Ispaniška bulvių tortilija - tik trys ingredientai!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Ispaniška bulvių tortilija
Ispaniška bulvių tortilija
Ispaniška bulvių tortilija
Ispaniška bulvių tortilija
Autorius apie receptą: Klasikinė ispaniška bulvių tortilija, pagaminama su labai paprastais ingredientas, tereikia turėti bulvių, kiaušinių ir svogūno, na, ir aliejaus kepimui bei druskos. Kai Klasikinė ispaniška bulvių tortilija, pagaminama su labai paprastais ingredientas, tereikia turėti bulvių, kiaušinių ir svogūno, na, ir aliejaus kepimui bei druskos. Kai gyvenau Ispanijoje, tokią tortiliją ispanai kartais kepa tik iš bulvių ir kiaušinių, nenaudoja net svogūno, bet kartais papildomai prideda ne tik svogūno, bet ir paprikų. Man visi tortilijos variantai patinka, nes vienu ar kitu būdu tortilija yra super skanus užkandis! Tortiliją galite patiekti tiek su batonu, alyvuogėmis, pomidoriukais, ar kitais mėgstamais priedais, tai puikus užkandis prie alaus, ar kitų mėgstamų gėrimų. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
6 vienetai kiaušinių (mažų)
1 vienetas svogūnų (didelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sumaišome su 1/3 arb. š. druskos.
2.
Svogūną supjaustome kubeliais.
3.
Į keptuvę įpilame maždaug tiek aliejaus, kad beveik apsemtų bulves. Aliejų įkaitiname ant vidutinės ugnies.
4.
Į įkaitintą aliejų sudedame bulvių kubelius, svogūną. Išmaišome, uždengiame dangčiu. Iš viso kepame 20 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kad neprisviltų, kol bulvės suminkštėja.
5.
Kiaušinius išplakame su 1/3 arb. š. druskos.
6.
Į kiaušinių masę sudedame bulves, išgriebtas iš aliejaus, viską sumaišome, paragaujame ar reikia papildomai druskos.
7.
Į švarią keptuvę įpilame maždaug 0,5 cm aliejaus (mano keptuvė buvo 24 cm pločio, bet jei norite storesnės tortilijos – kepkite mažesnėje), supilame bulvių-kiaušinių masę, išlyginame paviršių. Kepame 5-7 min ant vidutinės ugnies. Po to ant keptuvės uždedame plokščią lėkštę ar dangtį, apverčiame tortiliją į lėkštę (ar dangtį) ir atsargiai vėl dedame į keptuvę, kad neiškepusi pusė dabar galėtų iškepti. Kepame dar 5-7 min. Išimame iš keptuvės ir patiekiame.
8.
Tortilija labai skani tiek tik iškepta, tiek šalta, tiek pašildyta.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis