Pusryčių keksiukai su lašiša ir daržovėmis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašišos keksiukai
Lašišos keksiukai
Lašišos keksiukai
Autorius apie receptą: Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai šilti, bet gardūs ir atvėsę. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
3 vienetai kiaušinių (didelių arba 4 mažų)
70 gramų ZIGMO šaltai rūkytos pjaustytos lašišos filė
40 gramų sūrio (nebūtina)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
80 gramų brokolių
1 vienetas svogūnų (nebūtina)
1 saujelė petražolių (nebūtina)
1 šaukštas graikiško jogurto (nebūtina)
2 vienetai česnako skiltelės
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus - svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, papriką supjaustyti kubeliais, lašišą pasmulkinti nedideliais gabalėliais, sūrį sutarkuoti.
2.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir pakepinti svogūną iki suminkštės. Berti česnaką ir apie pusę minutės pakepinti. Berti papriką, pakepti 2-3 minutes. Berti brokolius ir pakepinti apie minutę.
3.
Palikti daržoves truputį atvėsti, o tada sumaišyti su pasmulkinta rūkyta lašiša ir petražolėmis.
4.
Kiaušinius išplakti drauge su graikišku jogurtu, raudonėliu ir pipirais (ilgai plakti nereikia).
5.
Keksiukų formeles patepti aliejumi (arba sviestu). Į kiekvieną formelę dėti lašišos ir daržovių masės, ant viršaus užpilti kiaušinių plakinio (užpildant daugmaž 3/4 formelės). Užberti tarkuoto sūrio.
6.
Keksiukus kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 17-20 minučių iki viršus sutvirtės ir gražiai paruduos.
Patarimai:
Šie keksiukai yra omletiško frittatos tipo, tad maistingi ir puikiai pasotinantys, bet jei norite pyragiškesnės tekstūros keksiukų, galite į kiaušinius įmaišyti miltų (tiek kad masė būtų grietinės tirštumo) bei truputį kepimo miltelių.
Iš šio ingredientų kiekio man pavyksta 6-7 keksiukai, bet tikslus jų skaičius labai priklausys nuo formelių dydžio.
Jei keksiukų formelės linkusios traukti, jas išklokite kepimo popieriumi arba keksiukų sijonėliais. Arba galite naudoti silikonines keksiukų formeles.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital