Minkšti virti varškėtukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Minkšti virti varškėtukai
Minkšti virti varškėtukai
Minkšti virti varškėtukai
Minkšti virti varškėtukai
Autorius apie receptą: Šie varškėčiai gaunasi standūs, neištižę, bet tuo pačiu ir minkšti. Skonis truputį mena bulvių kukulius, turbūt dėl krakmolo. O šią formą atradau visai neseniai, kai Šie varškėčiai gaunasi standūs, neištižę, bet tuo pačiu ir minkšti. Skonis truputį mena bulvių kukulius, turbūt dėl krakmolo. O šią formą atradau visai neseniai, kai buvau labai pasiilgusi “ežiukų“, bet neturėjau tos stebuklingos lenktos tarkos, ir jau nebepamenu kas patarė braukti tešlos gabaliukus į šakutės dantis. Ačiū! Tai tiesiog neįtikėtai paprasta ir tuo pačiu elementaru. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
180 gramų varškės (standartinio pakelio)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
1 šaukštas kvietinių miltų (ar speltų miltų, su kaupu)
1 šaukštas bulvių krakmolo (su kaupu)
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kaičiu puodą su vandeniu, pasūdau, skaičiuodama 1 šaukštelį druskos 2 litrams vandens.
2.
Gilesniame inde šakute ištrinu varškę, įmušu kiaušinį, sumaišau. Ir galiausiai suberiu miltus ir krakmolą, maišau, kol produktai tampa vientisa tešla.
3.
Ant darbastalio kloju silikoninį kilimėlį, pabarstau jį trupučiu miltų, atgnybu pusę tešlos ir ją delnais susuku į 2-3 cm diametro juostą. Stalo peiliu supjaustau 2-3 cm gabaliukais.
4.
Imu šakutę (ji turėtų būti išlenktais dantimis, ne tiesiais), kiekvieną gabaliuką braukiu per vidinę šakutės dalį ir gautą varškėtį dedu atgal ant kilimėlio.
5.
Baigus dekoravimą, varškėčius sumetu į verdantį vandenį, lukteliu, kol pakils į paviršių ir laikmatyje nustatau 7 minutes. Joms praėjus, išjungiu kaitrą, varškėčius palieku puode dar bent 5 minutėms, tuo metu į lėkštes dedu sviesto, grietinės, kartais beriu krapų.
6.
Kiaurasamčiu traukiu varškėčius iš vandens ir dedu į lėkštes.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Janjna
2023-12-02 08:24
Kam dar krakmolas į varškėčius be jo tikrai puresni ir minkštesni ATSAKYTI
2022-05-09 11:15
Virti tikrai trumpiau ATSAKYTI
Tavo tėvas
2020-05-25 20:31
Labai skanu! Bet su krakmolu kietesni būna. ATSAKYTI
Ona
2020-05-16 08:55
Aciu!
As imu tarkiu lenkta karka
Varskinius gabaliukus braukiu per ja ir tiesiai i verdanti puoda.
Jie buna kaip eziukai ATSAKYTI
Vilija
2020-05-17 09:20
Ar su krakmolu nebuna kietoki, kai išverda? ATSAKYTI
Ilona
2020-05-26 14:57
Man tai labai patiko, buvo neištižę ir puikiai išlaikė savo formą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital