Ką dar iš žuvies? 42 šventiški žuvies receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-17
Ką dar iš žuvies? 42 šventiški žuvies receptai
@Shutterstock

Jei laikotės pasninko ar tiesiog ieškote idėjų vakarienei be mėsos ar šventiniam stalui, mes turime, ką pasiūlyti! Pristatome net 42 puikius receptus, pagal kuriuos pagaminsite ir įprastą, ir šventinę vakarienę ir daugybę gardžių užkandžių. Skanaus!

 

Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniai į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttterstock

Labai gardūs žuvies kepsneliai be papildomų riebalų ir nereikės ilgai suktis prie viryklės, tad bus daugiau laiko ruošti kitas šventines vaišes. Galima ruošti ir iš šviežios, ir iš šaldytos žuvies!

Receptą rasite čia.

Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį barstome žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puiki užtepėlė, kuri tiks ir šventiniams pusryčiams ir vakaro vaišių stalui. Paruošti užtruksite vos kelias minutes, o nuo stalo išgaruos akimirksniu! Jei mėgstate, įdėkite nedidelį gabalėlį smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno.

Receptą rasite čia.

Labai greiti ir šventiški lašišos kepsneliai keptuvėje. Marinuoti pakanka vos pusvalandį. Tiekti tinka su ryžiais, daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Šis receptas iš tų, nuostabių, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti  su ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardu silkę su burokėliais patiekti ypatingai - su bulvių ir obuolių maltinukais. Jie traškūs išorėje ir minkšti viduje - paprasta ir skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ ZIGMAS

Pyrago formą išklokite tešla, sumaišykite kelis ingredientus įdarui, pašaukite į orkaitę ir viskas! Belieka palaukti, kol gardusis pyragas iškeps ir ragauti! Pyragas labai paprastas, bet iš tiesų labai labai skanus, jo įdarą papildomai galite gardinti pelėsiniu ar fetos sūriu, o žuvį pakeisti ir kita mėgstama. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitai paruošiama užkandėlė žiemos švenčių pusryčiams ar vaišėms, naudojant visai nesudėtingus produktus. Greita ir skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitai paruošiamas ir labai skanus žuvies pyragas, kuriam nereikia ruoštis tešlos! Pyragas labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti puikiai tinka su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio ir labai greitai pagaminama užtepėlė! O per šventes visuomet akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo. Jokių įmantrių ingredientų, o rezultatas tikrai maloniai nustebins svečius. Beje, galima ruošti ir su kitokia mėgstama rūkyta žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje dalies visos varškės galima naudoti rikotos sūrį, tik tada papildomai jogurto nebedėkite, nes rikota ir taip pakankamai drėgna.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis kremas tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo! 

Receptą rasite čia.

Silkė neatsiejama nuo daržovių, o šį kartą prie jos puikiai dera ir džiovintos slyvos. Jos suteikia subtilų, bet ypatingą skonį, nuo stalo dings akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skanūs ir šventiški lašišos suktinukai. Pagardinti špinatais ir citrina. Jei nemėgstate, špinatų galima ir nedėti, tuomet gardinkite mėgstamais žalumynais. Patiekti gardu su ryžiais ar traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sultinga, gardi ir labai puikiai lėkštėje atrodanti lašiša, puikus pasirinkimas palepinti artimuosius. Tiekti labai skanu su citrininiu krapų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Vos dviejų ingredientų užtepėlė su trupučiu pagardinimo ir puikus skanėstas jau prieš Jus! Skonis labai primena naminį kreminį sūrelį, labai gardu tepti ant traškių sausainėlių ar įdaryti tešlos krepšelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Įdaryta žuvis - mėgstamas šventinio stalo patiekalas, tačiau ją ryžtasi gaminti ne kiekvienas. Pasakojame, kaip išsirinkti geriausios kokybės žuvį ir ją gardžiai farširuoti bei dalinamės nostalgiškais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Originalus būdas, kaip pagaminti karpį. Šis naminis karpio slėgtainis nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu, puikiai tiks ne tik Advento laikotarpiui, bet ir Kūčių vaišėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.

Receptą rasite čia.

Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Puiki idėja, kaip vakarienę pašauti į orkaitę vos per kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, ruošti galite ne tik su recepte nurodytomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai skanios, šventiškos salotos su silke, mums labai patiko! Produktai labai paprasti. Tinka Kūčioms!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Silke ir obuoliai - puikus derinys tuo įsitikinome jau ne kartą. O šiuose puikiuose sumuštinukuose prijungiame dar ir virtų kiaušinių - skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kvapni ir nuostabaus skonio žuvienė kelia pačias maloniausias asociacijas. Vieni prisimena sėkmingą žvejybą, kiti svajoja apie stovyklavimą prie ežero ar upės, o Pamario kaimelių gyventojams tai neatsiejamas švenčių atributas... Ar jau užsimanėte puodo garuojančios žuvienės? Virkite didesnį, nes pasinaudojus mūsų patarimais ir receptais žuvienė pavyks ypatingai skani!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikios salotos, kai užklumpa netikėti svečiai ar lengviems pietums. Salotos su šviežiomis, traškiomis daržovėmis ir kiaušiniais - labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastas būdas paruošti silkę šventiškai, ypatingai. Tikriausiai daugelis yra ragavę silkės su svogūnais, ar pomidorų padažu, ar razinomis, o šį kartą - visi šie ingredientai susijungia į puikų skonį! Toks silkės paruošimas populiarus viename iš Lenkijos regionų, ten dažnai ruošiamas įvairioms šventėms, tiekiama su bulvėmis. Beje, jeigu razinų nemėgstate, jas galima pakeisti džiovintomis slyvomis, tik jas reikėtų supjaustyti, jos taip pat silkei suteiks malonaus salsvumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkštas ir labai gardi mielinė tešla savyje paslepia gardųjį tuną. Pyragas labai skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Galima kepti ir mažesnius pyragėlius, kuriuos bus patogu valgyti rankomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Lašišą mėgsta tikriausiai daugelis - net tie, kurie nemėgsta jokios kitos žuvies! Tai kitoks, Rytų virtuve kvepiantis lašišos receptas, kuriam reikia visai nedaug ingredientų. Žuvis paruošiama greitai, su traškia sezamų plutele, o tiekti galite su ryžiais, avokais ir citrinos skiltele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Sterką galima paruošti itin šventiškai ir spalvingai. Šis variantas puikiai atrodys ant šventinio stalo, o skoniu visi svečiai liks sužavėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pasakiškai skanus varškinės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais. Pyragas šventiškas ir labai skanus, galima skanauti be jokio garnyro ar tiekti su salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su mėgstamu padažu, ar kaip karštą patiekalą su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Spurgos gali būti ir tokios - su silke! Šios minkštos, purios ir labai skanios spurgos tikrai maloniai nustebins.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tikriausiai daugelis mėgsta žuvies pirštelius, tačiau, sveikai matinantis, tikriausiai juos norėsite pasigaminti namuose ir tai visai nesudėtinga! Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Gardžioji orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis. Pasakiškai skaniai pakvips visi namai. Labai tinka patiekti su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skonis kreminis, švelnus ir, dėl sūrio, gan tąsus. Su ypatingu užpilu, kokosų pieną galima pakeisti ir kitokiu, bet kokosų pienas šiam apkepui suteikia ypatingą skonį. Labai skanu su lašiša, upėtakiu ar kita stipresnio skonio žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant šventinio stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios!

Receptą rasite čia.

Puikus Japonijos virtuvės patiekalas, kuris ypač tiks šventinėms vaišėms. Uramaki yra "atvirkštinis" sušis, kai ryžiai yra ne viduje, o išorėje. Patiekiant suktinukus galima papuošti konditeriniu švirkštu išspaustu kreminiu sūreliu, bet tai tikrai nėra būtina - tik papuošimas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotiems pietums ar vakarienei puikiai tiks nebrangus ir greitai paruošiamas tuno pyragas, kuriam net nereikės ruošti tešlos! Traški pyrago plutelė ir sultingas tuno įdaras Jus užburs nuostabiu skoniu. Tiekite su daržovių salotomis ir citrinos skiltele. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Žuvis ir citrinos - klasikinis derinys, o šį kartą ir su puikiu grietinėlės ir žolelių padažu! Tai bus puiki vakarienė visiems jūros gėrybių mėgėjams. Tiekiame su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis poro įdaras tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo! 

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami ir labai gardūs lašišos kepsneliai, kurių skonyje maloniai persipina aitrumas ir salsvumas. Kol lašiša keps, garnyrui spėsite išvirti birių basmati ryžių ar supjaustyti salotų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttertock

Idėja greitai ir labai skaniai vakarienei ar pietums! Paruošti tikrai neužtruks, o skonis tiesiog puikus! Beje, galima kepti ne tik su krapų, bet ir kitokiu pesto. Vietoje smidrų galima naudoti ir brokolių žiedynus, šiaudeliais pjaustytas morkas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pikantiški silkės blyneliai - kepsneliai, kokius kepdavo tikriausiai daugelio močuitės. Kepsneliams tinka ne tik silkė, bet ir kitokia žuvis, tik ją tuomet reikėtų pasūdyti ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, bet ir grietinė.

Receptą rasite čia.

Straipsnio draugas: ZIGMAS
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Galina Možeiki
2017-12-20 20:35
Labai patinka ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital