Kalėdinė lašiša su spanguolėmis ir migdolais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Kalėdinė lašiša su spanguolėmis ir migdolais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kalėdinė lašiša su spanguolėmis ir migdolais
Kalėdinė lašiša su spanguolėmis ir migdolais
Kalėdinė lašiša su spanguolėmis ir migdolais
Kalėdinė lašiša su spanguolėmis ir migdolais
Autorius apie receptą: Ši lašiša yra beprotiškai puiki. Greitai paruošiama, nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o pavyksta fantastiško skonio ir vaizdo. Grietinės padažas su pelėsiniu sūriu Ši lašiša yra beprotiškai puiki. Greitai paruošiama, nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o pavyksta fantastiško skonio ir vaizdo. Grietinės padažas su pelėsiniu sūriu suteiks gardaus, lengvai pikantiško skonio, o traškus ir maloniai salstelėjęs spanguolių bei migdolų sluoksnis viską užbaigs tiesiog tobula nata. Dar saujelė granatų sėklų ir dieviško skonio patiekalas garuos ant stalo vos per pusvalandį. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Lašišai:
1 vienetas lašišos filė (mano buvo apie 1.1 kg)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
Glajui:
50 gramų sviesto
1 šaukštas medaus
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
Padažui:
200 gramų grietinės (30-40% riebumo)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka, naudojau VILVI Memel Blue)
1 vienetas svogūnų (mažo arba 0.5 didesnio)
1 šaukštelis citrinos žievelės (nuo 0.5 vidutinės citrinos)
1 sauja krapų
pagal skonį druskos
Viršui:
140 gramų džiovintų spanguolių (naudojau minkštas, žr.patarimus)
100 gramų migdolų drožlių (arba smulkiai sukapotų migdolų)
0.5 vieneto granatų (nebūtina, bet labai tinka)
1 pundelis petražolių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 190 C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Jei reikia, lašišą nusausinti popieriniu rankšluosčiu, išimti ašakas. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3.
Dubenėlyje sumaišyti druską, pipirus, saldžiosios paprikos miltelius ir aitriųjų paprikų dribsnius. Šiuo mišiniu įtrinti lašišą.
4.
Glažūrai paruošti, į prikaistuvį dėti sviestą, medų, įspausti česnaką. Maišant kaitinti iki sviestas ištirps ir viskas taps vientisa mase.
5.
Paruoštą glazūrą tolygiai paskirstyti ant lašišos. Tą patogu daryti nedideliu šaukšteliu.
6.
Lašišą kepti iki 190C iįkaitintos orkaitės vidyrtje 15-20 minučių - iki iškeps ir viršus šiek tiek apskrus.
7.
Kol lašiša kepa, pasiruošti kitus ingredientus: svogūną supjaustyti kubeliais, krapus ir pertražoles smulkiai sukapoti, granatą išskirstyti sėklytėmis.
8.
Į dubenį dėti grietinę, berti svogūną, krapus, įtarkuoti citrinos žievelę, įtrupinti (arba įtarkuoti) sūrį su melsvuoju pelėsiu ir gerai išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Šį padažą dėti į šaldytuvą.
9.
Viršui paruošti, į dubenį berti spanguoles, migdolų lazdeles, pasmulkintas petražoles, druską, pilti aliejų ir gerai išmaišyti.
10.
Ant iškepusios lašišos tolygiai paskirstyti grietinės padažą. Tuomet dėti spanguolių ir migdolų masę, pabarstyti granatų sėklomis.
Patarimai:
Spanguolės. Jei jūsų naudojamos džiovintos spanguolės atrodo kietokos, prieš gaminant jas reikėtų pamirkyti vandenyje arba apelsinų sultyse bent 2-3 valandas. Aš naudojau minkštas džiovintas spanguoles, todėl jų mirkyti nereikėjo.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Diana
2023-12-28 14:37
VAU!! Nerealus receptas, svečiai buvo apšalę, paruošti nesudėtinga, skanu - labai labai. Kartosiu ne sykį ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital