Vaikystės skonio rūgštynių sriuba

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 62)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 62)
Rūgštynių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Visai paprasta ir labai skani rūgštynių sriuba tiesiai iš vaikystės! Visai paprasta ir labai skani rūgštynių sriuba tiesiai iš vaikystės! Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 litro mėsos sultinio (arba vandens + 1 kubelio kokybiško sultinio)
3 vienetai bulvių
1 pundelis rūgštynių
2 vienetai kiaušinių
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek grietinės (patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šoninę susmulkinti ir apkepinti sausoje keptuvėje.
2.
Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais.
3.
Puode užvirinti sultinį, sudėti bulves, šoninę ir virti apie 15 minučių. Sudėti nuplautas, smulkintas rūgštynes ir virti, kol rūgštynės suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais.
4.
Kiaušinius lengvai išplakti, supilti į sriubą ir užvirinti. Tuomet dėti į lėkštes, dėti grietinės. Galima sudėti ir kietais virtus kiaušinius tiesiai į lėkštes, arba minkštai be lukšto virtą kiaušinį į kiekvieną lėkštę.
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Jonė
2023-05-07 19:09
Pastaba. Tinka grietinė, bet jei nori vaikams švelnesnės, labai gerai grietinėlė. Puiku įdėti dilgėlės ar burokėlių lapų. ATSAKYTI
Jonė
2023-05-07 19:05
Nebūtina dėti bulvių. Jos parūgštės. Aš dedu pilno grūdo dribsnių (dažnai kelių grūdų). Morkytę įtarkuoju. Liuks. Pamėginkite, nesakykite NE. ATSAKYTI
Laura
2021-05-15 22:58
Man labai patinka rūgštynių sriuba tik aš dar pridedu Grikių arba kviečių kruopų ATSAKYTI
Liuda
2020-04-23 23:33
Visada į rūgštynių sriuba įpjaustau ir jaunų dilgėlių viršunėlių. Dilgėles tik nuplaunu ir neplikau. Tiesiog dedu kartu su rūgštynėm virimo pabaigoje. Į išvirusią sriubą dar įpjaustau šviežių petražolių. Balinu grietine. Skaniausia, kai būna su, būtent, su rūkyta šonine ar rūkytais kauliukais. ATSAKYTI
Rimas
2021-02-14 18:27
O as dar silkės įdedu ATSAKYTI
Saulė
2019-06-03 16:51
Sriuba labai skani. Tik bulvėms pakanka 10 min. Ir nepatarčiau pilti žalių kiaušinių, nes plaukios sutraukti 'siūlai'. ATSAKYTI
Ieva
2019-06-04 09:36
Mano teta visad mėgdavo būtent su įleistais kiaušiniais, tokią sriubą iš vaikystės ir atsimenu. Nors dabar labiau mėgstu su kietai virtais, skonio reikalas :) ATSAKYTI
Raimonda
2020-05-14 16:30
Saule, aš irgi gaminu tik su tais siūlais - tik šitaip mano šeima valgo :) ATSAKYTI
Donata
2020-05-31 15:44
Rekia virtus kiaušinius supjaustyt, tada skanu ATSAKYTI
babce
2022-11-21 08:37
Tuomet reikia išplakt kiaušinius kartu su grietine ir pilt į sriuba, kai ji šiek tiek pravės, užvirint negalima, kaip ir pasišildant sekantį karta. ATSAKYTI
Erika
2019-05-19 11:43
Labai skanu kaip saldžia grietinėle užbalini sriuba super tada ATSAKYTI
Danutė
2019-05-10 16:04
Prieš dedant į sriubą, rūgštynes nuplikyti , ir dėti, kai bulvės jau išvirusios. Ir virti tik labai trumpai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital