Bulvių apkepas su ZIGMO silke

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Bulvių apkepas su ZIGMO silke
Bulvių apkepas su ZIGMO silke
Bulvių apkepas su ZIGMO silke
Bulvių apkepas su ZIGMO silke
Autorius apie receptą: Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas bulvių (virtų su lupena, atvėsintų)
400 gramų ZIGMO KLASIKINĖS silkių filė aliejuje, silpnai sūdytos
200 gramų grietinėlės (arba grietinės)
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
100 gramų kietojo sūrio
2 vienetai svogūnų
1.5 šaukšto miltų (nebūtina)
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Su lupena išvirtas bulves nulupti ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Krapus susmulkinti. Sūrį sutarkuoti.
3.
Svogūną susmulkinti ir apkepti keptuvėje ant šiek tiek sviesto arba aliejaus.
4.
Kepimo formos dugną ir kraštus patepti sviestu arba aliejumi. Išdėlioti sluoksnį bulvių riekelių. Pabarstyti svogūnais ir smulkintais krapais. Išdėlioti gabalėliais pjaustytą silkę. Vėl dėti bulvių ir taip sluoksniuoti, kol baigsis produktai (viršutinis sluoksnis turėtų būti bulvių).
5.
Kiaušinius lengvai paplakti dubenyje, kad trynys ir baltymas susijungtų. Dėti grietinę, grietinėlę, miltus ir lengvai paplakti, kad būtų vientisa konsistencija. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
6.
Plakinį užpilti ant bulvių, tolygiai paskirstant. Ant viršaus užberti tarkuoto kietojo sūrio.
7.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, iki kol viršus gražiai paruduos (likus 10 min. iki kepimo pabaigos, apkepo viršų apibarstyti kietuoju sūriu).
8.
Išėmus iš orkaitės leiskite apkepui truputį atvėsti ir sutvirtėti.
9.
Patiekdami galite pagardinti smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šis apkepas skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.
Apkepą galima kepti vienoje didelėje formoje arba keliose mažesnėse formelėse.
RECEPTO DRAUGAS: ZIGMAS
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Daiva
2019-12-24 18:17
Labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital