Greitai sūdyta lašiša pagal Tomą Rimydį

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitai sūdyta lašiša
Greitai sūdyta lašiša
Greitai sūdyta lašiša
Greitai sūdyta lašiša
Autorius apie receptą: Žuvį galima labai nesudėtingai sūdyti patiems namuose. O ir prireiks vos kelių ingredientų. Žuvį galima labai nesudėtingai sūdyti patiems namuose. O ir prireiks vos kelių ingredientų. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų lašišos filė (be odos)
60 gramų druskos
40 gramų cukraus
2 šaukšteliai garstyčių (iš indelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašišos filė nuvaloma nuo odos, išimami kaulai (tą patogu daryti pincetu).
2.
File išrinama garstyčiomis.
3.
Cukrus ir druska sumaišomi ir šiuo mišiniu ištrinama lašiša.
4.
Sūdoma 2 valandas. Po to lašišos file nuplaunama, nusausinama ir valgoma iškart arba dedama į sandarų dubenėlį ir laikoma šaldytuve.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Kiek laiko sūdyti? Lašišos sūdymo laikas priklauso nuo jos storio. Jei lašišos storis per du pirštus, sūdyti reikia dvi valandas, jei per vieną pirštą - užteks ir valandos.
Kiek drusko ir cukraus naudoti? Druskos ir cukraus santykis turėtų būti toks - 60% druskos ir 40% cukraus.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Zofija
2020-12-20 14:58
O aš garstyčių nededu. Druska, cukrus ir daug maltu pipirų mišinio (nesijaučia specifinio lašišos kvapo). Kam nepatinka, prieš vartojimą galima nuvalyti. ATSAKYTI
Dita
2020-06-26 13:01
Marinate palaikiau ilgiau (tiksliai nepamenu, gal 5 valandas). Tobula lašiša, ačiū už receptą ATSAKYTI
Agnė
2020-05-25 15:28
Labai skanu. Nesitikėjau, kad per tokį trumpą laiką pasisūdys, bet gavosi tikrai gero skonio švelniai sudyta lašiša. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital