Gaivus jogurtinis želė tortas

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 197)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 197)
Želė tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skanutėlis tortas su želė gabaliukais, kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis Jūsų tortas bus. Skanaus! Skanutėlis tortas su želė gabaliukais, kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis Jūsų tortas bus. Skanaus! Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 litras jogurto (natūralaus arba vaisinio)
200 mililitrų vandens (želatinai)
2 pakeliai vaisinės želė (skirtingų skonių, po daugmaž 77 g)
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
3 šaukštai želatinos (su kaupu)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Spalvotą želė paruoškite iš anksto, kad spėtų sustingti (aš paprastai pasiruošiu iš vakaro). Ją ruošdami užpilkite trečdaliu mažiau vandens negu kad parašyta ant pakelio, jog būtų tvirtesnė. Sustingusią žele supjaustykite kubeliais.
2.
Želatiną užpilkite 200 ml vėsaus vandens ir palikite bent 15-20 min pastovėti, jog išbrinktų (galite išbrinkti ir iš vakaro, jeigu patogiau).
3.
Į jogurtą suberkite cukrų bei vanilinį cukrų ir išplakite plaktuvu. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra - jeigu naudosite vaisinį jogurtą, cukraus reikės mažiau ar net galima nedėti visai, jeigu natūralų - reikės kiek daugiau. Tiesiog paragaukite, ar pakanka saldumo, ir, jeigu reikia, įberkite dar šiek tiek cukraus. Turėkite mintyje, jog kai žele sustingsta, ji atrodo truputį mažiau saldi negu kol dar skysta. Vietoje cukraus taip pat galite naudoti ir kitokį saldiklį, pvz. medų ar klevų sirupą, be saldumo jie taip pat suteiks tortui ir papildomo prieskonio.
4.
Išbrinkusią želatiną pašildykite virš garų vonelės, kol ištirps (tik neleiskite jai užvirti). Palikite šiek tiek atvėsti. Atvėsusią želatiną po truputį, nuolat maišydami pilkite į išplaktą daugmaž kambario temperatūros jogurtą. Pildami maišykite aktyviai, kad želatina nesušoktų į gumuliukus.
5.
Formą, kurioje gaminsite tortą, patepkite trupučiu neutralaus skonio aliejaus. Arba galite naudoti silikoninę formą, tada galima ir netepti. Į ją pilkite sluoksnį jogurto, dėkite spalvotos želė gabalėlių ir padėkite į šaldytuvą, jog sluoksnis sutvirtėtų. Ant sutvirtėjusios žele vėl dėkite spalvotų gabalėlių, ir vėl užpilkite sluoksniu jogurto. Taip sluoksniuokite palaipsniui, kol sudėsite visus turimus ingredientus ir supilsite visą jogurto masę. Tokių sluoksnių galite daryti kiek norite. Kad jogurto masė, kurios dar nesupylėte, nesustingtų, indą su ja laikykite šilto vandens vonelėje.
6.
Paruoštą tortą palaikykite šaldytuve, jog galutinai sutvirtėtų. Jeigu patiekiant jis sunkiai išsiimtų iš formos, tiesiog formą su tortu trumpam pamerkite į šilto vandens vonelę, tada tortas išsiims daug lengviau. Skanaus!
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Beatrice
2021-05-04 17:55
O kas nutiks jeigu zelatina sugumulejo? ATSAKYTI
Greta
2021-05-05 15:09
Pabandykit truputį pašildyti, kad suskystėtų. ATSAKYTI
Edita
2021-04-28 19:26
As toki darau tik vietoj zelatinos gabaliulu dedu konservuotu ivairiu vaisiu. Vaikai dievina ATSAKYTI
Rugilė
2021-04-03 09:10
Sveiki, esu Švedijoje ir niekaip nerandu želatinos o taip norisi Velykoms pagaminti šį skanėstą.. Želės įvairių skoniu turiu.. Bet želatinos nerandu.. Ar įmanoma būtų pagaminti be jos? ATSAKYTI
Asta
2021-04-03 14:17
Galite jogurtui irgi panaudoti žele su skoniu (ištirpinkite ją šiek tiek šilto vandens, o tada sumaišykite su jogurtu), tada papipldomai jogurto nebesaldinkite ATSAKYTI
iRENA
2021-04-28 22:39
sveiki Rugile,Svedijoj yra pirkti zelatino bent jau MAXSI,LIDLOJ
ATSAKYTI
Simona
2020-05-19 17:57
Sakykit prašau, kaip reikėtų atsimatuot želė jei pas mane ji ''lapeliais''? (3 lapeliai ant 0.5l marmalo :) ). Tai kaip suprantu, šiam receptui reiktų 6 lapelių? Ačiū! ATSAKYTI
Aušra
2020-05-20 14:26
Na, jei taip rašo ant pakelio nurodymų, tai taip, 6 lapelių reikės :) Daugiau apie želatiną galima pasiskaityti čia. ATSAKYTI
Aurdrone
2020-04-12 13:42
Labai patiko aciu ATSAKYTI
Egda
2020-01-18 14:10
O negalima supilti visa mase i forma ir palikti stingti? ATSAKYTI
Inga
2020-01-20 10:20
Galima, bet tuomet želė gabaliukai gali šiek tiek nusėsti :) ATSAKYTI
A
2019-03-15 19:10
O kiek želatinos dėti ir neparašė. ATSAKYTI
Greta
2019-03-17 08:34
Parašyta prie ingredientų - 3 šauktai, su kaupu :) ATSAKYTI
Ada
2018-04-18 23:47
Rita, sakykit ar toj silikoninėj formoj tinka kepti orkaitėje, pvz. keksą? Durnas klausimas ar ne, bet kažkaip suabejojau:) ATSAKYTI
Rita
2018-04-19 10:46
Visi klausimai geri :) Daugumoje formų galima kepti, bet pažiūrėkite dėl visa ko ant pačios formos ar jos pakuotės, ar ji tinka naudoti orkaitėje (turėtų būti parašyta temperatūra). ATSAKYTI
Lėja
2018-03-28 06:15
Ačiū jums už skanių ir greitai paruošiamų vaišių idėjas, ir svarbiausia - pigūs produktai. Ačiū! ATSAKYTI
Dija
2018-03-21 19:03
Panašu, kad čia kekso formoje žele tortas? Taip gražiau atrodo negu paprastoj tortinėj, tiesa? Tik gal sunkiau išsiima, planuoju velykom pasigaminti. O, kad taip įmaišius plaktos grietinėlės? Su kokiu jogurtu darytas Jūsiškis? Ačiū:) ATSAKYTI
Rita
2018-03-22 00:02
Taip, čia tortas darytas silikoninėje kekso formoje. Iš silikoninių formų žele tortai išsiima lengviausiai. Darant paprastoje tortinėje gali kremas pratekėti per apačią, nes jis gana skystas. Tokiu atveju būtų geriau gaminti arba tiesiog dubenyje ar kitame sandariame inde, arba padaryti tortukui "padą" ir neaukštus kraštelius (galite tiesiog sutrinti iki trupinių 200g sausainių, sumaišyti juos su 70g tirpinto sviesto ir šiuo mišiniu spaudžiant iškloti formą suformuojant dugną ir kraštelius ir taip izoliuojant formos tarpus), tada padėkite tortinę formą valandėlei į šaldiklį, kad padas sutvirtėtų, nes ant sušalusio po to kremas greičiau stings. Su padu tortas atrodys dar tortiškesnis :) Plaktos grietinėlės įmaišyti čia labai tinka, tada dar kremiškesnis, skalesnis gaunasi. Tinka įmaišyti ir kreminės varškės, ar maskarponės, ko tik norisi - šis receptas labai atviras improvizacijoms. Jogurtą aš labiau mėgstu gaivesnį, pvz. persikinį, bet kartais darau ir su paprastu vaniliniu, tik įspaudžiu truputį citrinos sulčių, kad rūgštelės būtų. ATSAKYTI
Jura
2019-04-21 16:58
Manau jis nuostabus, bandysiu ATSAKYTI
Gustas
2018-02-22 10:30
Ačiū už skanų receptą. Man 8 metai pats lengvai pasigaminau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital