Šventiškos lašišos salotos su ryžiais ir avokadais - be majonezo!

AUTORIUS:
Gražina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 96)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 96)
Šventiškos lašišos salotos su ryžiais ir avokadais - be majonezo!
@Shuttterstock
Autorius apie receptą: Salotas galima ruošti sluoksniai į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Aš jas ruošiu pasitelkdama nusegamos pyrago formos žiedą. Jį paprasčiau dedu į Salotas galima ruošti sluoksniai į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Aš jas ruošiu pasitelkdama nusegamos pyrago formos žiedą. Jį paprasčiau dedu į lėškę, o, kai viską susluoksniuoju ir salotos pastovi šaldytuve, žiedą atsegu ir nuimu! Beje, gardėsio viršui vietoje paprasto sūrio galima naudoti varškės sūrį arba tiesiog papuošti tarkuotomis daržovėmis arba tarkuotais kietai virtais kiaušiniais. (...daugiau) Gražina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų rūkytos lašišos filė (ar sūdytos)
150 gramų tepamo varškės sūrelio (galima naudoti ir šį)
2 vienetai avokadų
100 gramų ryžių (virtų)
1 vienetas citrinų
1 sauja žalumynų (krapų, petražolių ar kitų)
Papuošimui:
100 gramų fermentinio sūrio (arba varškės sūrio, ar kito mėgiamo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žalumynus susmulkinu ir išmaišau su tepamu sūreliu (galima naudoti sūrelį iš karto su žalumynais). Palieku šiek tiek kambario temperatūroje atšilti, kad būtų minkštesnis. Arba jeigu norisi greičiau, galima į jį įmaišyti šiek tiek graikiško jogurto arba grietinės
2.
Į lėkštę dedu susegtą pyrago formos žiedą (galima sluoksniuoti tiesiog į gilų stiklinį indą).
3.
Lašišą supjaustau kubeliais ir du trečdalius dedu į lėkštės dugną, apšlakstau citrinos sultimis. Ant viršaus dedu virtus ryžius, tuomet kubeliais pjaustytus avokadus (juos prieš dedant apšlakstau citrinų sultimis, kad nepatamsėtų).
4.
Ant avokadų paskirstau tepamą varškės sūrį, ant jo - likusią lašišą, apšlakstau citrinos sultimis. Salotų viršų papuošiu tarkuotu sūriu.
5.
Salotas kelias valandas palaikau šaldytuve, prieš patiekiant nuimu žiedą.
6.
Beje, gardėsio viršui vietoje paprasto sūrio galima naudoti varškės sūrį arba tiesiog papuošti tarkuotomis daržovėmis arba tarkuotais kietai virtais kiaušiniais.
AUTORIUS: Gražina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
svetlana
2018-12-29 21:35
ačiū už receptą ATSAKYTI
Inga
2018-03-20 11:24
Nuostabios salotos ir labai šventiškai atrodo, lašišos tik dėjau perpus mažiau (ne du sluoksnius viršuje ir apačioje, o vieną apačioje), o viršuje uždėjau virtų morkų, kad spalvingumo ne mažiau būtų :) ATSAKYTI
Sigita
2017-12-22 00:27
Kokio dydžio pyrago formą naudojat šiam produktų kiekiui? ATSAKYTI
Gražina
2017-12-22 14:04
Naudojau 18 cm formą, bet drąsiai galima ir truputį mažesnį ar didesnį :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis