Greita lašiša orkaitėje grietinėlės padaže

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Lašiša orkaitėje grietinėlės padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vietoje lašišos galite drąsiai naudoti ir kitą žuvį - esu dariusi ir su menke, lydeka, pengasija, visaip šis receptas tinka. Paruošti paprasta ir užtrunku vos kokias 15 Vietoje lašišos galite drąsiai naudoti ir kitą žuvį - esu dariusi ir su menke, lydeka, pengasija, visaip šis receptas tinka. Paruošti paprasta ir užtrunku vos kokias 15 minučių, o tada tik šauni į orkaitę ir viskas. O jeigu nemėgstate garstyčių, galite daryti ir be jų, skonis bus kiek švelnesnis, bet irgi puikus. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai lašišos filė (arba pjausnių)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų sultinio
1 šaukštas garstyčių (naudojau Dijon)
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek krapų (šviežių arba džiovintų)
šiek tiek rozmarino (šviežio arba džiovinto)
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišos file įtrinkite druska, pipirais, citrinos sultimis, prieskoninėmis žolelėmis ir išspaustu česnaku. Jeigu turite laiko, galite žuvį taip palikti valandą-dvi pasimarinuoti. Bet jeigu laiko nėra, dažnai kepu iškart. Paruoštus lašišos gabalėlius sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą.
2.
Grietinėlę sumaišykite su sultiniu ir garstyčiomis. Jeigu norite šiek tiek tirštesnio padažo, galite dar įmaišyti šaukštą miltų (bet tas nebūtina). Šiuo padažu užpilkite lašišą.
3.
Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą kaitę ir kepkite apie 15 minučių.
4.
Patiekti galite kaip labiau mėgstate - su daržovėmis ar su ryžais ar su bulvytėmis.
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Laura
2018-04-05 21:55
sveiki. Padaza supilti pries saunant lasisa i orkaite? ATSAKYTI
Toma
2018-04-06 08:42
Taip, kaip kad parašyta 2 žingsnyje :-) Labai skanus šis man receptukas, lašiša pavyksta sultinga ir labai skani. ATSAKYTI
Ilona
2018-02-21 19:28
Receptas labai patiko. Naudojau ant greičio vištienos sultinį. Tai buvo neįprastas skonis. Gaminsiu dar ne vieną kartą. ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-19 17:24
Superinis receptas!! Lašiša iškepė be galo sultinga, o padažas mm koks skanus, ir pagaminti labai greita. Tiesa, naudojau lašišos pjausnius, o ne file, kadangi jie storesni, tai kepiau ne 15, o 20 min, buvo pats tas. Sultinio po ranka neturėjau, o kubelių naudoti kažkaip ranka nekilo, tad vietoje sultinio pyliau vandenį ir įdėjau šiek tiek druskos, pipirų bei šaukštelį provanso žolelių mišinio. Tikrai gaminsiu dar ne kartą, įdomu pabandyti ir su kitokia žuvimi. ATSAKYTI
Vilma
2018-01-13 23:17
O koks sultinys dedamas? Galima ji pakeisti? ATSAKYTI
Lina
2018-01-15 19:50
Aš naudojau daržovių sultinį, bet tinka ir kitoks (pvz. žuvies sultinys). Arba galite tiesiog pakeisti vandeniu, tik į jį įdėkite druskos ir prieskoninių žolelių, kad padažui nepritrūktų skonio ATSAKYTI
Daiva
2017-11-12 12:31
Kepiau ir lašišą, ir menkę pagal šitą receptą, labai visai šeimai patinka ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis