Įsisukus į savaitės ritmą neretai vakare nebelieka jėgų ir laiko gardžiai naminei vakarienei. Skubame į pagalbą! Atrinkome net 39 puikius ir greitus receptus gardžiai vakarienei. Kviečiame išbandyti!
Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite. Įkvėpta Italijos virtuvės, bet puikiai tinkanti ir lietuviškam skoniui.
Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti nebūtina!
Be galo gardus, sušildantis patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartojimo. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei, o šalia tiks patiekti virtas bulves ar bulvių košę.
Ši krevečių sriuba yra tiesiog skonių fiesta lėkštėje, o pagaminsite per 15-20 minučių. Daržoves parašėme savo mėgiamas, bet jomis drąsiai improvizuokite. Vietoje krevečių taip pat galite naudoti ir juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę, tik ją apkepinkite prieš daržoves, atidėkite ir grąžinkite į sriubą gaminimo pabaigoje. O jei norite veganiško sriubos varianto, krevetes galite praleisti išvis arba pakeisti tofu ar avinžirniais.
Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.
Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.
Ruošiant patiekalus šie makaronai kiek primena apvaliagrūdžius ryžius, skirtus paruošti risotto, tik išverda dar greičiau. Receptų su šiais makaroniukais yra be galo daug, tačiau šis be konkurencijos tapo vienu iš mūsų mėgiamiausių. Patiekalas pavyksta tobulai kreminis, sodraus ir puikiai subalansuoto skonio, tiesiog viskuo puikus!
Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą. Beje, šis receptas tinka ir vištienai - naudokite krūtinėles ir jas perpjaukite išilgai pusiau, kad kepsniukai būtų plonesni.
Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.
Fettuccine Alfredo yra itališka legenda ir jiems paruošti pakanka vos trijų ingredientų - makaronų (originaliai fettuccine, bet tinka ir spagečiai ar kiti mėgiami), daug sviesto ir daug kietojo sūrio. Ir jokios grietinėlės, kaip tikriausiai rasite daugelyje amerikietiškų receptų. Tikrai. Būtent toks genialiai paprastas ir genialiai skanus Fettuccine Alfredo receptas gimė Romoje 1914 m. Alfredui Di Lelio (dar vadintam fettuccine karaliumi) priklausančiame restorane Via della Scrofa.
Esame ragavusi daugybę skirtingai ruoštų Gnocchi variantų su įvairiais padažais ir drąsiai galime teigti, kad su saulėje džiovintų pomidorų padažu jie yra vieni skaniausių. Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.
Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.
Labai skani, sušildanti, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.
Šios salotos puikai tiks tiek vakarienės, tiek šventiškesniam stalui - skanu, ingredientai paprasti, o paruošimas labai lengvas. Tik supjaustyti, sumaišyti ir viskas.
Labai kreminis, aromatingas, sotus ir skanus troškinys! Brokoliai iškepa ne per minkšti, o maloniai traškūs. Tinka tiekti pietums ar vakarienei, o jei norisi sočiau, galima valgyti kartu su ryžiais ar makaronais.
Be galo gardi, aromatinga ir soti sriuba, kuri atstos visus restoraninius variantus, o geriausia, jog pasiruošti ją galėsite, kada tik užsimanysite ir daug pigiau bei didesnis kiekis. Beje, jei norite vegetariško varianto, vištieną keiskite papildomomis daržovėmis, pavyzdžiui įdėkite brokolį ar pievagrybių.
Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.
Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.
Vos keliolika minučių ir net nereikės kaisti orkaitės! O ir nereikia jokių įmanrių ingredientų. Tiekiame su daržovių salotomis ir traškiomis bulvytėmis.
Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Cukraus kiekį recepte galite koreguoti pagal savo skonį, o jei norite nesaldžių, galite jo ir visai nedėti, virti su žiupsneliu druskos.
Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per 20-30 min mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, minkštučiai, puikaus skonio - tinkami ir vakarienei, ir pavaišinti svečius. Beje, juos galima kepti ne tik karšto oro gruzdintuvėje, bet ir orkaitėje ar ant grilio (patarimus rasite recepto apačioje).
Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa.
Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius ar greitą, lengvą patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.
Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nebedėkite druskos.
Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su vištiena vietoje tuno.
Kiauliena su bulvėmis kiniškai? Galima ir taip! Ragaujant sunku atspėti, kad patiekale yra bulvių, bet jos suteikia kremiškesnės tesktūros bei daugiau sotumo. Privalumas ir tas, kad patiekalui nereikės papildomo garnyro, pvz., virti ryžių. Paruošite greičiau nei per pusvalandį!
Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.
Burokėlių sriuba gali būti įvairi - tradicinė, trinta, su mėsa, be mėsos, na, o ši gaminama su avinžirniais. Paprasta, tačiau labai skani sriuba, kuri primins, jog paprastume slypi geriausi, skaniausi ir maloniausi dalykai.
Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio ir juo gardinti ne tik šias, bet ir visas kitas salotas.
Tailando kariai mums yra vienas tų genialių patiekalų, kuriuos gaminame norėdami išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario prieskonius pakeisite į kitos spalvos kario, vienas daržoves pakeisite kitomis, vietoje krevečių panaudosite vištieną ar lašišą arba avinžirnius ir, regis, tas pats patiekalas sužibės kita spalva.
Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.
Greitai pagaminami, spalvingi ir be galo skanūs - šie kepsneliai yra puiki išeitis, kai vakarienės norisi čia, dabar ir gardžiai. Daržoves mes rinkomės spalvingas bei gaivias, t.y. papriką bei brokolius, bet jas drąsiai keiskite pagal savo skonį.
Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.
Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė.
Lengvai pagaminamas azijietiškų natų wok patiekalas, kuriam nebūtina net wok keptuvė. Tiek daržoves, tiek mėsą jam galite rinktis pačią įvairiausią, pagal tai, ką mėgstate ar turite po ranka.
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.
Pagal šį receptą iškepta lašiša bus sultinga, o odelė - tobulai traški. Tai tiesiog nepamainomas receptas greitai ir maistingai vakarienei. Pamatysite, kartą išbandę, šį lašišos kepimo metodą tikrai kartosite dar ne vieną sykį.
Minkštučiai maltos mėsos kepsneliai su traškia plutele ir ypatingai skaniu padažu. Kepkite iš mėgstamos maltos mėsos ar paukštienos, o skanaukite su bulšių koše ir raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.
Puiki idėja pietums ar vakarienei - skanutėliai makaronai kreminiame grietinėlės padaže! Pagardinti spalvingais žirneliais! Beje, žirneliai puikiai tinka ir šaldyti.
Labai greitai paruošiama ir labai skani silkė su kiaušiniais, porais ir žirneliais. Paruošite akimirksniu, o suvalgysite dar greičiau. Salotas tiekiame vienas ar su duonos riekel!
Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.
Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir majonezu (jį galite rinktis sveikuolišką) bei šiek tiek džiovinto baziliko.
Patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžių vištienos patiekalų, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.
Greitas receptas tuno bei avokadų fanams – paprastos, bet labai skanios salotos. O dar padažas! Jį tikrai galėsite panaudoti ir kitokioms salotoms ruošti. Tinklaraštininkė kitchenJulie dalinasi greita vakarienės idėja.