Šiltos grikių salotos su lašiša (arba sūriu)

AUTORIUS:
Eglė Juzumienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šiltos grikių salotos su lašiša (arba sūriu)
Šiltos grikių salotos su lašiša (arba sūriu)
Šiltos grikių salotos su lašiša (arba sūriu)
Šiltos grikių salotos su lašiša (arba sūriu)
Šiltos grikių salotos su lašiša (arba sūriu)
Autorius apie receptą: Mėgstantiems gaivius, nesudėtingai paruošiamus ir sočius patiekalus - šiltos grikių salotos su lašiša arba sūriu. Mėgstantiems gaivius, nesudėtingai paruošiamus ir sočius patiekalus - šiltos grikių salotos su lašiša arba sūriu. Eglė Juzumienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų grikių
400 mililitrų vandens
2 gabalėliai lašišos (mano buvo po 125 g)
2 vienetai saldžiųjų bulvių
120 gramų salotų mišinio (špinatai, burokėlių lapai, gražgarstės, salotos)
5 šaukštai granatų sėklų (nebūtina)
1 šaukštas zaatar prieskoniai (ar kitų mėgstamų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
Padažui:
4 šaukštai graikiško jogurto
2 šaukštai sezamų pastos tahini
1 šaukštas citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
pagal poreikį vandens (padažui iki norimos konsistencijos suskystinti)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia, grikius perplaukite šaltu vandeniu, išrinkite pajuodavusias kruopas. Suberkite juos į storadugnį puodą, užpilkite šaltu vandeniu, uždenkite dangtį (jo nekilnokite viso virimo metu) ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir leiskite kruopoms virti maždaug 15 minučių.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 200° C.
3.
Nuskuskite saldžias bulves ir supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Žiedynais išskirstykite brokolį.
4.
Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite daržovių gabaliukus, pabarstykite prieskoniais, trupučiu druskos, sudėkite sutraiškytą česnako skiltelę, apliekite alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišę kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 25 min. Iki kepimo pabaigos likus 10-12 minučių, į kepimo skardą sudėkite žiupsneliu druskos pagardintą lašišą - ji iškeps kartu su daržovėmis.
5.
Kol daržovės kepa, paruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite jogurtą, tahini, traiškytą česnaką ir citrinos sultis. Pagal skonį pagardinkite druska. Galiausiai įpilkite šiek tiek vandens, gerai išmaišykite. Vandens pilkite tiek, kokios konsistencijos padažo norite.
6.
Į didelį dubenį sudėkite žalumynus, virtas grikių kruopas, keptas daržoves, granatų sėklas ir gerai išmaišykite. Į lėkštę dėkite salotas, keptą žuvį ir apliekite padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jeigu turite laiko – galite grikių apskritai nevirti. Supilkite kruopas į dubenį ar termosą, užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1:2 ir uždengę palikite per naktį. Ryte turėsite fantastiškų kruopų.
Vegetariškam variantui žuvį pakeiskite ant salotų užberdami trupinto ožkų sūrio ir plonai pjaustytus avokadų griežinėlius.
AUTORIUS: Eglė Juzumienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital