Kremiški makaronai su vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Makaronai su grietinėle ir vištiena
Makaronai su grietinėle ir vištiena
Makaronai su grietinėle ir vištiena
Makaronai su grietinėle ir vištiena
Autorius apie receptą: Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti galbūt užtrunka kiek ilgiau negu įprastus makaronus, bet tik Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti galbūt užtrunka kiek ilgiau negu įprastus makaronus, bet tik truputėlį - skirsite pusvalandį ir restorano vertas patiekalas garuos ant pietų ar vakarienės stalo. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
250 gramų makaronų (tinka bet kurie mėgstami)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
70 mililitrų balto sauso vyno (nebūtina)
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų
100 gramų špinatų
70 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Grand Reserve)
40 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštelis provanso žolelių (arba raudonėlio)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio druskos (+makaronų virimui)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus - svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis, kietąjį sūrį smulkiai sutarkuoti.
2.
Dideliame puode užvirinti vandenį, jį dosniai pasūdyti. Sudėti makaronus ir išvirti “al dente” pagal instrukciją ant pakuotės. Makaronus nusunkti, o stiklinę virimo skysčio atsidėti.
3.
Kol verda makaronai, paruošti vištieną. Krūtinėles perpjauti išilgai pusiau, kad būtų 4 gabalėliai. Iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais, saldžios paprikos milteliais.
4.
Keptuvėje ištirpinti pusę sviesto. Sudėti vištieną ir kepti ant didesnės kaitros po 2-3 minutes iš abiejų pusių iki bus iškepusi. Išimti iš keptuvės ir atsidėti (indą su vištiena pridenkite, jog neatvėstų).
5.
Į tą pačią keptuvę dėti likusį sviestą, sudėti svogūną ir maišant pakepinti iki suminkštės. Sudėti kapotą česnaką ir maišant pakentinti apie pusę minutės.
6.
Supilti vyną (jei naudojate) ir maišant pakaitinti iki vynas nugaruos. Sudėti saulėje džiovintų pomidorų juosteles ir maišant minutę pakepinti. Įpilti apie pusę stiklinės vandens nuo makaronų virimo, supilti grietinėlę, berti provanso žoleles, sudėti smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį. Maišant pakaitinti 1 - 2 minutes, kad sūris ištirptų, o padažas truputį sutirštėtų. Sudėti špinatus, išmaišyti.
7.
Tada sudėti sumakaronus ir riekelėmis supjaustytą vištieną. Atsargiai maišant kaitinti 1 - 2 minutes, kad viskas sušiltų ir makaronai tolygiai pasidengtų padažu. Jei padažas per tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai.
8.
Patiekiant galima pabarstyti petražolėmis, bazilikais ar kitais žalumynais.
Patarimai:
Sausas baltas vynas padažui suteikia daugiau skonio gilumo, bet jeigu jo neturite po ranka ar nenorite naudoti, tiesiog praleiskite ir iškart keliaukite prie kito gaminimo žingsnio (t.y. apkepinę česnaką iškart dėkite saulėje džiovintus pomidorus).
Skystis nuo makaronų virimo savyje turi šiek tiek krakmolo, tad padeda sutirštinti padažą. Juo reguliuokite padažo tirštumą. Jei skysčio atsidėti pamiršote, tiesiog įpilkite šiek tiek sultinio arba vandens.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital