Jei laikotės pasninko ar tiesiog ieškote idėjų vakarienei be mėsos ar šventiniam stalui, mes turime, ką pasiūlyti! Pristatome net 42 puikius receptus, pagal kuriuos pagaminsite ir įprastą, ir šventinę vakarienę ir daugybę gardžių užkandžių. Skanaus!
Šis receptas iš tų, nuostabių, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti su ryžiais ar bulvėmis.
Pyrago formą išklokite tešla, sumaišykite kelis ingredientus įdarui, pašaukite į orkaitę ir viskas! Belieka palaukti, kol gardusis pyragas iškeps ir ragauti! Pyragas labai paprastas, bet iš tiesų labai labai skanus, jo įdarą papildomai galite gardinti pelėsiniu ar fetos sūriu, o žuvį pakeisti ir kita mėgstama. Skanaus!
Puiki užtepėlė, kuri tiks ir šventiniams pusryčiams ir vakaro vaišių stalui. Paruošti užtruksite vos kelias minutes, o nuo stalo išgaruos akimirksniu! Jei mėgstate, įdėkite nedidelį gabalėlį smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno.
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Šioms super šventiškai atrodančioms salotoms paruošti pakaks vos 15-20 minučių, o vaizdas bei skonis valgytojus nudžiugins net labai. Šių salotų pagrindas yra salotų lapai, lašiša, agurkai bei ridikėliai, o kitus priedus ir papuošimus galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra. Recepte šios salotos gaminamos Kalėdoms ir tiekiamos su grietinės pagrindo padažu, o ruošiant salotas Kūčioms rekomenduojame naudoti šiame recepte esantį citrininį alyvuogių aliejaus padažą, kuris prie šių salotų irgi labai puikiai dera.
Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.
Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.
Sūdyta lašiša su krapais – klasikinis ir daug darbo nereikalaujantis šventinis patiekalas. Svarbiausia – pirkite kuo šviežesnę ir kokybiškesnę lašišos filė. Šiame recepte gardiname ją karališkais Tellicherry pipirais. Tai skandinaviškas marinavimo būdas ir cukrus subalansuoja skonį, bet galima jo kiekį koreguoti savo nuožiūra.
Nuostabaus skonio ir labai greitai pagaminama užtepėlė! O per šventes visuomet akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo. Jokių įmantrių ingredientų, o rezultatas tikrai maloniai nustebins svečius. Beje, galima ruošti ir su kitokia mėgstama rūkyta žuvimi.
Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.
Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje dalies visos varškės galima naudoti rikotos sūrį, tik tada papildomai jogurto nebedėkite, nes rikota ir taip pakankamai drėgna.
Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis kremas tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo!
Silkė neatsiejama nuo daržovių, o šį kartą prie jos puikiai dera ir džiovintos slyvos. Jos suteikia subtilų, bet ypatingą skonį, nuo stalo dings akimirksniu!
Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.
Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai (saldžių bulvių kubelius galima kepti ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje ortaitėje, geriausia - naudojant funkciją su vėjeliu), tiesiog susipjaustykite daržoves ir viskas. Krapų padažas prie šių salotų tinka tobulai, bet jei skubate, tiks ir kitoks mėgiamas padažas ar tiesiog šlakelis alyvuogių aliejaus.
Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.
Šie bulvių kroketai pavyksta traškūs išorėje, minkštučiai viduje, o silkės įdaras duoda pikantiškumo. Džiūvėsėlius naudojome su paprika (tokių rasite daugelyje prekybos centrų), nes jie suteikia kroketams dar gražesnę spalvą, bet drąsiai galite naudoti ir paprastus džiūvėsėlius, į juos įmaišę šiek tiek saldžios paprikos miltelių.
Įdaryta žuvis - mėgstamas šventinio stalo patiekalas, tačiau ją ryžtasi gaminti ne kiekvienas. Pasakojame, kaip išsirinkti geriausios kokybės žuvį ir ją gardžiai farširuoti bei dalinamės nostalgiškais receptais.
Originalus būdas, kaip pagaminti karpį. Šis naminis karpio slėgtainis nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu, puikiai tiks ne tik Advento laikotarpiui, bet ir Kūčių vaišėms.
Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.
Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.
Greitai paruošiamos sluoksniuotos silkės salotos su obuoliais, atrodo puošniai, o ir nereikia ilgai sukiotis virtuvėje. Puikiai tinka tiekti ir švenčių metu.
Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.
Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.
Greitai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti puikiai tinka su ryžiais.
Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.
Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.
Puiki idėja, kaip vakarienę pašauti į orkaitę vos per kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, ruošti galite ne tik su recepte nurodytomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!
Tiesiog - garduma. Siūlome būtinai išbandyti ir Jums, jei mėgstate lašišą ir špinatus - vyniotinis ne tik labai skanus, bet ir natūraliai spalvingas bei puošnus.
Minkštas ir labai gardi mielinė tešla savyje paslepia gardųjį tuną. Pyragas labai skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Galima kepti ir mažesnius pyragėlius, kuriuos bus patogu valgyti rankomis!
Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.
Skonis kreminis, švelnus ir, dėl sūrio, gan tąsus. Su ypatingu užpilu, kokosų pieną galima pakeisti ir kitokiu, bet kokosų pienas šiam apkepui suteikia ypatingą skonį. Labai skanu su lašiša, upėtakiu ar kita stipresnio skonio žuvimi.
Puikus Japonijos virtuvės patiekalas, kuris ypač tiks šventinėms vaišėms. Uramaki yra "atvirkštinis" sušis, kai ryžiai yra ne viduje, o išorėje. Patiekiant suktinukus galima papuošti konditeriniu švirkštu išspaustu kreminiu sūreliu, bet tai tikrai nėra būtina - tik papuošimas.
Sotiems pietums ar vakarienei puikiai tiks nebrangus ir greitai paruošiamas tuno pyragas, kuriam net nereikės ruošti tešlos! Traški pyrago plutelė ir sultingas tuno įdaras Jus užburs nuostabiu skoniu. Tiekite su daržovių salotomis ir citrinos skiltele. Skanaus!
Žuvis ir citrinos - klasikinis derinys, o šį kartą ir su puikiu grietinėlės ir žolelių padažu! Tai bus puiki vakarienė visiems jūros gėrybių mėgėjams. Tiekiame su virtais ryžiais.
Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis poro įdaras tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo!
Pikantiški silkės blyneliai - kepsneliai, kokius kepdavo tikriausiai daugelio močuitės. Kepsneliams tinka ne tik silkė, bet ir kitokia žuvis, tik ją tuomet reikėtų pasūdyti ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Idėja greitai ir labai skaniai vakarienei ar pietums! Paruošti tikrai neužtruks, o skonis tiesiog puikus! Beje, galima kepti ne tik su krapų, bet ir kitokiu pesto. Vietoje smidrų galima naudoti ir brokolių žiedynus, šiaudeliais pjaustytas morkas.