Pietūs per pusvalandį ir greičiau - 42 skanutėliai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-05-16
Greiti pietūs vakarienė
@ Shutterstock

Darbo savaitei įsibėgint, dažnai vakarais nebelieka jėgų ir laiko gardžiems, namuose ruoštiems pietums ar vakarienei. Skubame į pagalbą! Atrinkome net 42 puikiausius ir greičiausius receptus. Kviečiame paragauti!

 

Visai paprastai paruošiama ir labai skani rūgštynių sriuba tiesiai iš vaikystės. Patiekiame įleidę kiaušinį ar be lukšto virtu kiaušiniu, grietine. Tikrtas vasaros skonis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska. Beje, vietoje lašišos bus labai skanu ir su konservuotu tunu ar virta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Žinoma, tai nėra klasikinis befstrogenas, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Labai greitai bei nesudėtingai paruošiama,tad būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį befstrogeną, šį labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Slavų, daugiausia rusų ir lenkų virtuvėse ypač mėgstami kotletai, kuriems ypatingo minkštumo ir sultingumo suteikia į maltą mėsą įdėtas priedas - sviestas! Kotletai iškepa minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje. Išbandykite, tikime, kad patiks ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o ingredientai visiškai nesudėtingi. Originaliame recepte makaronai gardinami šviežiais bazilikais, tačiau šaltuoju sezonu jų kokybiškų rasti tikrai sudėtinga, tad mes gardinome mėtomis ir jos čia be galo tiko. Tikrai taip, šie makaronai ir mums buvo skonio bei paruošimo lengvumo atradimas, tad su entuziazmu prisidedame prie jų populiarumo viruso!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vos keliolika minučių ir net nereikės kaisti orkaitės! O ir nereikia jokių įmanrių ingredientų. Tiekiame su daržovių salotomis ir traškiomis bulvytėmis. Taip kepti galima ne tik vištieną, bet ir kalakutieną.

Receptą rasite čia.

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti galite su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Cezario salotas dažniausiai renkamės lengviems pietums ar vakarienei, nes paruošti neužtrunka, o jų skonis puikus. Gaivios, gardžios ir su puikiu naminiu padažu!

Receptą rasite čia.

Tobula sriuba vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis. Vermišelių į sriubą galite ir nedėti arba pakeiskite juos stikliniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, tiekiame vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus garnyras. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis. Jeigu norite sočiau - tinka patiekti su be lukšto virtu kiaušiniu, dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių, atskirai kepintos vištienos gabalėlių ar virtos vištienos likučių.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, greitai ir paprastai pagaminami kapotos vištienos blyneliai. Blynelius galite ruošti ir su malta mėsa, bet su smulkiai kapota bus daug gardžiau! Jei neturite kefyro, jį recepte galite pakeisti ir pasukomis, o prieskonius rinkitės mėgstamiausius. Puikiai tiks vakarienei, kai norite sunaudoti likučius, bet paruošti ypatingą patiekalą. Skanaujame su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžiau, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.

Receptą rasite čia.

Tikrai labai gardūs, minkštučiai ir purūs varškėtukai. Skanesni jie bus iš riebesnės varškės, o tikslų miltų kiekį koreguokite pagal varškės drėgnumą - kuo šlapesnė varškė, tuo daugiau reikės miltų, o jeigu varškė sausa, gali reikėti ir truputį mažiau miltų negu recepte.

Receptą rasite čia.

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir majonezu (jį galite rinktis sveikuolišką) bei šiek tiek džiovinto baziliko.

Receptą rasite čia.

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nedėkite druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greita vištiena pomidorų padaže orkaitėje (įkvėpta Chicken Pizzaiola) paruošiama akimirksniu, o skonis tiesiog puikus. Vištiena iškepa minkšta ir sultinga. Nereikia nieko iš anksto ruošti ar marinuoti. Nuo orkaitės užkaitimo iki pietų lėkštėje užtruks vos daugiau nei pusvalandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jeigu dar nesate ragavę taip keptos lašišos, daug prarandate! Prieskonius rinkitės mėgstamiausius, svarbiausia laikytis recepto gaminimo technikos ir galėsite mėgautis kaip restorane kepta lašiša - sultingi ir minkšti kąsneliai su traškia plutele!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo bazilikų pesto nata, ir visai tai virsta tobulu padažu. Taip paruoštą vištieną labai tinka tiekti su makaronais ar ryžiais ar bulvių skiltelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Super skanūs ir labai greitai paruošiami bei šventiškai atrodantys lašišos kepsneliai. Sūrio ir špinatų įdaras suteikia lašišai dar daugiau sultingumo bei puikiai dera savo skonių spalvomis. Jį mes gardinome trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu dėl jo suteikiamo subtilaus skonio gilumo, bet vietoje jo galite naudoti ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti užtruksite tik keliomis minutėmis ilgiau negu įprastus makaronus, bet to rezultatas - restorano vertas patiekalas garuos ant pietų ar vakarienės stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie varškėčiai pavyksta standūs, neištižę, bet tuo pačiu ir minkšti. Skonis truputį mena bulvių kukulius. Paruošti tiesiog neįtikėtai paprasta ir tuo pačiu elementaru.

Receptą rasite čia.

Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys šventiniams pietums, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų, o vietoje špinatų galima rinktis ir turimas prieskonines žoleles, pvz., krapus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, bet laukiate svečių? Šis receptas kaip tik Jums! Labai greitai pagaminami suktinukai, kuriuos iškepsite keptuvėje be didelio vargo. Su sūrio ir špinatų įdaru šie suktinukai sužavės ragaujančius.

Receptą rasite čia.

Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Aštrūs, traškūs, labai gardūs kiniškai kepti kopūstai. Neužima daug laiko, nereikia įmantrių ingredientų, tad labai puikiai tinka dienoms, kai norisi tiesiog kažko skanaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Jei norite dar greičiau, masę kepsneliams galima paruošti iš vakaro, o prieš kepant ją tiesiog išdėlioti skardoje ir pašauti į orkaitę!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir labai skani pica, kuriai net nereikės kaisti orkaitės! Žinoma, skonis kiek skiriasi nuo klasikinės, bet ir ši labai skani, ypač patinka mažiesiems. Viršui galite rinktis mėgstamus ar priedus: rūkytą dešrą ar kumpelį, pievagrybius, konservuotus grybus, svogūnus, alyvuoges, mėgstamą sūrį - variantų daugybė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Makaronai - tikras išsigelbėjimas, kai norisi greitos ir gardžios vakarienės. O šie dar ir su nuostabiai skaniu ir ryškiu pavasarišku padažu - špinatų pesto. Paprasta ir labai skanu! Jeigu norite sočiau, patiekti galima su kepinta vištiena, sūdyta, rūkyta ar kepinta lašiša.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas, ir tam tikra variacija tikriausiai daugelio virtuvėse išbandytas vištienos kepsnelių receptas. Šie ypatingi tuo, kad pagardinti saulėje džiovintais pomidorais - jie priduoda puikaus skonio!

Receptą rasite čia.

Makaronai "Carbonara" kiek kitaip, su šviežiai maltais pipirais, kurie patiekalą ypatingai pagardina. Makaronus tinka ruošti su rūkyta šonine ar kumpeliu, tiks net ir rūkyta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžios, sočios ir net sveikuoliškos salotos! Jas tinka ruošti su tunu savo sultyse ar aliejuje. Jei norite sočiau, tiekite su duonos riekele, ypač tiks juoda.

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital