Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu
Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu
Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu
Lašiša keptuvėje su citrininiu padažu
Autorius apie receptą: Iškepti lašišą keptuvėje labai paprasta, o rezultatas išties gardus: po apskrudusia išore – sultinga, švelni žuvis. Kepkite lašišą gerai įkaitintoje keptuvėje, jei Iškepti lašišą keptuvėje labai paprasta, o rezultatas išties gardus: po apskrudusia išore – sultinga, švelni žuvis. Kepkite lašišą gerai įkaitintoje keptuvėje, jei turite galimybę – išbandykite ketaus. Gabalėliai gardžiai apskrus, jei kepdami jų nejudinsite ir apversite tik vieną kartą, pirmajai pusei jau apskrudus. Neperkepkite žuvies, kad išliktų minkšta ir sultinga. Gaivūs citrusai su žuvies patiekalais dera puikiai, tad patiekite lašišą su citrininiu grietinėlės padažu. Jo tekstūra švelni, o skonis pikantiškas. Lėkštėse – lyg restoranas namuose! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 gabalėliai lašišos filė (su oda, po 130 - 150 gramų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų vištienos sultinio (naudojau vieną „Gallina Blanca“ vištienos sultinio kubelį)
1 vienetas citrinų (išspaustų sulčių ir nutarkuotos žievelės)
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
0.5 šaukštelio džiovintos žolelės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį citrinų (pjaustytos griežinėliais)
pagal poreikį petražolių (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iškepkite lašišą. Lašišos filė pagardinkite džiovintų česnakų milteliais, druska ir grūstais juodaisiais pipirais, prieskonius įtrinkite į žuvies gabalėlius.
2.
Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite filė gabalėlius (odele į apačią). Nevartydami ir nejudindami lašišos gabalėlių, kepkite juos apie 5-6 minutes. Tuomet apverskite ir kepkite dar 2-3 minutes. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3.
Paruoškite padažą. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte lašišą, ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir maišydami kepkite iki minutės, kol paskleis gardų aromatą. Suberkite miltus ir maišydami pakaitinkite minutę, kol neliks jų sausų.
4.
Pamažu pilkite grietinėlę, nuolat maišydami. Miltai neturėtų sušokti į gumuliukus – turite gauti vientisą grietinėlės padažą. Lygiai taip pat supilkite sultinį.
5.
Suberkite nutarkuotas citrinų žieveles, išspauskite citrinų sultis, pagardinkite prieskoniais. Gerai išmaišykite ir kaitinkite padažą, vis maišydami, kol sutirštės.
6.
Galiausiai įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
7.
Lašišos gabalėlius grąžinkite į keptuvę. Virš vidutinės ugnies pakaitinkite 2-3 minutes, kol lašiša sušils.
8.
Patiekite su citrinų griežinėliais, papuošę šviežių petražolių lapeliais.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital