Greitas tarkuotų bulvių kugelis keptuvėje

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 180)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 180)
Tarkuotų bulvių kugelis keptuvėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanus, taupus ir greitai paruošiamas receptas, kai kugelio norisi greitai. Man asmeniškai jis net skanesnis už tradicinį orkaitėje keptą kugelį, bet čia, žinoma, Be galo skanus, taupus ir greitai paruošiamas receptas, kai kugelio norisi greitai. Man asmeniškai jis net skanesnis už tradicinį orkaitėje keptą kugelį, bet čia, žinoma, skonio reikalas. Kaip ten bebūtų, šis receptas tikrai gardus ir išbandę nenusivilsite. Beje, į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgiamo faršo. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų bulvių
0.5 vieneto svogūnų
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai aliejaus (apytikriai)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves (žalias, nevirtas) sutarkuoju stambia burokine tarka. Jeigu tarkuojant bulves dubenyje atsiskiria skysčio, jį atsargiai nupilu, bet taip švelniai, bulvių specialiai nenuspaudinėju. Kartais skysčio ir beveik visai neatsiskira, tas labai priklauso nuo pačių bulvių.
2.
Į bulves įtarkuoju svogūną. Jį tarkuoju smulkia tarka, nes man nepatinka, kai jaučiasi svogūno gabaliukai, bet galite tarkuoti ir stambiau, kaip jums norisi. Į tarkius įmušu kiaušinį, pasūdau, papipirinu ir viską gerai išmaišau.
3.
Keptuvėje įkaitinu apie porą šaukštų aliejaus, sudedu bulvių masę, mentele suploju į blyną, keletą minučių pakepu atvirai, o po to pridengiu dangčiu ir ant nedidelės ugnies kepu apie 10-20 minučių. Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo keptuvės dydžio ir apkepo storio. Aš paprastai kepu iki apačia gražiai apskrunda, o viršus irgi jau šiek tiek pakeičia spalvą.
4.
Tada atsargiai mentele apverčiu (verčiant į keptuvę dar įpilu šiek tiek aliejaus) ir gražiai apkepu kitą pusę, kol susidaro traški plutelė. Kartais apversti pavyksta labai gražiai, o kartais tenka kugelį perpjauti pusiau ir tada apversti, tas priklauso nuo bulvių krakmolingumo. Bet kaip beapverstumėte, vis tiek bus labai labai skanu!
5.
Patiekti galima su kumpio gabalėliais, grietine arba jogurto-varškės-čenako padažiuku, kaip labiau mėgstate.
Patarimai:
Kartais į šį kugelį dar įdedu truputį apkepintos mėsytės ar faršo, irgi labai tinka.
Kai kepu didesniam valgytojų skaičiui, ingredientų kiekį dvigubinu ir kepu didelėje blyninėje keptuvėje, bet tada jau apversti pavvyksta tik perpjaunant :)
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (30)
Rasa
2023-01-05 19:24
O galima į orkaitę dėti? ATSAKYTI
Petras
2021-10-09 11:59
Ačiū, labai skanu ir greitai! ATSAKYTI
Osvaldas
2020-03-22 23:18
Katik baigiau valgyti, labai skanu, ypač su kumpio gabaliukais. ATSAKYTI
Evelina
2019-11-28 18:41
Receptas nerealus, o apversti lengva su lėkšte arba dangčiu! ATSAKYTI
Goda
2019-11-19 16:40
O bulves reikia nuskusti? ATSAKYTI
Laima
2019-11-20 10:25
Jei bulvės jaunos, su plonyte lupena, pakanka labai švariai nuplauti, jei senesnės - nuskusti :) ATSAKYTI
2020-08-24 16:22
Ne,geriausia tik iškastos!,, ATSAKYTI
Jolita
2019-09-13 15:51
Toki plokstaini kepdavo mama vaikysteje. Labai skanu ATSAKYTI
2019-08-30 17:28
Tai kad čia keptos bulvės o ne kugelis, 40 metų taip kepam kai nenorim pjaustytis su peiliu ir greičiau ATSAKYTI
vytautas
2019-08-24 21:33
lenvai apversti su didesne lerste ar dangciu ATSAKYTI
Diana ir Amelija
2019-03-28 20:57
Ačiū, tikrai labai skanu ir greita. :) visai šeimai patiko, o ragavome su grietine ir raugintais agurkais.
(Proporcijos šiek tiek gavosi kitokios: bulvių 850gr, 1 svogūnas ir 2 kiaušiniai). Apverst su dangčiu pavyko puikiai, kepiau bendrai apie pusvalandį.
Trečdalį kitoje keptuvėje užplikiau pienu - mažiau patiko nei pagal autorės receptą. ATSAKYTI
Alkanas dėdė.
2019-03-24 12:37
Ačiū. Tai buvo skaniausios bulvės.
ATSAKYTI
Evelina
2019-03-04 17:48
Sveiki. Man iškilo klausima. Ar kugelio vidus iškepa kaip reikiant ant keptuvės? ATSAKYTI
Rita
2019-03-05 09:48
Tikrai taip :) Tik kepkite ant nedidelės kaitros, kad nepradėtų svilti išorė, o vidus spėtų iškept. ATSAKYTI
Gabija
2019-01-29 13:30
Labai norejau kazko bulvinio, dziaugiuos, kad sustojau prie sio recepto, aciu, buvo labai skanu! Dar naudojau grybu su svogunais ir sonine padaza ATSAKYTI
Nijolê
2018-09-30 23:18
Norint gražiai apversti,naudoju didelį dangtį:uždengiu keptuvę,ją apverčiu ir nuo dangčio vel įčiuožia į keptuvę.Nepraranda formos ir estetinio vaizdo.Tą patį darau su kiaušiniene.Pabandykit ATSAKYTI
Zita
2019-01-13 12:22
Visiškai jums pritariu,Čeprackas per TV rodė su didele lėkšte ATSAKYTI
Gabi
2019-01-29 12:18
Wau, niekada nebutu sove i galva :D Nerealus patarimas, aciu ATSAKYTI
Asta
2018-07-30 23:52
Kepurėlė iš 1 didelės bulvės, o toliau viskas taip pat. Tik keptuvę naudoju nedidelio diametro. Tarkių gaunasi 1,5 cm.
Vadinu "Greitas ubago kūgelis". Būtini ingredientai 1 didelė bulvė+1 kiaušinis, o visa kita = fantaziją ir skonio reikalas ;) ATSAKYTI
N
2018-03-05 23:33
Reikia ne per burokinę tarkuot, o taip kaip tikram kugeliui ir užplikyt su pienu, va tada gaunasi tikrai labai panašus i keptą orkaitėje ar peciuj :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital