Greitas žuvies pyragas

AUTORIUS:
Irvyda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Žuvies pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus ir greitai pagaminamas pyragas. Žuvis jam tinka pati įvairiausia - nuo lydekos, iki lašišos, upėtako, sterko ar kitos. Mano šeimai šis pyragas labai patinka, tikrai Labai skanus ir greitai pagaminamas pyragas. Žuvis jam tinka pati įvairiausia - nuo lydekos, iki lašišos, upėtako, sterko ar kitos. Mano šeimai šis pyragas labai patinka, tikrai patiks ir jūsiškei. (...daugiau) Irvyda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
500 gramų žuvies (lydekos, lašišos, upėtakio ar kt.)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
5 vienetai pievagrybių
1 šaukštas prieskonių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus smulkiai supjausyti ir apkepinti keptuvėje ant trupučio aliejaus iki bus gražiai auksinės spalvos. Sudėti stambiai tarkuotas morkas ir dar keletą minučių pakepti, kol morkos suminkštės.
2.
Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir padalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti į pailgą stačiakampį.
3.
Ant šio stačiakampio išdėlioti žuvį (paliekant poros centimetro kraštelius), ant jos dėti pakepintas daržoves, ant jų - riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pabarstyti druska ir pipirais bei mėgiamais prieskoniais (tinka prieskoniai žuviai ar kiti mėgiami).
4.
Antrą tešlos dalį iškočiotį į truputį didesnį stačiakampį negu kad buvo pirma tešlos dalis ir juo uždengti įdarą. Kraštus pirštais gražiai užspausti, kad išeitų uždaras pyragas.
5.
Viršų pabadyti šakute arba padaryti šiek tiek įstrižų įpjovų peiliu, kad kepant išeitų garai. Pyrago viršų patepti lengvai paplaktu kiaušiniu (jeigu gamintumėte Kūčioms, galite vietoje kiaušinio patepti trupučiu aliejaus).
6.
Kepti iki 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol viršus gražiai pagels. Skaniausia valgyti karštą, bet gardus ir atvėsęs.
AUTORIUS: Irvyda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Neringa
2019-01-29 10:35
Labai skanus, sultingas ATSAKYTI
Dana
2018-12-05 20:01
Tikrai greitas ir skanus, dariau Velykoms ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital