Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 94)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 94)
Švilpikai orkaitėje su padažu
Švilpikai orkaitėje su padažu
Švilpikai orkaitėje su padažu
Autorius apie receptą: Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai bus mažiau kaloringi, bet čia Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai bus mažiau kaloringi, bet čia jau kaip kas mėgsta. Prieš maišant sutrintas bulves su kiaušiniu ir miltais, svarbu, kad bulvės būtų visiškai atšalę. Aš bulves sutrinu dar šiek tiek šiltas, bet po to palaukiu, kad jos atvėstų. Švilpikų taip pat nebūtina pjaustyti rombeliais, galite pjaustyti į norimos formos didesnius ar mažesnius gabalėlius. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
800 gramų bulvių
100 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai sviesto (ištirpinto)
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų šaltai rūkytos šoninės (ar karštai rūkytos)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 sauja krapų (šviežių, smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.
2.
Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu.
4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.
5.
Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais.
6.
Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Ausra
2020-05-02 14:05
Tikrai laaabai skanu. As prie ju pakepinau spirgucius su svogunu ir uzpyliau. Labai seimai patiko ATSAKYTI
Dalia
2020-02-04 17:16
Susiviliojau! O kazin su kuo padaza galima butu gaminti vegetarui nemegstanciam grybu...? ATSAKYTI
Asta
2020-02-05 08:53
Padažui kuo puikiausiai tiks tirpinto sviesto ir grietinės padažiukas :) Sviestą ištirpinkite, bet kad nepradėtų dar burbuliuoti, dėkite grietinę ir nuimkite nuo kaitros, išmaišykite, kol ištirps. Jei norisi skysčiau, galima truputį vandens įpilt. ATSAKYTI
Liucija
2020-02-08 06:40
Gaminkite padaza taip pat, tik daugiau svogunu dekite, ir dar papildomai galite kokia cesnako skiltele sutrinta pakepinti :) ATSAKYTI
Airida
2019-06-02 15:26
Tobuli svilpikai galvos su grybų padazu ATSAKYTI
E.
2019-05-25 22:27
Išbandytas receptas. Super! Tik padažą darau iš zverienos tusonkes.. Mm.. Niamu :) ATSAKYTI
Birute
2018-11-04 12:07
Patiekalas tiesiog nuostabaus skonio kaip ir vaizdas. Labai skanu buvo visai šeimai. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital