Makaronai su lašiša ir grietinėlės padažu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 107)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 107)
Makaronai su lašiša
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Makaronai su lašiša
Makaronai su lašiša
Autorius apie receptą: Dieviškai skanūs makaronai, kuriuos paruošite vos per 20 minučių. Aš juos dažniausiai gaminu su šviežia lašiša, bet galima ruošti ir su sūdyta ar rūkyta, tik tuomet Dieviškai skanūs makaronai, kuriuos paruošite vos per 20 minučių. Aš juos dažniausiai gaminu su šviežia lašiša, bet galima ruošti ir su sūdyta ar rūkyta, tik tuomet papildomai nedėkite druskos. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
300 gramų lašišos filė
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų makaronų
40 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka, naudojau VILVI Memel Prussia)
20 gramų sviesto
2 skiltelės česnako (nebūtina)
1 šaukštelis provanso žolelių (arba raudonėlio ar čiobrelių)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Patiekiant:
40 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Reserve)
šiek tiek žalumynų (čiobrelių, petražolių ar krapų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jei lašišos file yra su oda, ją nupjaukite. File supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pabarstykite trupučiu druskos bei pipirų.
2.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nukoškite.
3.
Gilesnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įspauskite česnaką ir pakepinkite pusę minutės. Dėkite kubeliais pjaustytą lašišą, pakepinkite kelias minutes iki lašiša beveik iškeps.
4.
Pilkite grietinėlę, berkite provanso žoleles ir pakaitinkite 1-2 minutes iki grietinėlė sušils. Suberkite tarkuotą sūrį su melsvuoju pelėsiu (jei naudojate) ir išmaišykite, kad sūris ištirptų. Paragaukite, pagal pagal skonį pagardinkite druska ir žiupsneliu pipirų.
5.
Į grietinėlės padažą sudėkite makaronus, išmaišykite ir dar minutėlę pakaitinkite.
6.
Patiekiant pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintais žalumynais. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Ne tavo reikalas!
2021-03-03 21:08
Labai skanu ATSAKYTI
Justina
2021-01-04 00:58
Sveiki, kokio riebumo grietinėlė geriausia? ATSAKYTI
Renata
2021-01-04 09:19
Skaniau su riebesne, bet galima ir su liesesne, tik padažiukas kiek mažiau kreminis bus :) ATSAKYTI
Martyna
2020-12-13 11:27
Žiauriai skaniai ATSAKYTI
Vaidas
2020-10-14 19:39
Labai skaniai gavosi ačiū :) ATSAKYTI
Rasa
2019-11-09 19:46
kokia lasisa? ATSAKYTI
Lina
2019-11-11 09:56
Tinka tokia, kokios turite - šviežia, sūdyta ar šaltai rūkyta :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital