Lašiša - išskirtinio skonio žuvis, kuri yra bene viena populiariausių. Ją galima paruošti įvairiais būdais, įtraukti į salotas, ruošti užkandžius, sumuštinius ar gaminti nuostabų karštą patiekalą pietums, romantiškai ar jaukiai vakarienei.
Ši žuvis puiki ir tuo, kad yra turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, baltymais ir vitaminu D, kurie padeda stiprinti imunitetą, gerinti kraujotaką. Tad tai ne tik džiaugsmas skonių receptoriams, bet ir sveikatai. Šiame straipsnyje rasite daug puikių receptų, kurie tiks tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Siūlome net 39 puikius receptus su lašiša. Šiuos patiekalus nesudėtinga paruošti, o jų skonis - tiesiog puikus!
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant šventinio stalo ar pasilepinti ypatingomis dienomis pietums ar vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašiša iškepa sultinga ir minkšta, o padažas lengvas ir kremiškas. Paruošimui prireiks vos kelių ingredientų ir kelių minučių virtuvėje, o ilgiausią darbą atliks orkaitė. Liks tik mėgautis puikiais skoniais!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai šilti, bet gardūs ir atvėsę. Lašiša keksiukams tinka ir sūdyta, ir šviežia.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Lašiša itin mėgstama dėl kelių priežasčių - ji greitai iškepa, ją sunku sugadinti, visada pavyksta skaniai ir yra daugybė būdų, kaip ją ruošti. Šis receptas - dar vienas tikrai labai gardus variantas. Pagal jį paruošta lašiša iškeps sultinga, o garstyčių ir žolelių padažas suteiks švelnaus ir malonaus pikantiškumo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Ši lašiša yra beprotiškai puiki. Greitai paruošiama, nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o pavyksta fantastiško skonio ir vaizdo. Grietinės padažas suteiks gardaus, lengvai pikantiško skonio, o traškus ir maloniai salstelėjęs spanguolių bei migdolų sluoksnis viską užbaigs tiesiog tobula nata. Dar saujelė granatų sėklų ir dieviško skonio patiekalas garuos ant stalo vos per pusvalandį.
Receptą
rasite čia.
Greitai ir lengvai paruošiami, puikiai subalansuoto skonio, tekstūros, sotūs ir tiesiog visomis prasmėmis nuostabūs. Vietoje lašišos galite naudoti ir kumpį ar karšto rūkymo skumbrę ar tiesiog virtą/keptą ir tada smulkiai suplėšytą vištieną.
Receptą
rasite čia.
Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nedėkite druskos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Ši lašiša yra tikrai šventė akims ir skonio receptoriams. Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį!
Receptą
rasite čia.
Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šie lašišos kepsniai yra tiesiog restoranas namuose, ne kitaip. Jų skonis švelnus, tačiau tuo pačiu ir rafinuotas, o paruošimas super paprastas. Patiekus bus šventė ir akims, ir skonio receptoriams. Vietoje lašišos taip pat tinka ir upėtakis, tik kepkite trumpiau, nes jis plonesnis.
Receptą
rasite čia.
Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate. Mes asmeniškai mėgstame šias aprašytas recepte, nes jos spalviškai, ir skoniu labai dera, nors kitą kartą pridėsime ir brokolių!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gal kiek ir neįprastas, tačiau tikrai nuostabus patiekalas. Lašiša iškepa švelnaus skonio, o salsa suteiks malonų gaivumą ir jos skonis tobulai dera prie žuvies. Pažadame, ši lašiša tikrai paliks įspūdį visiems ragaujantiems, nors pagaminama labai paprastai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Iškepti lašišą keptuvėje labai paprasta, o rezultatas išties gardus: po apskrudusia išore – sultinga, švelni žuvis. Kepkite lašišą gerai įkaitintoje keptuvėje, jei turite galimybę – išbandykite ketaus. Gabalėliai gardžiai apskrus, jei kepdami jų nejudinsite ir apversite tik vieną kartą, pirmajai pusei jau apskrudus. Neperkepkite žuvies, kad išliktų minkšta ir sultinga. Gaivūs citrusai su žuvies patiekalais dera puikiai, tad patiekite lašišą su citrininiu grietinėlės padažu. Jo tekstūra švelni, o skonis pikantiškas. Lėkštėse – lyg restoranas namuose!
Receptą
rasite čia.
Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.
Receptą
rasite čia.
Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Patiekta ji atrodo prabangiai ir rafinuotai, o kiekvienas kremiškas kąsnįs, įrėmintas kietojo sūrio suteiktos traškios plutelės, tiesiog sutirpsta burnoje. Būtinai būtinai išbandykite. Beje, man labai patinka kepamų citrinų suteikiamas aromatas ir skonis, tačiau jei mėgstate traškesnę lašišos odelę, galite kepti ne ant jų, o riekelėmis papuošti jau iškeptą lašišą.
Receptą
rasite čia.
Šis ryškių skonių dubenėlis - tikras lobis Azijos skonių gerbėjams. Kiaušininiai makaronai su lašiša, pagardinta vasabi ir sezamų prieskonių mišiniu, bei su česnakais ir sojų padažu kepti Pak Choy kopūstai. Papildomas privalumas - šį patiekalą paruošite maždaug per 20 minučių!
Receptą
rasite čia.
O koks puikus būdas tiesiog savo virtuvėje išbandyti kitų šalių įkvėptus patiekalus ir paruošti gardžią žuvį. Idealus pasirinkimas šventėms, romantiškai vakarienei ar tiesiog, kai norisi palepinti artimuosius. Jei mėgstate kiek aštriau, šis patiekalas maloniai pradžiugins jūsų skonių receptorius, o jei aštresnių skonių nemėgstate, tuomet sriracha padažo kiekį mažinkite arba visai nedėkite. Lašišą galima keisti ir uptėtakiu, bus lygiai taip pat gardu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Žuvį galima labai nesudėtingai sūdyti patiems namuose. O ir prireiks vos kelių ingredientų, labai rekomenduojame išbandyti šį Tomo receptą, žuviai pasūdyti pakaks vos poros valandų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitai paruošiami sumuštiniai romantiškiems pusryčiams! Ruošti galima su sūdyta ar rūkyta lašiša, jei mėgstate, papildomai galima pagardinti riekele gerai prinokusio avokado. Skanu ir be salotos lapo, bet labai rekomenduočiau jo įdėti, nes ji suteikia gaivumo ir traškumo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Super skanūs ir labai greitai paruošiami bei šventiškai atrodantys lašišos kepsneliai. Sūrio ir špinatų įdaras suteikia lašišai dar daugiau sultingumo bei puikiai dera savo skonių spalvomis. Jį mes gardinome trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu dėl jo suteikiamo subtilaus skonio gilumo, bet vietoje jo galite naudoti ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Labai šventiškas, sultingas ir gardus lašišos receptas. Tikrai taip - ananasai ir lašiša dera puikiai! Prie taip paruoštos lašišos tinka patiekti šviežių salotų, ryžių, bulvyčių ar kitokį mėgstamą garnyrą. Receptas adaptuotas pagal This Worthey Life.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Varškės ir lašišos užkandis – greitas, sotus, sveikas ir maistingas patiekalas. Visus ingredientus susmulkinam, sumaišom ir mėgaujamės. Paprasta, kaip 2×2! Porcija nedidelė, bet soti. Taigi drąsiai galite rinktis kaip pusryčius ar lengvą vakarienę.
Receptą
rasite čia.
Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Patiekalas labai skanus toks, koks yra, bet vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Jei esate nesaldžių pyragų mėgėjai, šis tikrai patiks! Pyragas pavyksta labai sotus ir gardus, o lašiša suteikia be galo sultingą skonį ir nuostabų aromatą! Namai pakvips jaukumu, o patiekalu gardžiuosis visa šeima bei artimieji.
Receptą
rasite čia.
Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.
Receptą
rasite čia.
Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje dalies visos varškės galima naudoti rikotos sūrį, tik tada papildomai jogurto nebedėkite, nes rikota ir taip pakankamai drėgna. O lašišą galima naudoti ne tik rūkyta, bet ir sūdytą ar net šviežią.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šis lašišos su medaus ir garstyčių padažu receptas man patinka be galo - super paprastai paruošiama, spalvinga, gražu ir nenusakomai skanu. Tinka tiek greitai vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Receptą
rasite čia.
Ši sriuba gausi skonių, kvapų, aromatų. Ir švelni, ir sodri tuo pačiu metu. Joje puikiai dera visi produktai, net salierų stiebai, kurių šiaip jau nelabai mėgstu. O rūkyta lašiša ir bulvės… na, jie galėtų būti pora ir gyventi ilgai ir laimingai, toks nuostabus čia buvo jų duetas. Ką dar besakyti – tiesiog gaminkite!
Receptą
rasite čia.
Nesudėtingai paruošiamai vakarienei ar pietums - lašiša. Vienu metu iškepsite ir karštą patiekalą, ir garnyrą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiamas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Puikiai tinka ir bet kokiam šventiniam stalui, nes toks patiekimas atrodo labai puošniai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shuttterstock
Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės! O jei norite dar paprasčiau, grikių virti nebūtina - galima tiesiog užpilti verdančiu vandeniu (1 stiklinei grikių reikėtų nepilnų 2 stiklinių vandens), uždengti dangčiu ir palikti pusvalandžiui išbrinkti.
Receptą
rasite čia.
Svieste kepta lašiša su labai gardžiu vermuto ir žirnelių padažu - kiekvienas kąsnelis toks skanus, kad vakarienė taps ilgam įsimintina.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitai paruošiama lašiša su medaus, imbiero ir sojos glazūra. Keli neįmantrūs ingredientai, nedaug ruošimo, o skonis puikus. Galima tiekti ir su kitu norimu garnyru.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shuttterstock
Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis kremas tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo!
Receptą
rasite čia.
Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.
Receptą
rasite čia.
Labai gardi pietų idėja visai šeimai vos per pusvalandį. Prie kukuliukų gardu patiekti keptas bulves.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Labai greitai paruošiama užkandėlė pusryčiams ar vaišėms, naudojant visai nesudėtingus produktus. Ruošti galima ir su sūdyta ar rūkyta lašiša ar kitokia mėgstama žuvimi. Greita ir skanu!
Receptą
rasite čia.
Labai skani idėja pietums ar vakarienei. Paruošimas neužima daug laiko, tad puikiai tiks, kai nėra daug laiko ar nesinori ilgai sukiotis virtuvėje.
Receptą
rasite čia.
Lašišą mėgsta daugelis, tačiau kaip ją skaniai iškepti keptuvėje taip, kad ji nebūtų perkepusi, sausa arba apskrudus? Ogi labai paprasta. Mano būdu kepama lašiša pavyksta labai minkšta ir sultinga. Labai svarbu, kad užtruksite trumpai, o rezultate turėsite puikų patiekalą. Nereiks netgi jungti orkaitės! Išties keptuvėje keptos lašišos visad nemėgau, iki tol, kol atradau šį kepimo būdą. Pamėginkit ir jūs, turėtų tikrai patikti!
Receptą
rasite čia.
Labai gaivus, skanus ir greitai pagaminamas užkandis, kuris ne tik labai skanus, bet ir puošnus, tad tokiomis vaišėmis nustebinsite visus svečius.
Receptą
rasite čia.
Mėgstantiems gaivius, nesudėtingai paruošiamus ir sočius patiekalus - šiltos grikių salotos. Tinka pagardinti lašiša arba sūriu, bet bus skanu ir vienos pačios lengviems pietums ar kaip garnyras prie žuvies.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Nuostabaus skonio lašiša tiems, kurie mėgsta derinius saldu-sūru. Tikrai gardu ir puikiai tinka vaišėms, nors darbo visai nėra.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiami ir labai gardūs lašišos kepsneliai, kurių skonyje maloniai persipina aitrumas ir salsvumas. Kol lašiša keps, garnyrui spėsite išvirti birių basmati ryžių ar supjaustyti salotų!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shuttertock
Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams ar net pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke! O jeigu nemėgstate saldaus aitriųjų paprikų padažo, vietoje jo galite tiesiog užspausti citrinos sulčių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Sodrus kokosų pieno padažas, su žaliosios citrinos rūgštele, žuvies padažo sūrumu ir egzotišku kario prieskoniu – naujas lašišos skonis.
Receptą
rasite čia.
Greitas, sotus ir labai skanus apkepas. Paruošti tikrai neužtruks, o apkepas toks skanus, kad nuo stalo išgaruos akimirksniu! Tiekiame vieną ar su šviežiomis salotomis!
Receptą
rasite čia.
Greitas ir labai gardus patiekalas ar karštas užkandis. Labai nesudėtinga paruošti, o skonis super, tad nuo stalo dingsta labai greitai. Lašišą galima keisti kumpeliu, šonine ar kitu mėgstamu priedu arba visai nedėti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios avokado salotos. Vietoje majonezo galima gardinti graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Lašišą rinkitės sūdytą ar šaltai rūkytą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock