Brokolių salotos su obuoliais, granatais ir sūriu (be majonezo)

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Brokolių salotos
Brokolių salotos
Brokolių salotos
Brokolių salotos
Autorius apie receptą: Šios gaivios, spalvingos ir labai gardžios salotos puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kai noris lengvesnės vakarienės. Tradiciškai brokolių salotos gardinamos majonezu, Šios gaivios, spalvingos ir labai gardžios salotos puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kai noris lengvesnės vakarienės. Tradiciškai brokolių salotos gardinamos majonezu, tačiau šis citrinis alyvuogių aliejaus padažas man patinka daug labiau. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas brokolių
2 vienetai obuolių (nedideli arba 1 didesnis, saldžiarūgščių)
1 vienetas granatų (nedidelis arba 0.5 didesnio)
100 gramų sūrio (naudojau VILVI Memel Prussia)
60 gramų riešutų (tinka bet kokie mėgiami arba saulėgrąžos)
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis dižono garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Brokolį išskirstome nedideliais žodynais (storųjų kotų nenaudojame). Juos užpilame verdančiu vandeniu. Paliekame pastovėti 1 minutę, tad vandenį nupilame ir brokolius gerai nuvarviname.
2.
Į dubenį dedame brokolius, kubeliais supjaustytus obuolius, riešutus, kubeliais arba šiaudeliais pjaustytą sūrį bei granatų sėklas.
3.
Padažui pirmiausia dubenėlyje gerai sumaišome medų, garstyčias ir citrinos sultis. Tada per kelis kartus vis išmaišydami supilame aliejų.
4.
Patiekdami salotas užpilame padažu.
5.
Paragaujame, ar patinka skonis. Jei noris, galime įberti dar druskos ir/ar pipirų, jei trūksta rūgštelės (pvz. obuoliai buvo saldesni), įspaudžiame dar citrinos sulčių, o jei norisi saldžiau - įdedame dar truputį medaus (arba klevų sirupo.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital