Greitas vištienos ir brokolių stir fry

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Greitas vištienos ir brokolių stir fry
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greitas vištienos ir brokolių stir fry
Greitas vištienos ir brokolių stir fry
Greitas vištienos ir brokolių stir fry
Greitas vištienos ir brokolių stir fry
Autorius apie receptą: Tai būtent tas patiekalas, kai norisi palepinti savo ir artimųjų skonių receptorius. Gardūs vištienos gabalėliai apliejami puikiu padažu, brokolis suteikia gaivumo ir Tai būtent tas patiekalas, kai norisi palepinti savo ir artimųjų skonių receptorius. Gardūs vištienos gabalėliai apliejami puikiu padažu, brokolis suteikia gaivumo ir malonaus traškumo, tiesiog neįmanoma nesimėgauti šia darnia skonių simfonija. Labai paprasta paruošti, prireiks vienos keptuvės ir 15-20 minučių. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės
1 vienetas brokolių (vidutinio)
5 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
2 šaukštai vandens
2 centimetrai imbiero (šviežio arba 0.5 a.š. džiovinto)
2 šaukštai aliejaus
Marinatui:
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (nebūtina, bet su juo dar skaniau)
1 šaukštelis ryžių acto (galima keisti obuolių ar vyno actu)
1 šaukštelis sriracha padažo (ar sweet chilli ar kitokio aštraus padažo)
Padažui:
80 mililitrų vištienos sultinio
60 gramų teriyaki padažo
1 šaukštas rudojo cukraus (arba medaus)
1 šaukštas ryžių acto
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis sriracha padažo (ar sweet chilli ar kitokio aštraus padažo)
1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį basmati ryžių (ar kitų mėgiamų)
1 saujelė svogūnų laiškų (ar kalendrų arba petražolių)
1 saujelė sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Marinatui į dubenį pilti sojų padažą, sezamų alieų, ryžių actą, sriracha padažą, berti krakmolą ir gerai išmaišyti.
2.
Vištieną supjaustyti mažais, maždaug 3 cm dydžio kubeliais sudėti į dubenį ir gerai permaišyti, kad visi gabalėliai būtų padengti marinatu. Palikti pastovėti iki kol bus ruošiami kiti ingredientai.
3.
Padažui į dubenėlį supilti sultinį, teriyakio padažą, berti cukrų, pilti ryžių actą, sriracha padažą, sezamų aliejų, berti kukurūzų krakmolą ir pipirus. Išmaišyti.
4.
Brokolį supjaustyti žiedynais. Imbierą smulkiai sutarkuoti, česnaką smulkiai sukapoti (arba sutarkuoti ar išspausti).
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus ir labai gerai įkaitinti. Sudėti vištieną ir nuolat maišant ant stipresnės kaitros kepti apie 2 - 4 min, kad lengvai apskrustų. Perkelti į lėkštę.
6.
Į tą pačią keptuvę įpilti dar aliejaus ir gerai įkaitinti. Sudėti brokolius ir pakepinti apie 30 sekundžių, supilti vandenį, berti česnaką, imbierą ir pakepinti apie minutę. Galiausiai sudėti vištieną, supilti paruoštą padažą ir nuolat maišant kaitinti iki kol padažas sutirštės, o vištiena bus iškepusi. Tai truks vos 2 - 3 minutes.
7.
Tinka tiekti su ryžiais pabarsčius svogūno laiškų ir sezamų sėklomis.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital