Naminis karpio slėgtainis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Karpio slėgtainis
Karpio slėgtainis
Karpio slėgtainis
Karpio slėgtainis
Autorius apie receptą: Originalus būdas, kaip pagaminti karpį. Šis naminis karpio slėgtainis nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu, puikiai tiks ne tik Advento laikotarpiui, bet ir Kūčių vaišėms. Originalus būdas, kaip pagaminti karpį. Šis naminis karpio slėgtainis nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu, puikiai tiks ne tik Advento laikotarpiui, bet ir Kūčių vaišėms. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas karpio (išvalytas, be galvos)
300 gramų morkų
30 gramų prieskoninių žolelių (krapai, čiobreliai ar kt.)
20 gramų česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karpis perpjaunamas pusiau ir dedamas ant kepimo skardos. Apšlakstomas aliejumi ir įtrinamas smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis bei česnakais. Skarda uždengiama folija (arba dangčiu).
2.
Kepamas iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
3.
Iškeptas karpis nukaulinamas, nuimamas nuo odos ir suplėšomas šakute. Pagal skonį pagardinama druska.
4.
Morkos supjaustomos juostelėmis. Juostelės nublanširuojamos, t.y. dedamos į verdantį vandenį 1 minutei (kol šiek tiek suminkštėja).
5.
Ant maistinės plėvelės dedamos morkų juostelės, ant jų dedamas plėšytas karpis. Viskas standžiai susukama į suktinį ir paslegiama.
6.
Paslėgtas suktinis dedamas į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (o dar geriau - nakčiai).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šį karpio slėgtainį tinka patiekti su pankolių padažu - susmulkinkite 100g pankolių, ant jų užpilkite sultinio tiek kad vos apsemtų (sultiniui paruošti galite panaudoti likusius karpio kaulus ir odeles) ir virkite 10 minučių. Įpilkite 50 g grietinėlės dar pavirkite ant nedidelės ugnies 10 minučių. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu, perkoškite per sietelį ir pagal skonį pagardinkite druska bei trupučiu citrinos sulčių.
Prie slėgtainio tiks šis marinuotų daržovių garnyras. Marinatui į prikaistuvį pilkite 200 ml vandens, 200 ml acto ir dėkite 100 medaus. Išmaišykite ir pašildykite, kad visi ingredientai susijungtų (virti nereikia). Šiltu marinatu užpilkite normas daržoves, pvz. virtus pasmulkintus burokėlius, raudonuosius svogūnus, virtas morkas ar kitas mėgiamas daržoves. Leiskite daržovėms pastovėti marinate bent 20-30 min (galima ir ilgiau, pvz. per naktį).
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital