Garsioji TIK TOK lašiša su ryžiais

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
TIK TOK lašiša su ryžiais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
TIK TOK lašiša su ryžiais
TIK TOK lašiša su ryžiais
TIK TOK lašiša su ryžiais
Autorius apie receptą: Jei dar nespėjote išbandyti garsiosios Emily Mariko lašišos su ryžiais - labai rekomenduojame! Jeigu turite virtų ryžių ir keptos lašišos likučių - paruošite greičiau nei Jei dar nespėjote išbandyti garsiosios Emily Mariko lašišos su ryžiais - labai rekomenduojame! Jeigu turite virtų ryžių ir keptos lašišos likučių - paruošite greičiau nei per 10 minučių. Bet patiekalas toks skanus, kad jam tikrai verta ir ryžių išvirti, ir lašišos iškepti! (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų lašišos filė
120 gramų ryžių
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukšteliai majonezo (arba šaukšto skrudintų sezamų aliejaus)
1 šaukštelis sriracha padažo (ar kitokio saldžiai aštraus padažo, kiekį koreguokite pagal skonį)
Patiekiant:
1 vienetas avokadų
3 vienetai jūros dumblių lapų nori
1 saujelė sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Ryžius išvirti pagal nurodymus ant pakuotės.
2.
Lašišą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 12 minučių ar keptuvėje, kol pilnai iškeps. Jei lašiša su odele, iškepus ją nuimti.
3.
Ant išvirusių ryžių dėti lašišą ir ją sumaigyti šakute. Dėti majonezą, sriracha padažą, pilti soją ir viską išmaišyti. Ryžius padalinti į du dubenėlius.
4.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir nulupti. Avokado puseles supjaustyti plonomis riekelėmis. Po pusę avokado dėti į porciją ryžių.
5.
Nori lapus supjaustyti 5*5 ar 6*6 cm kvadratėliais. Viską pabarstyti sezamo sėklomis.
6.
Papildomai skanu patiekti kimči (receptą rasite čia), korėjietiškų morkų (receptas čia) ar skanauti tiesiog taip!
Patarimai:
Jei norite dar labiau Aziją primenančio skonio, ryžius galite virti kaip sušiui, kaip tai padaryti, rasite šiame straipsnyje. Čia taip pat pamatysi ir kaip patogu tokius ryžius valgyti įsidėjus į nori lapų gabalėlius.
Jei ruošite iš likučių, originalaus recepto autorė rekomenduoja ryžius ir lašiša šildyt mikrobangėje, su keliais ledukais, kad šylant neišsausėtų, pridengus kepimo popieriaus lapu.
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital