius apie receptą: Sotiems ir gardiems pietums be mėsos labai tiks šie kepsneliai, gaminami iš neįmantrių, taupių ingredientų. O ir kepa orkaitėje, tad ilgai virtuvėje sukiotis nereikės. Sotiems ir gardiems pietums be mėsos labai tiks šie kepsneliai, gaminami iš neįmantrių, taupių ingredientų. O ir kepa orkaitėje, tad ilgai virtuvėje sukiotis nereikės. Vaidotas Puidokas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai bulvių (vidutinio dyždio)
2 vienetai morkų
2 saujos šaldytų žirnelių
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai, atsižvelgiant į masės standumą)
40 gramų sviesto
1 sauja krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
Padažui:
400 gramų graikiško jogurto
2 skiltelės česnako
1 vienetas svogūnų
pagal skonį žalumynų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuskustas morkas morkas ir bulves išverdame. Išvirusias nusunkiame, nugariname ir paliekame atvėsti.
2.
Atvėsusias daržoves pagardiname druska ir susmulkintais krapais, suberiame žirnelius ir viską sugrūdame grūstuve.
3.
Į masę įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, įberiame miltų ir gerai išminkome.
4.
Lipdome arba valgomuoju šaukštu formuojame kepsnelius ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
5.
Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes (iki gražiai paruduos).
6.
Kepsnelius patiekiame su jogurto padažu, kurį ruošiame taip - susmulkiname svogūną, įspaudžiame česnaką ir sumaišome su jogurtu bei smulkintais žalumynais. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje, kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vaidotas Puidokas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital