Spalvingos daržovių salotos su upėtakiu (arba lašiša)

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Daržovių salotos su upėtakiu lašiša
Daržovių salotos su upėtakiu lašiša
Daržovių salotos su upėtakiu lašiša
Daržovių salotos su upėtakiu lašiša
Autorius apie receptą: Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai, tiesiog susipjaustykite Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai, tiesiog susipjaustykite daržoves ir viskas. Krapų padažas prie šių salotų tinka tobulai, bet jei skubate, tiks ir kitoks mėgiamas padažas ar tiesiog šlakelis alyvuogių aliejaus bei šiek tiek citrinos sulčių. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų zigmo šaltai rūkyta pjaustyta upėtakio filė (arba rūkytos lašišos)
2 vienetai saldžiųjų bulvių (vidutinio dydžio)
2 saujos salotų
100 gramų vyšninių pomidorų
1 vienetas paprikos (saldžioji geltonoji)
1 vienetas avokadų
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis kario prieskonių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba paprastos paprikos)
Padažui:
0.5 šaukštelio druskos
20 gramų krapų (vieno pundelio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vandens
1.5 šaukštelio medaus (arba klevų sirupo)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (arba trečdalio paprastos citrino)
1 skiltelė česnako
0.5 vieneto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Saldžias bulves nulupame ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišome su alyvuogių aliejumi, druska, kario prieskoniais bei rūkyta paprika. Kubelius kepame karšto oro gruzdintuve 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių (arba iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kaitinimo režimu viršus+apačia+ventiliaroius).
2.
Kol kepa bulvės, pasiruošiame daržoves. Pomidoriukus perpjauname pusiau, paprikas supjaustome kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais, avokadą - riekelėmis.
3.
Į lėkštę arba dubenį juostomis dedame daržoves - pirmiausia salotų lapelius, tada eilę saldžių bulvių kubelių, tada - upėtakio gabalėlius, svogūnų pusžiedžius, paprikas, avokadą ir pomidoriukus.
4.
Į elektrinio trintuvo indą sudedame krapus, aliejų, vandenį, medų, druską, česnaką, įspaudžiame citrinos sultis. Viską sutriname iki vientisos konsistencijos. Paragaujame, ar patinka skonis. Jei norisi saldžiau, įdedame dar medaus, o jei rūgščiau - dar citrinos sulčių.
5.
Salotas patiekame apšlakstydami krapų padažu.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital