Lašiša orkaitėje su braškių salsa

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lašiša orkaitėje su braškių salsa
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Lašiša orkaitėje su braškių salsa
Lašiša orkaitėje su braškių salsa
Autorius apie receptą: Gal kiek ir neįprastas, tačiau tikrai nuostabus patiekalas. Lašiša iškepa švelnaus skonio, o salsa suteiks malonų gaivumą ir jos skonis tobulai dera prie žuvies. Pažadu, ši Gal kiek ir neįprastas, tačiau tikrai nuostabus patiekalas. Lašiša iškepa švelnaus skonio, o salsa suteiks malonų gaivumą ir jos skonis tobulai dera prie žuvies. Pažadu, ši lašiša tikrai paliks įspūdį visiems ragaujantiems, nors pagaminama labai paprastai. Receptas tinka ir didelei file, ir atskiriems gabalėliams, taip pat ir upėtakiui. Jei nesinori kaisti orkaitės, žuvį galite kepti ir keptuvėje ar ant grilio. O jei nesinori ir žuvies, ši salsa tobulai tinka prie vištienos, tacams ar tiesiog kaip nepabodęs garnyras prie kitų mėsos patiekalų, pavyzdžiui, šašlykų ar steiko. Nektarinai ir braškės man labai, bet vietoje jų tinka ir persikai, mangai ar tiesiog švieži arba konservuoti ananasai ar įdėkite daugiau agurkų. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas lašišos filė (arba 5-6 gabalėlių, mano lašiša buvo apie 1 kg)
50 mililitrų balzaminio acto (intensyvesniam skoniui - balzamiko kremo)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Salsai:
400 gramų braškių
2 vienetai nektarinų (arba 200-300 g šviežių ar konservuotų ananasų ar mangų)
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų (arba 2 trumpavaisių)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 vienetas jalapenų (nebūtina)
1 pundelis kalendros (arba petražolių ar mėtų)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
2.
Į kepimo formą dėti lašišą.
3.
Naudojant konditerinį teptuką, aptepti pusę balzaminio acto ant lašišos. Likusį balzaminį actą pasilikti vėlesniam naudojimui. Tuomet lašišą pabarstyti druska ir pipirais.
4.
Lašišą kepti iki 190 C įkaitintos orkaitės viduryje 5 minutes, tada išimti iš orkaitės , aptepti likusiu balzaminiu actu ir kepti dar 10-15 minučių arba iki lašiša bus iškepusu.
5.
Kol kepa lašiša, paruošti salsą: agurką, braškes, nektarinus, svogūną ir jalapeną supjaustyti nedideliais kubeliais, suberti į dubenį, dėti smulkintą kalendrą, įspausti citrinų sultis ir gerai išmaišyti.
6.
Lašišai iškepus, ją tolygiai padengti braškių salsa ir patiekti. Jei liko salso, ją galite patiekti šalia.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital