Orkaitėje keptos bulvytės su česnakiniu varškės padažu ir lašiša

AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Orkaitėje keptos bulvytės su česnakiniu varškės padažu ir lašiša
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Greitas ir labai gardus patiekalas ar karštas užkandis. Labai nesudėtinga paruošti, o skonis super, tad nuo stalo dingsta labai greitai. Lašišą galima keisti kumpeliu, šonine ar Greitas ir labai gardus patiekalas ar karštas užkandis. Labai nesudėtinga paruošti, o skonis super, tad nuo stalo dingsta labai greitai. Lašišą galima keisti kumpeliu, šonine ar kitu mėgstamu priedu arba visai nedėti. (...daugiau) Indrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai bulvių (didesnių ar daugiau mažesnių)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
250 gramų varškės
100 gramų jogurto, natūralaus
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
1 pundelis krapų
Patiekiant:
200 gramų sūdytos lašišos (nebūtina)
1 pundelis svogūnų laiškų
2 šaukšteliai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves labai gerai nuplauti ir nušveisti, nusausinti.
2.
Bulves pašlakstyti aliejumi ir gerai ištrinti, pabarstyti druska ir pipirais, kiekvieną bulvę pabadyti šakute iš visų pusių.
3.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti bulves ir kepti įkaitintoje iki 200 - 220 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą, o jei naudojate mažesnes bulves, jos iškeps per 30 - 40 minučių. Kas 15 - 20 minučių bulves pavartyti.
4.
Svogūno laiškus ir krapus susmulkinti, pabarstymui atidėti kelis žiupsnelius krapų.
5.
Į dubenį sudėti varškę, ją šiek tiek patrinti šakute, dėti jogurtą, įspausti česnako, įberti druskos, suberti krapus ir gerai išmaišyti.
6.
Lašišą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
7.
Iškepusias bulves įpjauti pusiau, bet neperpjauti iki galo. Į vidurį dėti paruoštos varškės masės, uždėti kelis gabaliukus lašišos, pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti svogūno laiškais ir atidėtais krapais.
Patarimai:
Tikslus bulvių kepimo laikas priklausys nuo bulvyčių dydžio. Ar iškepė patikrinkite šakute arba pirštais - įsmeigus šakute ar paspaudus pirštais bulvę, ji turi įtrūkti ir būti minkšta. Galima tikrinti ir mediniu iešmeliu - įsmeigus į bulvę, ji turi būti minkšta.
AUTORIUS: Indrė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ausra
2020-09-02 17:55
Isbandziau labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital