Ką dar iš lašišos? 39 puikūs lašišos receptai, kuriems sunku atsispirti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-06-13
Lašišos receptai

Lašiša - išskirtinio skonio žuvis, kurią paprastai mėgsta net tie, kurie paprastai žuvies nevalgo. Jei ieškote idėjų pietums ar vakarienei be mėsos, o galbūt laukiate svečių ir norite juos nustebinti šventiškais užkandžiais?

Siūlome net 39 puikius LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt projekto dalyvių receptus su lašiša. Šiuos patiekalus nesudėtinga paruošti, o jų skonis - tiesiog puikus!

 

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nedėkite druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Žuvį galima labai nesudėtingai sūdyti patiems namuose. O ir prireiks vos kelių ingredientų, labai rekomenduojame išbandyti šį Tomo receptą, žuviai pasūdyti pakaks vos poros valandų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami sumuštiniai romantiškiems pusryčiams! Ruošti galima su sūdyta ar rūkyta lašiša, jei mėgstate, papildomai galima pagardinti riekele gerai prinokusio avokado. Skanu ir be salotos lapo, bet labai rekomenduočiau jo įdėti, nes ji suteikia gaivumo ir traškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai soti ir skani kiaušinienė maistingiems pusryčiams! Kepti galima ir be lašišos, o jei nutarsite kepti su ja, tinka ir rūkyta, ir sūdyta, ir net ploni gabalėliai šviežios filė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant skrudintos duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Super skanūs ir labai greitai paruošiami bei šventiškai atrodantys lašišos kepsneliai. Sūrio ir špinatų įdaras suteikia lašišai dar daugiau sultingumo bei puikiai dera savo skonių spalvomis. Jį mes gardinome trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu dėl jo suteikiamo subtilaus skonio gilumo, bet vietoje jo galite naudoti ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Varškės ir lašišos užkandis – greitas, sotus, sveikas ir maistingas patiekalas. Visus ingredientus susmulkinam, sumaišom ir mėgaujamės. Paprasta, kaip 2×2! Porcija nedidelė, bet soti. Taigi drąsiai galite rinktis kaip pusryčius ar lengvą vakarienę.

Receptą rasite čia.

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Patiekalas labai skanus toks, koks yra, bet vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.

Receptą rasite čia.

Šis spalvingas kišo tipo pyragas papuoš kiekvieną stalą. Laiko jam pagaminti šiek tiek paskirti reikės, tačiau aktyvaus darbo visiškai nedaug, didžiąją jo dalį darys šaldytuvas ir orkaitė :)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje dalies visos varškės galima naudoti rikotos sūrį, tik tada papildomai jogurto nebedėkite, nes rikota ir taip pakankamai drėgna. O lašišą galima naudoti ne tik rūkyta, bet ir sūdytą ar net šviežią.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši sriuba gausi skonių, kvapų, aromatų. Ir švelni, ir sodri tuo pačiu metu. Joje puikiai dera visi produktai, net salierų stiebai, kurių šiaip jau nelabai mėgstu. O rūkyta lašiša ir bulvės… na, jie galėtų būti pora ir gyventi ilgai ir laimingai, toks nuostabus čia buvo jų duetas. Ką dar besakyti – tiesiog gaminkite!

Receptą rasite čia.

Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai šilti, bet gardūs ir atvėsę. Lašiša keksiukams tinka ir sūdyta, ir šviežia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nesudėtingai paruošiamai vakarienei ar pietums - lašiša. Vienu metu iškepsite ir karštą patiekalą, ir garnyrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Puikiai tinka ir bet kokiam šventiniam stalui, nes toks patiekimas atrodo labai puošniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttterstock

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės! O jei norite dar paprasčiau, grikių virti nebūtina - galima tiesiog užpilti verdančiu vandeniu (1 stiklinei grikių reikėtų nepilnų 2 stiklinių vandens), uždengti dangčiu ir palikti pusvalandžiui išbrinkti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys šventiniams pietums, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų, o vietoje špinatų galima rinktis ir turimas prieskonines žoleles, pvz., krapus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Skandinaviška sūdyta lašiša. Iš esmės tradicinis metodas būtų druska, cukrus ir daaaug krapų. Šį kartą  viena iš tradicinių variacijų - su burokėliais!

Receptą rasite čia.

Svieste kepta lašiša su labai gardžiu vermuto ir žirnelių padažu - kiekvienas kąsnelis toks skanus, kad vakarienė taps ilgam įsimintina.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie traškūs, minkštučiai ir purūs vafliai tobulai nuspalvins savaitgalio rytą. Mes juos mėgstame valgyti spalvingai patiektus su avokadu ir rūkytu upėtakiu arba lašiša, nes šie skoniai dera idealiai, bet priedus drąsiai koreguokite savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiama lašiša su medaus, imbiero ir sojos glazūra. Keli neįmantrūs ingredientai, nedaug ruošimo, o skonis puikus. Galima tiekti ir su kitu norimu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttterstock

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis kremas tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo! 

Receptą rasite čia.

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Shutterstock

Nuostabaus skonio lašiša tiems, kurie mėgsta derinius saldu-sūru. Tikrai gardu ir puikiai tinka vaišėms, nors darbo visai nėra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai gardi pietų idėja visai šeimai vos per pusvalandį. Prie kukuliukų gardu patiekti keptas bulves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai greitai paruošiama užkandėlė pusryčiams ar vaišėms, naudojant visai nesudėtingus produktus. Ruošti galima ir su sūdyta ar rūkyta lašiša ar kitokia mėgstama žuvimi. Greita ir skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skani idėja pietums ar vakarienei. Paruošimas neužima daug laiko, tad puikiai tiks, kai nėra daug laiko ar nesinori ilgai sukiotis virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gaivus, skanus ir greitai pagaminamas užkandis, kuris ne tik labai skanus, bet ir puošnus, tad tokiomis vaišėmis nustebinsite visus svečius.

Receptą rasite čia.

Mėgstantiems gaivius, nesudėtingai paruošiamus ir sočius patiekalus - šiltos grikių salotos. Tinka pagardinti lašiša arba sūriu, bet bus skanu ir vienos pačios lengviems pietums ar kaip garnyras prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nuostabaus skonio lašiša tiems, kurie mėgsta derinius saldu-sūru. Tikrai gardu ir puikiai tinka vaišėms, nors darbo visai nėra.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami ir labai gardūs lašišos kepsneliai, kurių skonyje maloniai persipina aitrumas ir salsvumas. Kol lašiša keps, garnyrui spėsite išvirti birių basmati ryžių ar supjaustyti salotų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttertock

Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams ar net pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke! O jeigu nemėgstate saldaus aitriųjų paprikų padažo, vietoje jo galite tiesiog užspausti citrinos sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Idėja greitai ir labai skaniai vakarienei ar pietums! Paruošti tikrai neužtruks, o skonis tiesiog puikus! Beje, galima kepti ne tik su krapų, bet ir kitokiu pesto. Vietoje smidrų galima naudoti ir brokolių žiedynus, šiaudeliais pjaustytas morkas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sodrus kokosų pieno padažas, su žaliosios citrinos rūgštele, žuvies padažo sūrumu ir egzotišku kario prieskoniu – naujas lašišos skonis.

Receptą rasite čia.

Greitas, sotus ir labai skanus apkepas. Paruošti tikrai neužtruks, o apkepas toks skanus, kad nuo stalo išgaruos akimirksniu! Tiekiame vieną ar su šviežiomis salotomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitas ir labai gardus patiekalas ar karštas užkandis. Labai nesudėtinga paruošti, o skonis super, tad nuo stalo dingsta labai greitai. Lašišą galima keisti kumpeliu, šonine ar kitu mėgstamu priedu arba visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios avokado salotos. Vietoje majonezo galima gardinti graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Lašišą rinkitės sūdytą ar šaltai rūkytą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lašišą mėgsta tikriausiai daugelis - net tie, kurie nemėgsta jokios kitos žuvies! Tai kitoks, Rytų virtuve kvepiantis lašišos receptas, kuriam reikia visai nedaug ingredientų. Žuvis paruošiama greitai, su traškia sezamų plutele, o tiekti galite su ryžiais, avokais ir citrinos skiltele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Traškūs ir purūs vafliai nepaliks abejingų. Labai skanūs ir puikiai tinkami tiems, kas maisto gamyboje nenaudoja kvietinių miltų arba nori paeksperimentuoti virtuvėje. Tiekiama su lašiša ir kreminiu sūreliu, bet puikiai tinka valgyti ir su kitokiais, net saldžiais priedais, pvz., uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Aromatinga, greitai pagaminama ir labai skani skandinaviška sriuba. Sriuba kremiška, švelnaus aromato ir skonio!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greita ir gardi vakarienė, kurią galite drąsiai interpetuoti savaip - atsisakyti ikrų, naudoti jau iškeptą ar rūkytą lašišą, gardinti cukinijomis, paprika ar saulėje džiovintais pomidorais. Svarbiausia šio patiekalo dalis - nuostabiame grietinėlės padaže troškintas kuskusas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, bet ir grietinė ar kreminė varškė sumaišyta su trupučiu druskos.

Receptą rasite čia.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
qq
2021-02-21 12:39
o kur receptas antraštės nuotraukai ? kam taip mulkint? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital