Pietūs per pusvalandį ir greičiau - 42 skanutėliai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-05-07
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 98)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 98)
Greiti pietūs vakarienė

Darbo savaitei įsibėgint, dažnai vakarais nebelieka jėgų ir laiko gardžiems, namuose ruoštiems pietums ar vakarienei. Skubame į pagalbą! Atrinkome net 42 puikiausius ir greičiausius receptus. Kviečiame paragauti!

 

Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Visai paprastai paruošiama ir labai skani rūgštynių sriuba tiesiai iš vaikystės. Patiekiame įleidę kiaušinį ar be lukšto virtu kiaušiniu, grietine. Tikrtas vasaros skonis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai būtent tas patiekalas, kai norisi palepinti savo ir artimųjų skonių receptorius. Gardūs vištienos gabalėliai apliejami puikiu padažu, brokolis suteikia gaivumo ir malonaus traškumo, tiesiog neįmanoma nesimėgauti šia darnia skonių simfonija. Labai paprasta paruošti, prireiks vienos keptuvės ir 15-20 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska. Beje, vietoje lašišos bus labai skanu ir su konservuotu tunu ar virta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie lašišos kepsniai yra tiesiog restoranas namuose, ne kitaip. Jų skonis švelnus, tačiau tuo pačiu ir rafinuotas, o paruošimas super paprastas. Patiekus bus šventė ir akims, ir skonio receptoriams. Vietoje lašišos taip pat tinka ir upėtakis, tik kepkite trumpiau, nes jis plonesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatai keičiami į daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šios salotos labai gaivios, pukiai subalansuoto skonio, o ir atrodo labai puošniai. Tad puikiai tiks tiek žavingai vakarienei, tiek šventei ar kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Iškepti lašišą keptuvėje labai paprasta, o rezultatas išties gardus: po apskrudusia išore – sultinga, švelni žuvis. Kepkite lašišą gerai įkaitintoje keptuvėje, jei turite galimybę – išbandykite ketaus. Gabalėliai gardžiai apskrus, jei kepdami jų nejudinsite ir apversite tik vieną kartą, pirmajai pusei jau apskrudus. Neperkepkite žuvies, kad išliktų minkšta ir sultinga. Gaivūs citrusai su žuvies patiekalais dera puikiai, tad patiekite lašišą su citrininiu grietinėlės padažu. Jo tekstūra švelni, o skonis pikantiškas. Lėkštėse – lyg restoranas namuose!

Receptą rasite čia.

Šis puiki vištiena - legendinio itališko "Chicken Parmesan" variacija. Aktyvaus darbo ruošiant šį patiekalą vos 5 minutės, o vištiena pavyksta puiki - traški, sultinga, o dar ir žavingai atrodanti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Šis karis tobulas! Spalvingas, pikantiškas, egzotiškas, o pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Daržoves drąsiai pritaikykite savo skoniui - smidrų sezonui pasibaigus, juos galite pakeisti brokoliais, vietoje pievagrybių tiks nedideliais kubeliais supjaustyta saldžioji bulvė (tik ją patroškinkite kiek ilgiau, kad suminkštėtų), dar galite įberti žaliųjų žirnelių, o vietoje krevečių tinka vištiena, lašiša ar net avinžirniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vos keliolika minučių ir net nereikės kaisti orkaitės! O ir nereikia jokių įmanrių ingredientų. Tiekiame su daržovių salotomis ir traškiomis bulvytėmis. Taip kepti galima ne tik vištieną, bet ir kalakutieną.

Receptą rasite čia.

Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei dar nespėjote išbandyti garsiosios Emily Mariko lašišos su ryžiais - labai rekomenduojame! Jeigu turite virtų ryžių ir keptos lašišos likučių - paruošite greičiau nei per 10 minučių. Bet patiekalas toks skanus, kad jam tikrai verta ir ryžių išvirti, ir lašišos iškepti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Cezario salotas dažniausiai renkamės lengviems pietums ar vakarienei, nes paruošti neužtrunka, o jų skonis puikus. Gaivios, gardžios ir su puikiu naminiu padažu!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamas ir labai skanus TIK TOK patiekalų hitas - krevetės su "stikliniais" makaronais ir greitu, be galo skaniu azijietiškų skonio natų padažu.

Receptą rasite čia.

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, tiekiame vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio.

Receptą rasite čia.

Tobula sriuba vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis. Vermišelių į sriubą galite ir nedėti arba pakeiskite juos stikliniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus garnyras. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis. Jeigu norite sočiau - tinka patiekti su be lukšto virtu kiaušiniu, dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių, atskirai kepintos vištienos gabalėlių ar virtos vištienos likučių.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, greitai ir paprastai pagaminami kapotos vištienos blyneliai. Blynelius galite ruošti ir su malta mėsa, bet su smulkiai kapota bus daug gardžiau! Jei neturite kefyro, jį recepte galite pakeisti ir pasukomis, o prieskonius rinkitės mėgstamiausius. Puikiai tiks vakarienei, kai norite sunaudoti likučius, bet paruošti ypatingą patiekalą. Skanaujame su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ši greitai paruošiama Tex Mex vištiena - tobula išeitis, kai norisi skonių fiestos nepraleidžiant valandų virtuvėje. Vienas tų genialių patiekalų, puikiai tinkančių tiek įdomesnei vakarienei, tiek vakarui su draugais ar įsidėti į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžiau, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis patiekalas patiks visiems mėgstantiems Tex Mex virtuvę, nes čia susijungia visi geriausi jos skoniai. Receptas smagus, šiuolaikiškas, greitas bei patogus gaminti ir, savaime suprantama, labai skanus. 

Receptą rasite čia.

Tikrai labai gardūs, minkštučiai ir purūs varškėtukai. Skanesni jie bus iš riebesnės varškės, o tikslų miltų kiekį koreguokite pagal varškės drėgnumą - kuo šlapesnė varškė, tuo daugiau reikės miltų, o jeigu varškė sausa, gali reikėti ir truputį mažiau miltų negu recepte.

Receptą rasite čia.

Fettuccine Alfredo yra itališka legenda ir jiems paruošti pakanka vos trijų ingredientų - makaronų (originaliai fettuccine, bet tinka ir spagečiai ar kiti mėgiami), daug sviesto ir daug kietojo sūrio. Ir jokios grietinėlės, kaip tikriausiai rasite daugelyje amerikietiškų receptų. Tikrai. Būtent toks genialiai paprastas ir genialiai skanus Fettuccine Alfredo receptas gimė Romoje 1914 m. Alfredui Di Lelio (dar vadintam fettuccine karaliumi) priklausančiame restorane Via della Scrofa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudojame paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriame gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nedėkite druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tokios gardžios, kad labai sunku atsivalgyti. Nuostabiai subalansuoti skoniai, kurie sužavės daugelį. Jei norisi pikantiškesnio varianto, čia puikiai tinka smulkiai pjaustytas čili pipiras arba aitriųjų paprikų milteliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jeigu dar nesate ragavę taip keptos lašišos, daug prarandate! Prieskonius rinkitės mėgstamiausius, svarbiausia laikytis recepto gaminimo technikos ir galėsite mėgautis kaip restorane kepta lašiša - sultingi ir minkšti kąsneliai su traškia plutele!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo bazilikų pesto nata, ir visai tai virsta tobulu padažu. Taip paruoštą vištieną labai tinka tiekti su makaronais ar ryžiais ar bulvių skiltelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie varškėčiai pavyksta standūs, neištižę, bet tuo pačiu ir minkšti. Skonis truputį mena bulvių kukulius. Paruošti tiesiog neįtikėtai paprasta ir tuo pačiu elementaru.

Receptą rasite čia.

Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti užtruksite tik keliomis minutėmis ilgiau negu įprastus makaronus, bet to rezultatas - restorano vertas patiekalas garuos ant pietų ar vakarienės stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ši lašiša yra tikrai šventė akims ir skonio receptoriams. Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys šventiniams pietums, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų, o vietoje špinatų galima rinktis ir turimas prieskonines žoleles, pvz., krapus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, bet laukiate svečių? Šis receptas kaip tik Jums! Labai greitai pagaminami suktinukai, kuriuos iškepsite keptuvėje be didelio vargo. Su sūrio ir špinatų įdaru šie suktinukai sužavės ragaujančius.

Receptą rasite čia.

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingas, ir tam tikra variacija tikriausiai daugelio virtuvėse išbandytas vištienos kepsnelių receptas. Šie ypatingi tuo, kad pagardinti saulėje džiovintais pomidorais - jie priduoda puikaus skonio!

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Stasys iš penkto aukšto
2024-02-20 12:50
Neblogi receptuokliai, parodžiau žmonai sakė negamins, bet labai skaniai atrodo
ATSAKYTI
kas nevalgo chaciapuri tas negyvena
2022-07-09 13:55
not bad not bad ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital