Autorius apie receptą:
Sūdyta lašiša su krapais – klasikinis ir daug darbo nereikalaujantis šventinis patiekalas. Svarbiausia – pirkite kuo šviežesnę ir kokybiškesnę lašišos filė. Šiame
Sūdyta lašiša su krapais – klasikinis ir daug darbo nereikalaujantis šventinis patiekalas. Svarbiausia – pirkite kuo šviežesnę ir kokybiškesnę lašišos filė. Šiame recepte gardiname ją karališkais Tellicherry pipirais. Tai skandinaviškas marinavimo būdas ir cukrus subalansuoja skonį, bet galima jo kiekį koreguoti savo nuožiūra.
(...daugiau)(...mažiau)Santa Maria
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Iš lašišos filė pašalinkite visus kaulus. Perpjaukite per pusę, kad abu gabalai būtų vienodo ilgio.
2.
Smulkiai sukapokite krapus.
3.
Sumaišykite druską, cukrų ir maltus juoduosius pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite lašišos filė vidines puses, kur nėra odos. Apibarstykite krapais.
4.
Lašišos filė vidinėmis pusėmis dėkite, kad oda liktų išorėje, o vidinės pusės liestųsti. Dėkite į plastikinį maišelį, sandariai užriškite ir dėkite ant lėkštės.
5.
Laikykite šaldytuve 48 valandas, o per šį laiką maišelį apverskite 4– 5 kartus.
6.
Prieš patiekdami, nuo filė švelniai nuvalykite krapus ir prieskonius, o tuomet aštriu peiliu lašišą supjaustykite plonais gabalėliais.
Patarimai:
•
Cukrus šiame recepte padeda subalansuoti skonius, jo galite dėti tiek, kiek rekomenduojama recepte ar mažiau, pagal skonį. Taip pat ir druskos galima dėti kiek mažiau, pagal skonį.