Krevečių karis su smidrais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Krevečių karis su smidrais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės
Autorius apie receptą: Šis karis tobulas! Spalvingas, pikantiškas, egzotiškas, o pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Kaip jo skonį apibūdino mano geras draugas - 10 iš 10. Daržoves drąsiai Šis karis tobulas! Spalvingas, pikantiškas, egzotiškas, o pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Kaip jo skonį apibūdino mano geras draugas - 10 iš 10. Daržoves drąsiai pritaikykite savo skoniui - jeigu smidrų sezonas pasibaigė, juos galite pakeisti brokolio žiedynais, vietoje pievagrybiu tiks nedideliais kubeliais supjaustyta saldžioji bulvė (tik ją patroškinkite kiek ilgiau, jog suminkštėtų), dar galite įberti žaliųjų žirnelių, o vietoje krevečių tinka vištiena, lašiša ar net avinžirniai. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
300 gramų krevečių (naudojau šaldytas neapvirtas)
200 gramų smidrų
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
200 mililitrų sultinio (naudojau daržovių)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas morkų (didelių arba 2 mažesnių)
6 vienetai pievagrybių (nebūtina)
2 šaukštai kokosų aliejaus (arba kitokio švelnaus skonio aliejaus)
1.5 šaukšto raudonosios kario pastos (arba pagal skonį)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
2 šaukštai žuvies padažo (nebūtina, bet labai tinka)
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei naudojate šaldytas krevetes, jas pirmiausia atitirpinkite (žr. patarimus žemiau).
2.
Morką supjaustykite šiaudeliais. Raudonąją papriką - juostelėmis. Smidrams nulaužkite kietus galiukus, tada perpjaukite į 2-3 dalis. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Česnaką smulkiai sukapokite.
3.
Keptuvėje gerai įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite 20-30 sekundžių. Sudėkite krevetes ir maišydami pakepinkite 3-4 minutes iki krevetės taps rausvos (visiškai iškepti nereikia). Krevetes išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
4.
Toje pačioje keptuvėje gerai įkaitinkite likusį šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite morkas ir maišydami pakepinkite 1-2 minutes. Sudėkite paprikas, smidrus, kario pastą ir maišydami pakepinkite dar 1-2 minutes.
5.
Supilkite sultinį, kokosų pieną, sudėkite pievagrybius ir krevetes, gerai išmaišykite. Pakaitinkite iki karis beveik užvirs.
6.
Įspauskite žaliosios citrinos sultis, sudėkite žuvų padažą (jei naudojate) ir išmaišykite. Paragaukite - jei norisi sūriau, įpilkite dar žuvų padažo (arba įdėkite druskos), jei rūgščiau - įspauskite dar citrinos sulčių, jei aštriau - įdėkite dar kario pastos (prieš tai ją išmaišykite su trupučiu šilto vandens).
7.
Patiekdami karį galite pagardinti trupučiu aitriųjų pipirų griežinėlių, jei mėgstate - šviežios kalendros (arba mėtos) lapeliais. Patiekti tinka su ryžiais ar ryžių makaronais.
Patarimai:
Šaldytas krevetes aš atitirpinu taip - sudedu į dubenį, užpilu šaltu vandeniu (kad apsemtų) ir palieku pastovėti 15-20 minučių. Tada gerai nuvarvinu.
Jei naudosite apvirtas krevetes, jas sudėkite į karį pačioje pabaigoje - drauge su kokosų pienu.
Kario pastos aštrumas labai priklauso nuo gamintojo, tad jos kiekį reguliuokite pagal savo skonį (gaminimo pradžioje galite įdėti mažiau, o jei trūks pikantiškumo, baigdami galėsite įdėti papildomai).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ugnė
2021-06-13 18:31
Toooobulas!!!! Vaikinas sakė, kad skaniausias mano gamintas patiekalas :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital