Greiti lašišos kepsniai keptuvėje su sūriu ir špinatais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Lašiša keptuvėje su sūriu
Lašiša keptuvėje su sūriu
Lašiša keptuvėje su sūriu
Autorius apie receptą: Super skanūs ir labai greitai paruošiami bei šventiškai atrodantys lašišos kepsniai. Sūrio ir špinatų įdaras suteikia lašišai dar daugiau sultingumo bei puikiai dera savo Super skanūs ir labai greitai paruošiami bei šventiškai atrodantys lašišos kepsniai. Sūrio ir špinatų įdaras suteikia lašišai dar daugiau sultingumo bei puikiai dera savo skonių spalvomis. Jį mes gardinome trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu dėl jo suteikiamo subtilaus skonio gilumo, bet vietoje jo galite naudoti ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 gabalėliai lašišos filė
100 gramų šaldytų špinatų (atitirpintų)
90 gramų kreminio sūrio (arba tepamo varškės sūrelio)
30 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
2 skiltelės česnako (mažų arba 1 didesnės)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
15 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišos gabalėlių storiausioje dalykai išilgai per vidurį padaryti daugmaž 3/4 gabalėlio ilgio įpjovą.
2.
Lašišą iš abiejų pusių pabarstyti druska bei pipirais.
3.
Šaldytus atitirpintus špinatus rankomis labai gerai nuspausti nuo skysčio.
4.
Dubenėlyje sumaišyti kreminį sūrį, nuspaustus špinatus, smulkiai tarkuotą sūrį su melsvuoju pelėsiu bei išspaustus česnakus.
5.
Po daugmaž šaukštą įdaro įdėti į kiekvieno lašišos kepsnelio vidurį.
6.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų ir sviestą. Sudėti kepsnelius ir kepti apie 4-5 minutes. Tada atsargiai apversti (žr. patarimus žemiau) ir kepti dar daugmaž 4-5 minutes.
7.
Karštus kepsnelius iškart tiekti ir skanauti!
Patarimai:
Lašišos file stenkitės pjauti per vidurį, jog lašišos storis iš abiejų “kišenėlės” pusių būtų panašus, tada ji keps tolygiau, verčiant nelūš.
Kreminio sūrio įdaro nesistenkite įdėti labai daug, jog kepant jis neimtų tekėti per kraštus.
Kepsnelius verskite atsargiai, jog neįlūžtų. Man patogiausia versti suėmus iš šonų žnyplėmis (kaip parodyta video) ir dar prilaikant šaukštu arba mentele. Galima versti ir atsargiai pakišus didesnę mentelę po visu kepsneliu, tada jį iš šono prilaikant šaukštu, tada galutinai apverčiant.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital