Vakarienė per 20 minučių - net 39 puikūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-02-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Greiti paprasti receptai pietums vakarienei
@ Shutterstock

Įsisukus į savaitės ritmą neretai vakare nebelieka jėgų ir laiko gardžiai naminei vakarienei. Skubame į pagalbą! Atrinkome net 39 puikius ir greitus receptus gardžiai vakarienei. Kviečiame išbandyti!

 

Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite. Įkvėpta Italijos virtuvės, bet puikiai tinkanti ir lietuviškam skoniui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti nebūtina! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Mėgstantiems garsiuosius "Big Mac" mėsainius, šie itin greitai ir lengvai paruošiami takai tikrai patiks! Juk kartais pasilepinti galima, tiesa? 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo gardus, sušildantis patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartojimo. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei, o šalia tiks patiekti virtas bulves ar bulvių košę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ši krevečių sriuba yra tiesiog skonių fiesta lėkštėje, o pagaminsite per 15-20 minučių. Daržoves parašėme savo mėgiamas, bet jomis drąsiai improvizuokite. Vietoje krevečių taip pat galite naudoti ir juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę, tik ją apkepinkite prieš daržoves, atidėkite ir grąžinkite į sriubą gaminimo pabaigoje. O jei norite veganiško sriubos varianto, krevetes galite praleisti išvis arba pakeisti tofu ar avinžirniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Ruošiant patiekalus šie makaronai kiek primena apvaliagrūdžius ryžius, skirtus paruošti risotto, tik išverda dar greičiau. Receptų su šiais makaroniukais yra be galo daug, tačiau šis be konkurencijos tapo vienu iš mūsų mėgiamiausių. Patiekalas pavyksta tobulai kreminis, sodraus ir puikiai subalansuoto skonio, tiesiog viskuo puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą. Beje, šis receptas tinka ir vištienai - naudokite krūtinėles ir jas perpjaukite išilgai pusiau, kad kepsniukai būtų plonesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Fettuccine Alfredo yra itališka legenda ir jiems paruošti pakanka vos trijų ingredientų - makaronų (originaliai fettuccine, bet tinka ir spagečiai ar kiti mėgiami), daug sviesto ir daug kietojo sūrio. Ir jokios grietinėlės, kaip tikriausiai rasite daugelyje amerikietiškų receptų. Tikrai. Būtent toks genialiai paprastas ir genialiai skanus Fettuccine Alfredo receptas gimė Romoje 1914 m. Alfredui Di Lelio (dar vadintam fettuccine karaliumi) priklausančiame restorane Via della Scrofa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Esame ragavusi daugybę skirtingai ruoštų Gnocchi variantų su įvairiais padažais ir drąsiai galime teigti, kad su saulėje džiovintų pomidorų padažu jie yra vieni skaniausių. Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani, sušildanti, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos puikai tiks tiek vakarienės, tiek šventiškesniam stalui - skanu, ingredientai paprasti, o paruošimas labai lengvas. Tik supjaustyti, sumaišyti ir viskas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Labai kreminis, aromatingas, sotus ir skanus troškinys! Brokoliai iškepa ne per minkšti, o maloniai traškūs. Tinka tiekti pietums ar vakarienei, o jei norisi sočiau, galima valgyti kartu su ryžiais ar makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijiai

Be galo gardi, aromatinga ir soti sriuba, kuri atstos visus restoraninius variantus, o geriausia, jog pasiruošti ją galėsite, kada tik užsimanysite ir daug pigiau bei  didesnis kiekis. Beje, jei norite vegetariško varianto, vištieną keiskite papildomomis daržovėmis, pavyzdžiui įdėkite brokolį ar pievagrybių.

Receptą rasite čia.

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vos keliolika minučių ir net nereikės kaisti orkaitės! O ir nereikia jokių įmanrių ingredientų. Tiekiame su daržovių salotomis ir traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Cukraus kiekį recepte galite koreguoti pagal savo skonį, o jei norite nesaldžių, galite jo ir visai nedėti, virti su žiupsneliu druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per 20-30 min mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, minkštučiai, puikaus skonio - tinkami ir vakarienei, ir pavaišinti svečius. Beje, juos galima kepti ne tik karšto oro gruzdintuvėje, bet ir orkaitėje ar ant grilio (patarimus rasite recepto apačioje).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius ar greitą, lengvą patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nebedėkite druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su vištiena vietoje tuno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiauliena su bulvėmis kiniškai? Galima ir taip! Ragaujant sunku atspėti, kad patiekale yra bulvių, bet jos suteikia kremiškesnės tesktūros bei daugiau sotumo. Privalumas ir tas, kad patiekalui nereikės papildomo garnyro, pvz., virti ryžių. Paruošite greičiau nei per pusvalandį!

Receptą rasite čia.

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Burokėlių sriuba gali būti įvairi - tradicinė, trinta, su mėsa, be mėsos, na, o ši gaminama su avinžirniais. Paprasta, tačiau labai skani sriuba, kuri primins, jog paprastume slypi geriausi, skaniausi ir maloniausi dalykai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio ir juo gardinti ne tik šias, bet ir visas kitas salotas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tailando kariai mums yra vienas tų genialių patiekalų, kuriuos gaminame norėdami išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario prieskonius pakeisite į kitos spalvos kario, vienas daržoves pakeisite kitomis, vietoje krevečių panaudosite vištieną ar lašišą arba avinžirnius ir, regis, tas pats patiekalas sužibės kita spalva.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai pagaminami, spalvingi ir be galo skanūs - šie kepsneliai yra puiki išeitis, kai vakarienės norisi čia, dabar ir gardžiai. Daržoves mes rinkomės spalvingas bei gaivias, t.y. papriką bei brokolius, bet jas drąsiai keiskite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai pagaminamas azijietiškų natų wok patiekalas, kuriam nebūtina net wok keptuvė. Tiek daržoves, tiek mėsą jam galite rinktis pačią įvairiausią, pagal tai, ką mėgstate ar turite po ranka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ypatingi vištienos kepsneliai gardžioje grietinės ir sūrio tešloje. Minkšti ir sultingi! Valgome su bulvių koše ar kitokiu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puiki, greitai paruošiama pievagrybių sriuba! Tiesiog neatsivalgomai gardžia ją paverčia lydytas sūrelis. Tiekiame su skrudinta duona.

Receptą rasite čia.

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį receptą iškepta lašiša bus sultinga, o odelė - tobulai traški. Tai tiesiog nepamainomas receptas greitai ir maistingai vakarienei. Pamatysite, kartą išbandę, šį lašišos kepimo metodą tikrai kartosite dar ne vieną sykį.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai maltos mėsos kepsneliai su traškia plutele ir ypatingai skaniu padažu. Kepkite iš mėgstamos maltos mėsos ar paukštienos, o skanaukite su bulšių koše ir raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja pietums ar vakarienei - skanutėliai makaronai kreminiame grietinėlės padaže! Pagardinti spalvingais žirneliais! Beje, žirneliai puikiai tinka ir šaldyti.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiama ir labai skani silkė su kiaušiniais, porais ir žirneliais. Paruošite akimirksniu, o suvalgysite dar greičiau. Salotas tiekiame vienas ar su duonos riekel!

Receptą rasite čia.

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir majonezu (jį galite rinktis sveikuolišką) bei šiek tiek džiovinto baziliko.

Receptą rasite čia.

Patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžių vištienos patiekalų, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.

Receptą rasite čia.

Greitas receptas tuno bei avokadų fanams – paprastos, bet labai skanios salotos. O dar padažas! Jį tikrai galėsite panaudoti ir kitokioms salotoms ruošti. Tinklaraštininkė kitchenJulie dalinasi greita vakarienės idėja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Laura
2019-12-14 20:47
Skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital