Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 76)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 76)
Švilpikai orkaitėje su padažu
Švilpikai orkaitėje su padažu
Švilpikai orkaitėje su padažu
Autorius apie receptą: Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai bus mažiau kaloringi, bet čia Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai bus mažiau kaloringi, bet čia jau kaip kas mėgsta. Prieš maišant sutrintas bulves su kiaušiniu ir miltais, svarbu, kad bulvės būtų visiškai atšalę. Aš bulves sutrinu dar šiek tiek šiltas, bet po to palaukiu, kad jos atvėstų. Švilpikų taip pat nebūtina pjaustyti rombeliais, galite pjaustyti į norimos formos didesnius ar mažesnius gabalėlius. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
800 gramų bulvių
100 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai sviesto (ištirpinto)
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų šaltai rūkytos šoninės (ar karštai rūkytos)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 sauja krapų (šviežių, smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.
2.
Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu.
4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.
5.
Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais.
6.
Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Birute
2018-11-04 12:07
Patiekalas tiesiog nuostabaus skonio kaip ir vaizdas. Labai skanu buvo visai šeimai. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis