Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir sūriu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir sūriu
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir sūriu
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir sūriu
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir sūriu
Autorius apie receptą: Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo bazilikų pesto nata, ir visai tai virsta tobulu padažu. Taip paruoštą vištieną labai tinka tiekti su makaronais ar ryžiais. Už įkvėpimą šiai skonio fiestai didžiulis ačiū LittleSpiceJar tinklaraščiui. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
600 gramų vištienos krūtinėlės (3-4 puselių)
500 gramų vyšninių pomidorų
90 gramų sūrio (naudojau VILVI Memel Prussia)
2 šaukštai pesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių (arba obuolių ar vyno acto)
1 šaukštelis provanso žolelių
1 šaukštelis persilado prieskonių
1 šaukštelis paprikos miltelių
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
5 skiltelės česnako
šiek tiek petražolių (ar kitų žalumynų)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną dedame į dubenį. Pilame šaukštą alyvuogių aliejaus, beriame provanso žoleles, persilado prieskonius, papriką, pipirus ir 0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį). Įspaudžiame citrinos sultis ir 2 skilteles česnako.
2.
Krūtinėlės įmasažuojame prieskoniais, kad tolygiai pasidengtų. Paliekame pastovėti 15-20 minučių kambario temperatūroje (arba ilgiau šaldytuve).
3.
Pomidorus perpjauname pusiau ir suberiame į kepimo indą (naudojome 20x30 cm). Ant jų sukrečiame pesto padažą, smulkiai sukapotas likusias česnako skilteles, likusį šaukštą alyvuogių aliejaus ir žiupsnelį druskos. Šaukštu išmaišome, kad pomidorai tolygiai pasidengtų padažu.
4.
Kepimo indo centre padarome vietos ir sudedame vištienos krūtinėles.
5.
Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tada ant viršaus užberiame tarkuotą sūrį ir kepame dar 5-10 minučių (arba iki krūtinėlės bus iškepusios, žr. patarimus).
6.
Patiekdami pabarstome trupučiu petražolių ar kitų žalumynų.
Patarimai:
Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, pradėkite juo matuoti daugmaž po 15-17 kepimo minučių. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Povilas
2021-06-29 20:32
Labai skanu ATSAKYTI
Asta
2021-03-21 11:34
Labai skanus patiekalas, visai seimai patiko. Valgem su makaronais. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital