Sluoksniuotos salotos su lašiša, ryžiais ir avokadais - be majonezo!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 185)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 185)
Sluoksniuotos lašišos salotos
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Sluoksniuotos lašišos salotos
Sluoksniuotos lašišos salotos
Autorius apie receptą: Šias puikias sluoksniuotas lašišos saltas galima ruošti nebūtinai formoje, puikiai tinka ir dėti sluoksniais į dubenį (tobula, jei dubuo stiklinis) ar net dėti į atskiras Šias puikias sluoksniuotas lašišos saltas galima ruošti nebūtinai formoje, puikiai tinka ir dėti sluoksniais į dubenį (tobula, jei dubuo stiklinis) ar net dėti į atskiras stiklinaites. Aš jas ruošiu pasitelkdama nusegamos pyrago formos žiedą. Jį paprasčiausiai dedu į lėškę, o, kai viską susluoksniuoju žiedą atsegu ir nuimu! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų rūkytos lašišos filė (arba sūdytos)
200 gramų tepamo varškės sūrelio (arba kreminio sūris)
200 gramų graikiško jogurto
250 gramų ryžių (virtų)
2 vienetai avokadų (vidutinio dyžio)
2 vienetai morkų (virtų)
2 šaukštai citrinų sulčių (iš pusės citrinos)
1 saujelė krapų (smulkintų)
Viršui:
100 gramų sūrio (mėgiamo, naudojome VILVI Memel Prussia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tepamą sūrelį ištrinu šakute ir sumaišau su graikišku jogurtu, smulkintais krapais bei šaukštu citrinos sulčių. Paragauju, ar patinka skonis. Jei norisi, galima įdėti dar šiek tiek druskos, pipirų ar citrinos sulčių.
2.
Lašišą ir virtas morkas supjaustau kubeliais. Avokadus irgi supjaustau kubeliais, apšlakstau šaukštu cirinos sulčių.
3.
Į lėkštę dedu nusegtą pyrago formos žiedą (naudojau 16 cm skersmens). Arba galima sluoksniuoti tiesiog į gilų stiklinį indą.
4.
Dedu sluosnį morkų. Ant jų paskirstau virtus ryžius. Ant viršaus dedu avokadus ir viską aptepu sūrelio bei jogurto kremu. Tada dedu lašišos kubelius. Ant viršaus užtarkuoju sūrio.
5.
Šias salotas galima patiekti iškart arba prieš tiekiant palaikyti šaldutuve vieną-dvi valandas (ilgai nelaikykite, jog nepatamsėtų avokadai).
6.
Patiekiant galima papuošti lašišos griežinėliais ir smulkintais žalumynais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
svetlana
2018-12-29 21:35
Ačiū už receptą, tikrai skanu ATSAKYTI
Inga
2018-03-20 11:24
Nuostabios salotos - ir labai šventiškai atrodo, ir labai skanios ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital