Avinžirnių salotos su ridikėliais, kopūstais ir smidrais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Avinžirnių salotos su ridikėliais, kopūstais ir smidrais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Šios salotos labai gaivios, pukiai subalansuoto skonio, o ir atrodo labai puošniai. Tad puikiai tiks tiek žavingai vakarienei, tiek šventei ar kaip garnyras prie mėgstamų Šios salotos labai gaivios, pukiai subalansuoto skonio, o ir atrodo labai puošniai. Tad puikiai tiks tiek žavingai vakarienei, tiek šventei ar kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų.
(...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų smidrų
150 gramų konservuotų avinžirnių (svoris nusunktų nuo skysčio)
100 gramų raudongūžių kopūstų
100 gramų ridikėlių (7-8 ridikėlių)
1 saujelė alyvuogių kalamata (arba kitokių mėgiamų)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 sauja špinatų (arba kitokių žalių salotų)
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 sauja pistacijų (arba mėgiamų riešutų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smirdus nuplauti, nupjauti kietus galus. Perpjauti į 2-3 dalis.
2.
Keptuvėje įkaitinti 1 v.š. aliejaus. Sudėti smirdus, pabarstyti druska ir pipirais. Maišant kepti ant vidutinės kaitros 2-4 min iki šiek tiek suminkštės, bet dar liks traškūs. Tuomet sudėti į lėkštę ir palikti atvėsti.
3.
Kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis, ridikėlius - griežinėliais, svogūną - plonais pusžiedžiais, alyvuoges perpjauti per pusę.
4.
Į dubenį dėti avinžirnius, špinatus, ridikėlius, smidrus ir svogūnus. Pilti citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Patiekiant salotas galima pabarstyti pistacijomis ar kitais mėgiamais riešutais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital