Česnakiniai lašišos iešmeliai orkaitėje

AUTORIUS:
Elena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Česnakinė lašiša orkaitėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių. (...daugiau) Elena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų lašišos filė
1 vienetas citrinų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
1/4 šaukštelio provanso žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Iešmelius pamerkti į vandenį, kol ruošite lašišą, išmirkę iešmeliai mažiau svils.
2.
Nuo lašišos filė nuimti odą, supjaustyti stambiais kubeliais.
3.
Į indelį įspausti česnaką, įspausti citrinos sultis, įtarkuoti geltonos žievelės dalies, berti druską, pipirus, žoleles, pilti aliejų. Išmaišyti. Sudėti lašišos kubelius, išmaišyti, kad gabalėliai tolygiai pasidengtų marinatu. Palikti marinuotis apie valandą, bet jei neturite laiko, galima kepti ir iš karto.
4.
Lašišos kubelius mauti ant iešmelių, dėti į kepimo formą taip, kad į kraštus remtųsi tik iešmelių galai, o lašišos gabalėliai "kabėtų" ore. Aš tam naudoju stiklinę kepimo formą, jei neturite tinkamo dydžio formos, galima suglamžyti folijos gabalą į volelį, ir naudoti kaip atramą iešmeliams, ar dėti ant grotelių.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4 - 5 minutes, apsukti, kepti dar 4 - 5 minutes. Kepti galima ir keptuvėje, geriausia grilio. Tiekiame su ryžiais, tinka pabarstyti šviežiais žalumynais.
AUTORIUS: Elena
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2018-12-03 14:41
vienos citrinos tikrai per daug, as dariau 500gr lasisos, labai jau rugstu buvo, net dantys jautrus paliko, tikrai uzteks ir puse.
taip graziai rusi apkeps tik ant groteliu, orkaiteje ir nesivarto, pabandzius apversti, grizta atgal, ir spalva islieka rausva. ATSAKYTI
Ieva
2018-12-03 15:29
Na, jūs ir lašišos mažiau kepėte, tad nieko keisto, kad per rūgštu :) Citrinos kiekis, žinoma skonio reikalas, su ne itin didele - pats tas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis