Greitas ir lengvas makaronų apkepas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 98)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 98)
Greitas ir lengvas makaronų apkepas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greitas ir lengvas makaronų apkepas
Greitas ir lengvas makaronų apkepas
Greitas ir lengvas makaronų apkepas
Autorius apie receptą: Apkepas ne tik labai greitai paruošiamas, bet ir labai skanus tiek karštas, tiek šaltas. Apkepui nereikia įmantrių ingredientų, o rezultatas - puikus! Jeigu turite daugiau laiko, Apkepas ne tik labai greitai paruošiamas, bet ir labai skanus tiek karštas, tiek šaltas. Apkepui nereikia įmantrių ingredientų, o rezultatas - puikus! Jeigu turite daugiau laiko, papildomai galite pagardinti kepintais pievagrybiais, paprika, cukinija, žirneliais ar kitomis daržovėmis. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų makaronų
200 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią - su ja skaniausia, bet tinka ir liesesnė)
150 gramų šaltai rūkyto kumpio (arba kitokios rūkytos mėsos ar 100g rūkytos šoninės)
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, aš naudojau VILVI Memel Prussia)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštelis provanso žolelių (arba itališkų žolelių ar 0.5 a.š raudonėlio ar čiobelių)
1 žiupsnelis pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Makaronus išvirkite dosniai pasūdydame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės (jie turėtų likti al dente, ne per minkšti). Nukoškite.
3.
Kumpį supjaustykite mažais gabaliukais, sūrį sutarkuokite.
4.
Pusę sūrio ir kumpį sumaišykite su virtais makaronais. Sudėkite į kepimo indą.
5.
Kiaušinius lengvai paplakite, supilkite grietinėlę, berkite prieskonines žoleles ir pipirus. Dar kartą lengvai išplakite, kad viskas susijungtų.
6.
Grietinėlės plakiniu užpilkite makaronus. Ant viršaus užbarstykite likusį kumpį.
7.
Apkepo viršų aptepkite pomidorų padažu (tas nebūtina, bet labai tinka), užberkite likusį sūrį.
8.
Apkepą dėkite į orkaitės vidurį. Kepkite 15 minučių, tada užberkite likusį sūrį ir kepkite dar 10 minučių, kad sūris gražiai išsilydytų.
9.
Jei norisi, patiekiant galima pabrastyti šviežiais žalumynais - čiobreliais, bazilikais, petražolėmis ar kt.
Patarimai:
Rūkyta mėsa. Aš mėgstu gaminsi su šalto rūkymo kumpiu, bet puikiai tinka ir kitokia rūkyta mėsa - karšto rūkymo kumpis, rūkyta vištiena, plonomis riekelėmis pjaustyta kiaulienos šoninė (šios pakaktų ir 100g) ar tiesiog paprasta apkepta/apvirta vištiena ar faršas. Jei naudotumėte nerūkytą mėsą, į apkepą gali norėtis įberti daugiau prieskonių - puikiai tinka prieskoniai paukštienai, maltai mėsa ar makaronams.
Grietinėlė. Su riebia 30-35% grietinėle šis makaronų apkepas pavyksta nuodėmingai skanus, bet galite naudoti ir liesą grietinėlę.
Sūris. Jį apkepui galite rinktis savo mėgiamą, svarbu, kad gerai lydytųsi. Aš mėgstu VILVI Memel Prussia dėl jo švelnaus, tačiau drauge ir gilaus skonio, bet galite drąsiai gaminti ir su kitokiu sūriu ar jų mišiniais - pavyzdžiui, į apkepo vidų papildomai įberti šiek tiek sūrio su melsvuoju pelėsiu ar saują smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
Priedai. Jei turite daugiau laiko, šį makaronų apkepą galite pagardinti pakepintomis daržovėmis - svogūnais, saldžiomis paprikomis, pievagrybiais, morkomis. Ar drauge su kumpiu į makaronus įmaišyti porą saujų šaldytų žirnelių (atitirpinti nebūtina).
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Ieva
2022-11-14 12:47
Gavosi taip kad makaronu neužteko ir nelabai gerai gavosi ATSAKYTI
Inga
2022-09-30 12:21
Kodel trinat blogus komentarus? :D ATSAKYTI
Agis
2021-11-04 11:55
Labai skanu ♡♡♡ ATSAKYTI
Laima
2020-07-08 14:03
Labai skanus apkepas. Super! ATSAKYTI
Ligita
2020-06-10 11:28
Ar tikrai šalto rūkymo kumpis o ne karšto? Šalto manau kietokas būtų. ATSAKYTI
Ilona
2020-06-11 09:22
Smulkiai supjausčius viskas labai gerai :) Manau, galima ir kitokį naudoti kumpį ar pakeisti kepta vištiena, faršu - visaip skanu būna :) ATSAKYTI
Vaida
2019-12-04 20:28
Sveiki, kelių procentų grietinėlę naudoti? ATSAKYTI
Ana
2020-03-23 16:53
Su riebesne visada skaniau :) Bet ir su liesa turėtų pavykti ATSAKYTI
Liepa
2019-08-01 16:06
Išeina nuostabus ir laaabai skanus apkepas!!! ATSAKYTI
Gitana
2019-07-22 15:04
Sveiki. Nelabai suprantu kas yra Grietinele,kadangi ne lietuvoje gyvenu... galit paaiškinti. Grietinele tai skysta saldi grietine? Aciu už atsakyma. ATSAKYTI
Diana
2019-07-22 15:38
Grietinė yra gaminama rauginant grietinėlę. Grietinėlė būna skysta ir salstelėjusio skonio. Angliškai ji būna po įvairiais vardais, priklausomai nuo riebumo: whipping cream, double cream, heavy cream. Visi šie produktai tikrai tiks gaminant apkepą. Gal tik "light cream" vadinamo produkto nesirinkite, nes apkepas gali iškepti skystokas. Tikiuosi pagelbėjau! :-) ATSAKYTI
Ricardas
2019-01-28 23:48
Jau ne pirmą kartą darau ir galiu pasakyti kad kolkas mėgstamiausias makaronų apkepas su tikrai verta pabandyti. Pigu greita ir labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital