Greitas ryžių troškinys su pievagrybiais ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Greitas ryžių troškinys su pievagrybiais ir sūriu
Greitas ryžių troškinys su pievagrybiais ir sūriu
Greitas ryžių troškinys su pievagrybiais ir sūriu
Greitas ryžių troškinys su pievagrybiais ir sūriu
Greitas ryžių troškinys su pievagrybiais ir sūriu
Autorius apie receptą: Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų pievagrybių (pievagrybių arba apvirtų miško grybų)
200 gramų apvaliųjų ryžių (pvz., Arborio)
1 vienetas svogūnų
100 gramų kietojo sūrio
75 gramai šaldytų žirnelių
30 gramų sviesto
1 vienetas sultinio kubelių (naudojau „Gallina Blanca“ vištienos, krapų ir petražolių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 ir 1/4 litro vandens
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vandenį supilkite į vidutinio dydžio puodą. Kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite sultinio kubelį, ugnį sumažinkite iki silpnos ir palikite lėtai kaisti.
2.
Įkaitinkite didelę keptuvę, supilkite į ją aliejų. Suberkite smulkiai kapotą svogūną ir kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, apie 4-5 minutes, kol svogūnai taps skaidrūs. Tuomet įdėkite į keptuvę vieną šaukštą sviesto, suberkite labai smulkiai sukapotas česnako skilteles ir riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pamaišydami kepkite dar apie 4-5 minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Pagardinkite džiovintais čiobreliais, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir perdėkite į dubenį.
3.
Atlaisvintoje keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite antrą šaukštą sviesto. Suberkite apvaliagrūdžius ryžius ir kaitinkite, nuolat greitai maišydami, apie dvi minutes, kol ryžiai taps skaidrūs ir ims kvepėti.
4.
Į keptuvę su ryžiais pilkite puodelį sultinio ir dažnai pamaišydami kaitinkite, kol ryžiai sugers jį beveik visa. Tuomet pilkite dar puodelį sultinio ir toliau kaitinkite, vis pamaišydami, kol ryžiai jį sugers. Taip kartokite, pildami vis po puodelį sultinio, kol ryžiai taps al dente. Jie turi būti kreminės tekstūros, bet nesukritę ir nepraradę savo formos. Gali būti, kad neprireiks viso sultinio – virdami troškinį vis paragaukite.
5.
Kai ryžiai bus reikiamos konsistencijos, į keptuvę sudėkite keptus pievagrybius. Išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
6.
Galiausiai įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir atšildytus žirnelius. Apibarstykite šviežiomis kapotomis petražolėmis ir patiekite nedelsiant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital