Pomidorinė šakšuka su fetos sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pomidorinė šakšuka su fetos sūriu
Pomidorinė šakšuka su fetos sūriu
Pomidorinė šakšuka su fetos sūriu
Pomidorinė šakšuka su fetos sūriu
Pomidorinė šakšuka su fetos sūriu
Autorius apie receptą: Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams. Nesunku paruošti ir nereikalauja daug laiko. Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams. Nesunku paruošti ir nereikalauja daug laiko. Gabrielė, Pusryciams.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas raudonosios paprikos (nedidelės)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis cukraus (arba medaus ar klevų sirupo)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio malto kumino
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus)
Patiekiant:
1 šaukštas fetos sūrio (trupinto)
1 saujelė petražolių (arba kalendrų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Susmulkinkite visas daržoves.
2.
Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto. Pakepinkite pirmiausia papriką, tada svogūną ir česnaką.
3.
Ant bekepančių daržovių suberkite prieskonius – druską, saldžiąją papriką, kuminą, aitriąją papriką.
4.
Kai prieskoniai šiek tiek apkeps, supilkite konservuotus pomidorus. Pamaišykite, įdėkite cukraus, jeigu dar trūksta – druskos, ir leiskite visai masei bent 10 minučių pasitroškinti ant nedidelės ugnies.
5.
Daržovėms išsitroškinus ir padažui sutirštėjus, šaukštu jame padarykite 4 duobutes ir į jas atsargiai įmuškite kiaušinius.
6.
Kai kiaušiniai iškeps iki norimo tvirtumo (man patinka, kai baltymas iškepa, o trynys lieka skystas), pabarstykite feta ir petražolėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital