Greitas vegetariškas čili troškinys

AUTORIUS:
Mindaugas Rainys
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitas vegetariškas čili troškinys
Greitas vegetariškas čili troškinys
Greitas vegetariškas čili troškinys
Autorius apie receptą: Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko. Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko. Mindaugas Rainys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
3 skardinės konservuotų pupelių (arba 750 g virtų)
200 gramų konservuotų kukurūzų
1 vienetas raudonosios paprikos (didesnės)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas aitriųjų pipirų (nedidelio arba pagal skonį)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba 2 šaukšteliai saldžios paprikos)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
2 avokadų
4 kokosų jogurto (arba paprasto jogurto)
šiek tiek kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Storadugniame puode įkaitinti aliejų. Apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki gražiai auksinės spalvos. Sudėti smulkiai kapotą česnaką šiek tiek pakepinti.
2.
Sudėti smulkiai pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą čili ir dar keletą minučių pakepinti.
3.
Sudėti smulkintus konservuotus pomidorus, juos šaukštu arba bulvių grūstuvu šiek tiek patraiškyti.
4.
Dėti nusunktas konservuotas pupeles, berti raudonėlį ir ant nedidelės ugnies atidengus troškinti 20-30 minučių, kad troškinys sutirštėtų.
5.
Sudėti rūkytą papriką, kuminą, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais, berti konservuotus kukurūzus ir dar kelias minutes patroškinti.
6.
Patiekti pagardinus jogurtu, avokadu ir žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jeigu norite švelnesnio skonio troškinio, pusę konservuotų pomidorų kiekio galite pakeisti sultiniu. Tokiu atveju troškinimo pabaigoje (prieš dėdami kukurūzus) daugmaž 1-1.5 stiklines troškinio sutrinkite elektriniu trintuvu, o tada grąžinkite į puodą su likusiu troškiniu - taip troškinys bus tirštesnis.
AUTORIUS: Mindaugas Rainys
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital