Ką dar iš žuvies? 42 šventiški žuvies receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-12-17
Ką dar iš žuvies? 42 šventiški žuvies receptai
@Shutterstock

Jei laikotės pasninko ar tiesiog ieškote idėjų vakarienei be mėsos ar šventiniam stalui, mes turime, ką pasiūlyti! Pristatome net 42 puikius receptus, pagal kuriuos pagaminsite ir įprastą, ir šventinę vakarienę ir daugybę gardžių užkandžių. Skanaus

 

Šis receptas iš tų, nuostabių, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti  su ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyrago formą išklokite tešla, sumaišykite kelis ingredientus įdarui, pašaukite į orkaitę ir viskas! Belieka palaukti, kol gardusis pyragas iškeps ir ragauti! Pyragas labai paprastas, bet iš tiesų labai labai skanus, jo įdarą papildomai galite gardinti pelėsiniu ar fetos sūriu, o žuvį pakeisti ir kita mėgstama. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puiki užtepėlė, kuri tiks ir šventiniams pusryčiams ir vakaro vaišių stalui. Paruošti užtruksite vos kelias minutes, o nuo stalo išgaruos akimirksniu! Jei mėgstate, įdėkite nedidelį gabalėlį smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno.

Receptą rasite čia.

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šioms super šventiškai atrodančioms salotoms paruošti pakaks vos 15-20 minučių, o vaizdas bei skonis valgytojus nudžiugins net labai. Šių salotų pagrindas yra salotų lapai, lašiša, agurkai bei ridikėliai, o kitus priedus ir papuošimus galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra. Recepte šios salotos gaminamos Kalėdoms ir tiekiamos su grietinės pagrindo padažu, o ruošiant salotas Kūčioms rekomenduojame naudoti šiame recepte esantį citrininį alyvuogių aliejaus padažą, kuris prie šių salotų irgi labai puikiai dera.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiama užkandėlė žiemos švenčių pusryčiams ar vaišėms, naudojant visai nesudėtingus produktus. Greita ir skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitai paruošiamas ir labai skanus žuvies pyragas, kuriam nereikia ruoštis tešlos! Pyragas labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sūdyta lašiša su krapais – klasikinis ir daug darbo nereikalaujantis šventinis patiekalas. Svarbiausia – pirkite kuo šviežesnę ir kokybiškesnę lašišos filė. Šiame recepte gardiname ją karališkais Tellicherry pipirais. Tai skandinaviškas marinavimo būdas ir cukrus subalansuoja skonį, bet galima jo kiekį koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Nuostabaus skonio ir labai greitai pagaminama užtepėlė! O per šventes visuomet akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo. Jokių įmantrių ingredientų, o rezultatas tikrai maloniai nustebins svečius. Beje, galima ruošti ir su kitokia mėgstama rūkyta žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį barstome žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje dalies visos varškės galima naudoti rikotos sūrį, tik tada papildomai jogurto nebedėkite, nes rikota ir taip pakankamai drėgna.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greiti ir šventiški lašišos kepsneliai keptuvėje. Marinuoti pakanka vos pusvalandį. Tiekti tinka su ryžiais, daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis kremas tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo! 

Receptą rasite čia.

Silkė neatsiejama nuo daržovių, o šį kartą prie jos puikiai dera ir džiovintos slyvos. Jos suteikia subtilų, bet ypatingą skonį, nuo stalo dings akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai (saldžių bulvių kubelius galima kepti ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje ortaitėje, geriausia - naudojant funkciją su vėjeliu), tiesiog susipjaustykite daržoves ir viskas. Krapų padažas prie šių salotų tinka tobulai, bet jei skubate, tiks ir kitoks mėgiamas padažas ar tiesiog šlakelis alyvuogių aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šie bulvių kroketai pavyksta traškūs išorėje, minkštučiai viduje, o silkės įdaras duoda pikantiškumo. Džiūvėsėlius naudojome su paprika (tokių rasite daugelyje prekybos centrų), nes jie suteikia kroketams dar gražesnę spalvą, bet drąsiai galite naudoti ir paprastus džiūvėsėlius, į juos įmaišę šiek tiek saldžios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Įdaryta žuvis - mėgstamas šventinio stalo patiekalas, tačiau ją ryžtasi gaminti ne kiekvienas. Pasakojame, kaip išsirinkti geriausios kokybės žuvį ir ją gardžiai farširuoti bei dalinamės nostalgiškais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Originalus būdas, kaip pagaminti karpį. Šis naminis karpio slėgtainis nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu, puikiai tiks ne tik Advento laikotarpiui, bet ir Kūčių vaišėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos sluoksniuotos silkės salotos su obuoliais, atrodo puošniai, o ir nereikia ilgai sukiotis virtuvėje. Puikiai tinka tiekti ir švenčių metu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti puikiai tinka su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.

Receptą rasite čia.

Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Puiki idėja, kaip vakarienę pašauti į orkaitę vos per kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, ruošti galite ne tik su recepte nurodytomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai skanios, šventiškos salotos su silke, mums labai patiko! Produktai labai paprasti. Tinka Kūčioms!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Silke ir obuoliai - puikus derinys tuo įsitikinome jau ne kartą. O šiuose puikiuose sumuštinukuose prijungiame dar ir virtų kiaušinių - skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikios salotos, kai užklumpa netikėti svečiai ar lengviems pietums. Salotos su šviežiomis, traškiomis daržovėmis ir kiaušiniais - labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tiesiog - garduma. Siūlome būtinai išbandyti ir Jums, jei mėgstate lašišą ir špinatus - vyniotinis ne tik labai skanus, bet ir natūraliai spalvingas bei puošnus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas ir labai gardi mielinė tešla savyje paslepia gardųjį tuną. Pyragas labai skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Galima kepti ir mažesnius pyragėlius, kuriuos bus patogu valgyti rankomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Sterką galima paruošti itin šventiškai ir spalvingai. Šis variantas puikiai atrodys ant šventinio stalo, o skoniu visi svečiai liks sužavėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su mėgstamu padažu, ar kaip karštą patiekalą su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Gardžioji orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis. Pasakiškai skaniai pakvips visi namai. Labai tinka patiekti su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skonis kreminis, švelnus ir, dėl sūrio, gan tąsus. Su ypatingu užpilu, kokosų pieną galima pakeisti ir kitokiu, bet kokosų pienas šiam apkepui suteikia ypatingą skonį. Labai skanu su lašiša, upėtakiu ar kita stipresnio skonio žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant šventinio stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios!

Receptą rasite čia.

Puikus Japonijos virtuvės patiekalas, kuris ypač tiks šventinėms vaišėms. Uramaki yra "atvirkštinis" sušis, kai ryžiai yra ne viduje, o išorėje. Patiekiant suktinukus galima papuošti konditeriniu švirkštu išspaustu kreminiu sūreliu, bet tai tikrai nėra būtina - tik papuošimas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotiems pietums ar vakarienei puikiai tiks nebrangus ir greitai paruošiamas tuno pyragas, kuriam net nereikės ruošti tešlos! Traški pyrago plutelė ir sultingas tuno įdaras Jus užburs nuostabiu skoniu. Tiekite su daržovių salotomis ir citrinos skiltele. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Žuvis ir citrinos - klasikinis derinys, o šį kartą ir su puikiu grietinėlės ir žolelių padažu! Tai bus puiki vakarienė visiems jūros gėrybių mėgėjams. Tiekiame su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis poro įdaras tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo! 

Receptą rasite čia.

Pikantiški silkės blyneliai - kepsneliai, kokius kepdavo tikriausiai daugelio močuitės. Kepsneliams tinka ne tik silkė, bet ir kitokia žuvis, tik ją tuomet reikėtų pasūdyti ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Idėja greitai ir labai skaniai vakarienei ar pietums! Paruošti tikrai neužtruks, o skonis tiesiog puikus! Beje, galima kepti ne tik su krapų, bet ir kitokiu pesto. Vietoje smidrų galima naudoti ir brokolių žiedynus, šiaudeliais pjaustytas morkas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock
Straipsnio draugas: ZIGMAS
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Galina Možeiki
2017-12-20 20:35
Labai patinka ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital