Orkaitėje kepta lašiša su soja ir medumi

AUTORIUS:
Evita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Orkaitėje kepta lašiša su soja ir medumi
@Shuttterstock
Autorius apie receptą: Greitai paruošiama lašiša su medaus, imbiero ir sojos glazūra. Keli neįmantrūs ingredientai, nedaug ruošimo, o skonis puikus. Galima tiekti ir su kitu norimu garnyru. Greitai paruošiama lašiša su medaus, imbiero ir sojos glazūra. Keli neįmantrūs ingredientai, nedaug ruošimo, o skonis puikus. Galima tiekti ir su kitu norimu garnyru. Evita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų lašišos filė
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį raudonųjų pipirų
pagal skonį petražolių
Glazūrai:
4 šaukštai sviesto
40 mililitrų sojos padažo
2 šaukštai medaus
1 centimetras imbiero
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis ryžių acto
Garnyrui:
4 saujos špinatų
1 šlakelis citrinų sulčių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Glazūrai į prikaistuvį dėti sviestą, medų, pilti sojos padažą, ryžių actą, išspausti česnako, įtarkuoti imbiero ir pakaitinti ant silpnos kaitros apie 3 minutes, tuomet nukelti nuo kaitros ir palikti šiek tiek pravėsti.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba folija.
3.
Lašišos file padalinti į 4 lygias dalis ir sudėti ant kepimo formos.
4.
Lašišos file pabarstyti juodaisiais pipirais, įtrinti. Gausiai aptepti paruoštu mišiniu iš abiejų pusių, pabarstyti raudonųjų pipirų ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 15 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo orkaitės ir file storio.
5.
Petražoles susmulkinti.
6.
Garnyrui į dubenį sudėti špinatus, pašlakstyti citrinos sultimis ir aliejumi, įberti pipirų ir išmaišyti.
7.
Į lėkštę dėti špinatų, tuomet lašišą. Lašišą pabarstyti petražolėmis.
AUTORIUS: Evita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jolanta
2021-06-12 20:32
Ar druskos dėti nereikia? ATSAKYTI
Aurelija
2021-06-14 09:20
Glazūra gaminama su soja, ji sūrumo šiek tiek suteikia, tai papildomai jau berti nebūtina, bet jei norisi, galima pasūdyti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital