Įsisukus į savaitės ritmą neretai vakare nebelieka jėgų ir laiko gardžiai naminei vakarienei. Skubame į pagalbą! Atrinkome net 36 puikius ir greitus receptus gardžiai vakarienei. Kviečiame išbandyti!
Pavasarį sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.
Itin greita, netikra, bet labai skani pica! Pagrindui naudojamas lavašas, todėl paruošti picą užtruksite vos kelioliką minučių, o pamaitinsite visą gausią šeimą! Picą gardinkite mėgstamais priedais ir mėgstamiausiu sūriu.
Ar ruošite šias tortilijas savaitgalio pusryčiams, ar vaišinsite svečius - jūsų pasirinkimas. Tik žinokite, kad jos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios. Svarbiausia, kad įdaras nebūtų per skystas ir tortilijos nepermirktų.
Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.
Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.
Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.
Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.
Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.
Vos keliolika minučių ir net nereikės kaisti orkaitės! O ir nereikia jokių įmanrių ingredientų. Tiekiame su daržovių salotomis ir traškiomis bulvytėmis.
Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Cukraus kiekį recepte galite koreguoti pagal savo skonį, o jei norite nesaldžių, galite jo ir visai nedėti, virti su žiupsneliu druskos.
Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius ar greitą, lengvą patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.
Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nebedėkite druskos.
Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Receptu dalinasi tinklaraščio Recepto autorė ir pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius.
Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su vištiena vietoje tuno.
Visiems įprastus, o gal ir jau pabodusiu kotletus galima paruošti naujai – naudokite ne maltą mėsą, o ją smulkiai supjaustykite ar sukapokite. Šie vištienos kepsneliai labai skanūs ir universalūs – kaskart kepdami galite gardinti vis kitais prieskoniais, patiekti su skirtingais garnyrais – prie jų dera ir ryžiai, ir bulvių košė ir įvairios daržovės. O jeigu norite prie viryklės suktis dar trumpiau, galite juos kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, pakaks vos keliolikos minučių!
Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio ir juo gardinti ne tik šias, bet ir visas kitas salotas.
Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.
Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.
Nematę, kaip gaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni. Na, o tikri mėsos gerbėjai šiuos kotletukus gali tiekti kaip garnyrą!
Lengvai pagaminamas azijietiškų natų wok patiekalas, kuriam nebūtina net wok keptuvė. Tiek daržoves, tiek mėsą jam galite rinktis pačią įvairiausią, pagal tai, ką mėgstate ar turite po ranka.
Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.
Greitai paruošiamos, maistingos, sočios ir pasakiškai skanios salotos pietums ar vakarienei. Jei norite, papildomai labai tiktų dėti šiek tiek smulkinto rausvojo svogūno, lukštentų saulėgrąžų ar graikinių riešutų!
Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!
Šakšuką su pomidorų padažu galima paruošti sočiau - pagardinti avinžirniais. Ji bus dar įdomesnio skonio, tekstūros ir gausite dar daugiau baltymų. Beje, avinžirnius galima pakeisti ir kitokiais ankštiniais: žirniais, pupelėmis, lęšiais. Tinka ir virti, ir konservuoti.
Greitai paruošiami ir labai labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina.
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.
Pagal šį receptą iškepta lašiša bus sultinga, o odelė - tobulai traški. Tai tiesiog nepamainomas receptas greitai ir maistingai vakarienei. Pamatysite, kartą išbandę, šį lašišos kepimo metodą tikrai kartosite dar ne vieną sykį.
Žinoma, tai nėra klasikinis befstrogenas, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Labai greitai bei nesudėtingai paruošiama,tad būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį befstrogeną, šį labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.
Minkštučiai maltos mėsos kepsneliai su traškia plutele ir ypatingai skaniu padažu. Kepkite iš mėgstamos maltos mėsos ar paukštienos, o skanaukite su bulšių koše ir raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.
Sultinga, skanutėlė ir labai šventiškai atrodanti vištienos krūtinėlė kremiškame grietinėlės ir sūrio padaže, kurią paruošite vos per pusvalandį. Padažui galite naudoti ir vien kietąjį sūrį, bet aš rinkausi savo labai mėgiama kietojo sūrio bei sūrio su melsvuoju pelėsiu derinį, nes būtent pastarasis sūris suteikia patiekalui papildomo puikaus ir tuo pačiu subtilaus charakterio. Jei norite gaiviau, į padažą tinka įmaišyti pora saujų špinatų.
Puiki idėja pietums ar vakarienei - skanutėliai makaronai kreminiame grietinėlės padaže! Pagardinti spalvingais žirneliais! Beje, žirneliai puikiai tinka ir šaldyti.
Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys romantiškai vakarienei, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų!
Labai greitai paruošiama ir labai skani silkė su kiaušiniais, porais ir žirneliais. Paruošite akimirksniu, o suvalgysite dar greičiau. Salotas tiekiame vienas ar su duonos riekel!
Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene - išbandykite!
Kreminė ir ypatingai gardi sriuba, kuri nuostabiais kvapais pripildys namus. Saldžiųjų bulvių ir kokosų pieno derinys - laiko patikrinta klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Beje, vietoje morkų galima naudoti ir moliūgą, o kokosų pieno galima ir visai nepilti - vietoje jo sriubą pagardinti tiesiog trupučiu grietinėlės (tik ją dėkite gaminimo pabaigoje).
Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galite kepti orkaitėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.
Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos taip galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnusis kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.
Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.
Patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžių vištienos patiekalų, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.
Šiai sriubai paruošti prireiks tik trupučio daugiau laiko – maždaug 30 minučių, tačiau papildomos 10 minučių atsipirks su kaupu, kai jos paragausite! Tiršta, soti, sušildanti... Jeigu mėgstate aštriau – berkite daugiau aštrių prieskonių, jeigu švelniau – jų atsisakykite. Tiekite su baltos duonos skrebučiais.
Šie kepsniai skoniu primena karbonadus, tik yra daug greičiau ir lengviau pagaminami. Tai puiki idjėa, kai vakarienei norisi kažko jaukaus, sotaus ir ilgai nevargti virtuvėje.
Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir majonezu (jį galite rinktis sveikuolišką) bei šiek tiek džiovinto baziliko.
Greitas receptas tuno bei avokadų fanams – paprastos, bet labai skanios salotos. O dar padažas! Jį tikrai galėsite panaudoti ir kitokioms salotoms ruošti. Tinklaraštininkė kitchenJulie dalinasi greita vakarienės idėja.
Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą!
Klasikinis itališkas makaronų patiekalas su alyvuogėmis, ančiuviais ir kitais italų virtuvės atributais. Pagaminti užtruksite visai nedaug, o vakarieniaudami jausitės kaip jaukiame itališkame restorane. Išbandę šį receptą, jau įtraukėme jį prie savo mėgstamiausių!