Svieste kepta lašiša su vermuto ir žirnelių padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Svieste kepta lašiša su vermuto ir žirnelių padažu
Svieste kepta lašiša su vermuto ir žirnelių padažu
Autorius apie receptą: Svieste kepta lašiša su labai gardžiu vermuto ir žirnelių padažu - kiekvienas kąsnelis toks skanus, kad vakarienė taps ilgam įsimintina. Svieste kepta lašiša su labai gardžiu vermuto ir žirnelių padažu - kiekvienas kąsnelis toks skanus, kad vakarienė taps ilgam įsimintina. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 kilogramas sviesto (deginto arba lydyto)
400 gramų lašišos filė
pagal skonį druskos
Salotoms:
200 gramų pankolio
100 gramų migdolų drožlių
20 gramų alyvuogių aliejaus
10 gramų petražolių
10 gramų krapų
pagal skonį druskos
Padažui:
500 gramų grietinėlės
200 gramų vermuto
200 gramų špinatų
100 gramų žaliųjų žirnelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lašišos filė nuvaloma nuo odos ir riebalų, pasūdoma, paliekama pastovėti 30 minučių.
2.
Puode iki 100 C laipsnių įkaitinamas sviestas. Nukeliama nuo kaitros.
3.
Sudedama lašišos filė ir 10 minučių laikoma svieste. Iškepta lašiša nusausinama.
4.
Salotoms pankoliai supjaustomi plonais griežinėliais ir sudedami į ledinį vandenį.
5.
Orkaitėje sausai pakepinamos migdolų drožlės, kol gražiai apskrunda.
6.
Nusausinti pankoliai suminkomi su migdolų drožlėmis, žalumynais, aliejumi ir gardinama druska.
7.
Padažui puode 5 minutes garinamas vermutas. Supilama grietinėlė, verdama 15-20 minučių. Sudedami žirneliai, užverdama.
8.
Padažas pilamas į trintuvę su špinatų lapais. Viskas trinama iki vientisos masės. Perkošiama per sietelį ir gardinama druska.
9.
Lašiša tiekiama su pankolių salotomis ir padažu. Šalia labai gardu tiekti krepšelius su maskarpone ir ikrais..
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital