Lašiša orkaitėje su kreminio sūrio viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Lašiša orkaitėje su kreminio sūrio viršumi
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašiša orkaitėje su kreminio sūrio viršumi
Lašiša orkaitėje su kreminio sūrio viršumi
Lašiša orkaitėje su kreminio sūrio viršumi
Autorius apie receptą: Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Patiekta ji atrodo prabangiai ir rafinuotai, o kiekvienas kremiškas Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Patiekta ji atrodo prabangiai ir rafinuotai, o kiekvienas kremiškas kąsnįs, įrėmintas kietojo sūrio suteiktos traškios plutelės, tiesiog sutirpsta burnoje. Būtinai būtinai išbandykite. Beje, man labai patinka kepamų citrinų suteikiamas aromatas ir skonis, tačiau jei mėgstate traškesnę lašišos odelę, galite kepti ne ant jų, o riekelėmis papuošti jau iškeptą lašišą. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas lašišų filė su oda (maniškė buvo apie 900g)
200 gramų kreminio sūrio (naudojau "Philadelphia" su laiškiniais česnakais, bet tinka ir originalaus skonio)
50 gramų kietojo sūrio (nebūtina, bet suteikia žavingą plutelę)
2 vienetai citrinų
1 pundelis krapų (apie 20g)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis provanso žolelių (arba itališkų žolelių ar raudonėlio ar čiobrelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 220°C (kepimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus). Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2.
1.5 citrinos supjaustykite plonais griežinėliais. Juos lygiu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus daugmaž lašišos file forma.
3.
Lašišos file iš abiejų pusių pabarstytkite druska, pipirais, o viršų - provanso žolelėmis. Dėkite ant citrinos griežinėlių odele žemyn.
4.
Į dubenėlį dėkite kreminį sūrį, smulkintus krapus, įspauskite česnaką ir pusės citrinos sultis, berkite žiupsnelį pipirų. Išmaišykite.
5.
Kreminio sūrio masę tolygiai paskirstykite ant lašišos. Pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
6.
Kepkite iki 220°C įkaitintos orkaitės viduryje 15-20 min arba iki lašiša bus iškepusi (lašišos vidinė temperatūra turėtų siekti 60°C).
7.
Prieš patiekdami papuoškite šviežiais krapais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital